Hírek

Thor Junior ősszel is

2014.09.24
A Thor Gym által létrehozott Thor Junior program idén ősszel is várja 1-7 éves korig a legkisebb gyerekeket. Németh Regina oktatónk továbbra is három csoporttal várja a szülők jelentkezését, akik szeretnék gyermekük fejlődését játékos mozgolódással támogatni, fejleszteni.

A legkisebbek (1-3 éves) a Malacka mozgolódó csoportban sajátíthatják el a mindennap végzett babamozgásfejlesztés leghatékonyabb módját. A korai gyermekkorban szerzett pozitív és gazdag tapasztalatok hatnak az agyi fejlődésre, segítik a gyermeket a nyelvelsajátításban, a problémamegoldó készség kifejlesztésében, egészséges kapcsolatok kialakításában a kortársakkal és a felnőttekkel, valamint az egész élet során fontos képességek megszerzésében. Jean Piaget (1940) svájci pszichológus szerint: A csecsemőkori alapvető mozgásminták megtanulása és gyakorlása teszi lehetővé a jól koordinált és kiegyensúlyozott felegyenesedést, és a két lábon való járás megtanulását.

A 3 és 5 év közötti gyermekeknek a Törp Torna elnevezésű csoport ajánlott. A gyermek viselkedése és mozgása e periódusban mélyreható változásokon megy keresztül. A gyermek cselekvéseiben két momentumot fedezhetünk fel. Az utánzási hajlamot és az önállóságra való törekvést. A cselekvésekben egyre kitartóbbak, különösen, ha számukra érdekes a feladat. A cselekvés végrehajtása közben folyamatosan meglévő érdeklődése lehetővé teszi, hogy a feladat végrehajtás „kellemetlenebb” szakaszait is leküzdje. A tudatos fejlesztésben e tény ismerete nagyon fontos. Oktatónk, Regina olyan célokat, feladatokat vagy feladathelyzeteket teremt a foglalkozásokon, melyek felkeltik a gyerkőc érdeklődését, és a végrehajtásban is be tudja tartani a szabályokat.

Az 5-7 éves korosztály számára az Atom Anti csoport nyújt lehetőséget a fejlődésre. Ebben a szakaszban kezdődik az egyedfejlődés egyik jellegzetes történése, az első „alakváltozás” időszaka. A keveset mozgó gyermekek esetében ezért a mozgásos tevékenységek végrehajtása során a mozgások szerkezetének megfelelő térbeli–időbeli és dinamikai történéseket újra kell szervezni, mert a növekedés sebessége nincs összhangban a biomechanikai struktúra változásával. Gyakorolni kell tehát az egyre újabb mozdulatokkal bővülő, eddig már megtanult mozgásokat. Ezen az úton lesz egyre magabiztosabb a gyermek. Az alább felsorolt mozgások bizonyítják, hogy ebben a korban rendkívül változatos az elvégezhető tevékenységek sora. Még mindig nagyon fontos, hogy a gyermekek kedvvel végezzék a gyakorlást, tehát a monoton, edzésjellegű felkészítésre még nincs lehetőség. Ebben a korban még minden korábbi fejlesztési lemaradás bepótolható.

Jelentkezés és előzetes telefonos egyeztetés miatt keresd Németh Reginát a +36 30 527 8214-es telefonszámon.

A Thor Junior órarendjét itt tekintheted meg.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital