Hírek

Az FMT képzés, CF szemmel

2019.02.22
Mindig pikáns, ha valaki más sport területéről érkezik hozzánk. Méginkább izgalmas, ha az egyik leginkább rokon sportág szerelmese osztja meg tapasztalatait. Halmi Zsófival beszélgettünk.

 

Sokak fejében a CrossFit és a funkcionális edzés egy kalap alá esik. Igazság szerint ez is releváns megközelítés, bár régóta küzdünk azért, hogy megkülönböztessük a funkcionális edzést. Nem csupán a gyakorlatok és kivitelezések szempontjából értjük mindezt, hanem a leginkább lényegi különbözőség véleményünk szerint az, hogy a funkcionális edzés alapvetően nem versenysport, nem az a lényege, hogy minél gyorsabban, minél többet, hanem éppen a mozgás minősége, és a kondicionális képességek fejlesztése. Miképpen találja meg tehát a számítását egy CF szerelmes a funkcionális edzőképzésünkön?

 

Szia!

Hogyan vezetett az utad a CF világába?

Gyermekkoromban az úszás volt az első sport, amibe belekóstoltam, a szüleim hatására. 5 évig űztem, 7-12 éves korom között, majd 2-3 évig atletizáltam. Kisebb versenyeken is részt vettem, komoly sikert azonban egyikben sem értem el. Tanulmányaim befejezése után kezdtem újra aktívan mozogni, a köredzések, a spinning fanatikusa lettem, de kevésnek éreztem, így a kettlebell edzések felé fordultam kb. 5 éve, majd 2015-ben ismerkedtem a CrossFit-tel, aminek a sokszínűsége megadja, amit kerestem, s azóta is szenvedélyesen űzöm.

 

Más irányból is biztosítottad a karriered, ha jól tudom?

Védőnőként diplomáztam a SOTE Egészségtudományi Karán. 2014-ben az IWI-nél csoportos fitness instruktor oklevelet szereztem. A szakmámban 3,5 évet dolgoztam, és kis ideig edzőként is tevékenykedtem. Jelenleg a gyógyszeriparban dolgozom. Szeretném, s jelenleg azon fáradozom, ha idővel kizárólag a sporttal, és az egészséges életmóddal foglalkozhatnék.

 

Hogyan került képbe a képzésünk?

Hallomásból ismertem a Thort, de nem jártam a tanfolyam előtt nálatok. Szeretném képezni magam a sport területén, keresgéltem a képzések között és egy ismerősöm is ajánlotta az FMT-t. Pozitív és szimpatikus volt minden szempontból, és a közelségnek is örültem, így esett a választásom rátok.

 

Mi a célod az FMT Level I.-el?

Elsősorban a saját magam képzése, fejlesztése miatt jelentkeztem, nemcsak űzni, de elméleti tudásomat bővíteni is szeretem és fontosnak tartom a sport területén. Szeretnék visszatérni ahhoz, amit életfeladatomnak tartok: az emberek egészséges életmódra való neveléséhez, a sport megszerettetéséhez.

 

Mik a benyomásaid a képzésről?

Remélem megtanulok helyesen edzést tervezni. Elmondhatom, hogy már az első héten sok új, hasznos információval gyarapodtam és ez a későbbiekben csak fokozódott. Örülök, hogy ezt a képzést választottam, mert teljesen másképp látom már az edzéseket, az összefüggéseket. Lényegében kijelenthető, hogy bármely sportág tekintetében hasznos átlátni azokat, amiket itt tanulunk.

 

Versenyzői ambíciók, vagy edzői pálya?

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a versenyzés és saját magam megmérettetése jelenleg az élvonalban szerepel a bakancslistámon. CrossFit és olimpiai súlyemelő edző képzést is szeretnék elvégezni. Szabadidőmben szívesen veszek részt outdoor programokon. Még egy kihagyhatatlan dolog, amit összességében a mozgásnak és a sportnak köszönhetek az életemben: a szuper közösségeket, és az összetartás-tartozás erejét.

 

Sok sikert kívánunk a képzéshez és a céljaid eléréséhez!

 

Amennyiben a te érdeklődésed is felkeltette a funkcionális edzőképzés, akkor már most jelentkezz! Te is bővítheted a tudásod! Részleteket IDE KATTINTVA olvashatsz!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital