Hírek

A Thor legfittebbjei 2017-ben

2017.12.11
December első hétvégéjén volt a hagyományok szerinti Thor kupa, melyen remek egyéni teljesítményeket láthattunk. A remek hangulatú versenyt követően az erőemelés hétvégéje is lezajlott, így a két kihívást követően kiderült az is, hogy kik lettek idén a legfittebbek a Thorban.

December 2-án újbudai termünk adott otthont a Thor kupának. 31 indulóval a legnépesebb kupának vághattak neki a versenyzők. Már a mérlegelés közben remek volt a hangulat, s ez csak fokozódott a nap során.

Kiváltképp az egykezes elemelés örvendett nagy népszerűségnek, ami a látszat ellenére igen sokat kivett mindenkiből.

Változatos feladatsorokat követően alakult ki a döntő mezőnye, ahol óriási iram és buzdítás hajtotta a versenyzőket.

A végeredmény is kihirdetésre került, ahol ugyebár külön Pro és Rookie kategóriában is hirdettünk sorrendet.

A Pro kategória első három helyezettje:

Férfiak:

 1. Sárvári Gergő
 2. Bíró Balázs
 3. Merk Ádám

Nők:

 1. Jónás Regina
 2. Fawal Margit
 3. Gersei Regina

A rookie kategóriában pedig a következő sorrend alakult ki:

Férfiak:

 1. Hirth Norbert
 2. Nagy Dávid
 3. Pálházy Dávid

Nők:

 1. Sallai Fruzsina
 2. Jóvári Csenge
 3. Fodor Ágnes Ivonn

Óriási gratuláció minden indulónak, s köszönjük a feledhetetlen napot!

 

A történet azonban itt nem ér véget, hiszen december második hétvégjén Zuglóra irányult a figyelem, ahol a PWB szervezésében erőemelő versenynek adtunk otthon.

Itt a Thor kupán is induló versenyzők közül a férfiak mezőnyében Merk Ádám bizonyult a legjobbnak, Sárvári Gergő pedig a 2. lett a két kupa közös indulói között.

Ez azt is jelenti egyúttal, hogy trónfosztás történt, hiszen az uralkodó, s eleddig kétszer is a legfittebb Thoros, Merk Ádám egy harmadik, valamint egy első helyét hajszállal ugyan, de überelte Sárvári Gergő első és második helyezésével.

Gratulálunk mindkét teljesítménynek, s köszöntjük a THOR új királyát, aki a jövő évi kihívásokig a THOR legfittebb embere címmel büszkélkedhet.

Ő pedig nem más, mint Sárvári Gergő!

 

Mindenképpen kiemelést érdemel még Spergel Dániel teljesítménye, aki rendkívüli összetettel a dobogón végzett az erőemelők -90 kilós kategóriájában. Kiváló edzőnk 79,6 kg testsúllyal mérlegelt, a felhúzása pedig egészen elképesztő 250kg volt.

A Thor legfittebb hölgye verseny sem hozott kisebb izgalmakat: A közös indulók közül Fawal Margit és Gersei Regina versengéséből került ki a 2017-es év legfittebb amazonja:

Margit a 2. lett a Thor kupán, az erőemelők között pedig toronymagasan diadalmaskodott összetettben. Regina, a zuglói termünk büszkesége pedig a Thor kupán szerzett bronzérme mellé Junior kategóriában az erőemlők ezüstérmét kaparintotta meg. Ez azt jelenti, hogy a közös indulók között Margit az 1., míg Regina a 2. helyen végzett.

Hatalmas verseny tehát, ám a feladatok összességében a legfittebb verseny összetettjében Margit egy hajszállal ugyan, de megverte Regina két érmes helyezését. Így a 2017-es év legfittebb hölgye Fawal Margit lett.

Gratulálunk a versenyzőknek, s 2018-ban remélhetőleg hasonló izgalmakkal végződik az év végi kihívás.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital