Hírek

A sikerhez az alázat a legnemesebb út

2019.02.27
Sokszor tapasztalható, hogy a sportban sikeres és külsőleg hiteles emberek elszállnak maguktól. Bencze Attila, funkcionális edzőképzésünk hallgatója azonban követendő példa, ha a hozzáállásról és értékekről ejtünk szót.

Attila egy rendkívül szimpatikus fiatalember, aki a nem csupán atletikus megjelenésével, de alázatos személyiségével is kitűnik. Szinte nincs olyan verseny, ahol ne indulna el és rendszerint a legjobbak között találjuk. E hétvégén sem történt ez másképp. Azonban most nem a győzelemről, hanem a funkcionális edzőképzés apropóján beszélgettünk.

Szia!

Feltételezem ilyen eredmények mellett világéletedben sportoltál?

Gyerekkoromban, illetve középiskolában nem igazán foglalkoztatott a sport, sőt kifejezetten lusta gyerek voltam ha mozgásról volt szó. Tartott ez mindaddig, amíg el nem döntöttem, hogy egy rendvédelmi szervnél szeretnék dolgozni. Közszolgálati Egyetemen végeztem, katasztrófavédelmi szakon.

 

Miért és hogyan kezdtél sportolni?

Egy kis csoportban kezdtem el a funkcionális edzést, amely az újbudai Thortól nem messze található. 2016-ban az edzőm úgy döntött, a fejlődés érdekében termet váltunk és ekkor esett a választás a Thor gym-re, amely addigra az egyik legnagyobb teremmé nőtte ki magát. Azóta ide járok edzeni a Valhalla team nevű csoportba.

 

Ahhoz képest az eredményeidet elnézve nagyon szépen és dinamikusan fejlődtél.

Hála égnek remek helyre kerültem, s minden feltétel adott volt céljaim eléréséhez. Az utóbbi években több versenyen is elindultam, akár egyéni, akár csapatszinten is. Az eredmények is hála égnek szépen alakultak, köszönhetően a nagyszerű csapatnak is, ahol inspiráljuk egymást.

 

Mivel Valhalla, így adódik a kérdés, hogy edződ ajánlotta a képzést?

Edzőm Torma Ádám illetve Olajos Tünde, akiknek nagyon sokat köszönhetek. Rendkívül jó érzékkel kezelik az embereket edzés során és rendkívül segítőkészek is. Mivel mindketten elvégezték a képzést, így nem meglepő, hogy a Thor edzésrendszeréhez hasonló a Valhalláé is. Mivel Ádám és Tüti is Tanos Bálint tanítványai, aki a képzés nagy részét oktatja, így kétségem sem volt, hogy szakmai szempontból a legjobb helyre jelentkeztem.

 

Milyen céllal vágtál bele a képzésbe?

A képzéssel az egyéni ismereteim bővítése e legfőbb célom. Persze nem zárom ki, hogy a jövőben az edzői karrier felé lépdelek majd. Szerettem volna tanulni az edzésről, főleg a programozásról, illetve mobilitásról és szétnézve a széles edzőképző palettán ez a képzés volt, amelyet ismerőseim is és azok a szakemberek is, akiket sokra tartok a legjobbra értékeltek. A tapasztalat alapján pedig nem is csalódtam.

 

Sok sikert kívánunk a közelgő vizsgához és a céljaid eléréséhez!

 

Amennyiben a te érdeklődésed is felkeltette a funkcionális edzőképzés, akkor már most jelentkezz! Te is bővítheted a tudásod! Részleteket IDE KATTINTVA olvashatsz!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital