Hírek

Interjú Vendégünkkel

2015.05.28
Bánhidy Krisztián rendszeres vendégünk. Őt kérdeztük az általa látogatott órákról, és tapasztalatiról

 

Aki rendszeresen jár edzeni a Thor Gymbe biztosan találkozott már Bánhidy Krisztiánnal. Krisztián 9 hónappal ezelőtt kezdte a Thor Beavatást és azóta igen messzire jutott. A mindig mosolygós fiú eredményei nemcsak a számokat tekintve figyelemre méltóak. 9 hónap, heti 6 edzés a Thor Gymben, -30 kilogramm. A súlyfeleslegét szerette volna csökkenteni, mikor belevágott a Beavatás programba, azóta viszont számtalan új kihívással találta szembe magát. Megmérettette magát a Thor Gym házi versenyein, futóversenyeken, elkezdett ismerkedni a küzdösportokkal, mostanság pedig egy kerékpáros megmérettetésre készül: 240 km távot szeretne teljesíteni egyben. Aki beszélgetett már valaha Krisztiánnal tudja, hogy az ő története nem az a szokványos edzek és lefogyok sztori.

 
Krisztián mondd mi motivált annak idején, hogy elkezdd a Thor Beavatást?

Egy kirándulás alatt beszélgettem Nagy Rékával, és ő ajánlotta nekem a Thort. Életmód váltás közben voltam, és miután megnéztem weblapot
láttam hogy kéthavonta indul csak beavatás, így nem akartam tovább várni a halasztással. A következő csoport indulásánál én is ott voltam.

Voltak mentális holtpontok? Változtak időközben a céljaid?

Igen. Holtpontok mindig vannak. Az elején a holtpontokat kudarcként fogtam fel, viszont a csoport összetartása, hangulata és edzőm támogatása segít túllendülni rajtuk.
A céljaim bővültek. A megnövekedett edzéseim mind e célt szolgálják. Egyik célom a 200kg deadlift, a másik pedig hogy jövő tavasszal részt vegyek egy MMA amatör meccsen.


Mi volt a legnagyobb pozitívum amit az edzésektől kaptál?
Egy összetartó és segítő csapatot, fizikai korlátaim kitolása, felesleges súlytól megszabadulás, és új életcélok és kihívások.

Mi vonzott a küzdősport felé?

Egy sikeres edző, és egy olyan terület amelyen még nem próbáltam még magamat ki.


A Phoenix Fighting egy új óratípus a Thor Gymben. Kinek ajánlanád?

Mindenkinek, aki nem fél egy ütéstől. Számomra ujdonság és érdekes hogy küzdőcsoportot tanulhatok, és közben állóképessegemet és erőnlétemet is fejlesztem funkcionális gyakorlatokkal.


A történeted nagyon motiváló lehet bárki számára. Most mivel motiválnád egykori önmagad, illetve mit tanácsolnál annak, aki egy a tiedhez hasonló út elején jár?

Számomra is csak az első lépés volt nehéz. Ha van lelkierő és akaraterő akkor hozzuk meg döntést és cselekedjünk. Ha nem egyedül indulunk neki a folyamatnak, akkor viszont ne tántorítson el minket ha a kollegánk abbahagyja. Az edzések a saját fejlődésünket szolgálja, és az eredmények még jobban motiválnank bennünket.
 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital