Hírek

Bakai Levente: „A Thor Beavatással csak nyerni lehet”

2014.11.26
2014 szeptemberétől két új Thor FMT edzővel bővült termünk szakmai stábja. Új Thor Beavatóként már készítettünk interjút Bakai Leventével és Nagy Fruzsinával. Most arról kérdeztük őket, hogy milyen az élet Thor FMT edzőként. Elsőként Bakai Leventével beszélgettünk.

Milyen volt az első edzés, amit Thor FMT edzőként tartottál edzetteidnek?

"Szeptember elsején reggel, esett az eső. Tisztán emlékszem, jöttek be az emberek az ajtón, még nem tudták a járást, a szokásokat, mindenki elázott odakint, de ez nem szegte kedvüket, annál lelkesebben várták az edzés kezdetét. Izgultunk természetesen, ők is én is, hiszen az első edzés mindig újdonságokkal teli, nem mindig tudni pontosan, hogy mi vár az emberre. Hamar megismerkedtünk egymással, és a tanítványok betekintést nyertek a funkcionális edzés világába. Végeztünk saját testsúlyos gyakorlatokat, de TRX-szel és kettlebellel is dolgoztunk az első edzésen. Azóta eltelt három hónap, és büszkén mondhatom, hogy egy ütőképes csapatot építettünk, akik keményen dolgoznak reggelente és bizalommal fordulnak hozzám, én pedig segítek nekik elérni a céljaikat."

Az első nyolc hetes kurzus után milyen visszajelzéseket kaptál vendégeidtől?

"Abszolút pozitívak a visszajelzések. Van, aki 10 kilót is fogyott a Thor Beavatás kurzus alatt, és emellé egy igen erős atletikus fizikum is társult. Általános jelenség a testtartás javulása. Szép egyenesen járnak nem görnyedt a hátuk. Jobban tudnak teljesíteni a munkahelyen. Ritmust kapott az életük, egy olyan pozitív többlet ez, amivel csak nyerni lehet."

Edzői szemmel is látható a fejlődés edzetteiden? Valóban sikerül megváltoztatni az életüket azáltal, hogy rendszeresen sportolnak?

"A Thor Beavatás harmadik hetében már elkezd láthatóvá válni, az izmosodás. Ezt ők is érzik természetesen. Változik az összkép, akik az elején bejönnek a terembe és elkezdik az edzést, még csak emberek egy csoportja, akik közösen mozognak. Aztán  összebarátkoznak és a feladatokat párban csinálják, „amennyit ő annyit én is” alapon. Húzzák egymást felfelé, de nem csak egymást, hanem a csoport többi tagját is. Ahogy a fájdalmak szűnnek, és a testtartás javul, az izom elkezd jönni felfelé, a magabiztosság csak úgy sugárzik az emberekről és ehhez nem kell más, mint egy jó hangulatú Thor Beavatás kurzus heti 2x1 órában majd az Athletic Body és UST edzéseken heti 3x1 órában."

Tudtommal a Thor Gym által közvetített szellemiség téged is megfertőzött. Komoly átalakuláson mész te is keresztül. Mesélnél erről?

"Ha arra gondolsz, hogy én is fogytam 13 kilót szeptember óta akkor büszkén mondhatom, hogy igen sikerült, én is fejlődöm a tanítványaimmal együtt. Korábban nekem hízni nehéz volt, aztán egyszer csak nagyon hirtelen megindult felfelé a súlyom. Viszont fogyni sem volt könnyű. De ha odafigyelek az étkezésre, és a megfelelő mennyiségű és minőségű edzés is megvan, akkor minden rendben van."

Korábban dolgoztál már edzőként, hiszen önvédelmet oktattál. Mennyivel másabb a Thor Gym rendszerében dolgozni?

"A Thor Gym rendszerét készen kaptam, viszont egyénre szabható, minden edző a maga képére, a saját elképzelései szerint alakítja, csiszolja. Egyedi és különleges, változatos és előremutató."

Mire számíthat az, aki nálad kezdi el a terem kurzusait?

"Remek hangulatú, barátságos, de mégis kemény edzésre. Ahol lépcsőzetesen haladunk az egyéni céloknak megfelelően."

Melyik eszközt használod előszeretettel az edzések alatt?

"Az én személyes kedvencem a girja, azaz a kettlebell, de természetesen egyik eszközt sem hanyagoljuk el, így lesz igazán változatos az edzés."

A girjasport tudtommal téged is magával ragadott. Milyen eredményeid voltak az elmúlt időszakban?

"Igen, egy ideje Tanos Bálinttal csiszoljuk a technikát és törekszünk rá, hogy minél népszerűbb legyen itthon is a girja, mint versenysport. Szeptemberben a Horvátországban megrendezett Negyedik Belovár Open-en a kategóriámban ezüstérmet nyertem, illetve a Thor Gymben októberben a penthatlon versenyen pedig 1545 pontot szereztem, ami ugyan a legmagasabb pontszám volt, de testsúly arányosan a harmadik helyhez volt elég."

Célok a jövőre nézve?

"2015-ben amilyen képzésen csak lehet, részt szeretnék venni, hogy minél több tudást szerezzek, amiket később át is tudok adni a tanítványaimnak.  Folyamatosan fejlesztem önmagam és a módszereimet, amelyekkel még közelebb tudom hozni a funkcionális edzést az emberekhez. A girjasportban pedig júliusban lesz Pécsett egy hosszú ciklus világbajnokság, ahol el szeretnék indulni, ehhez a májusi Magyar Bajnokságon - ami egyben válogató a vb-re - jó eredményt és nagyon tiszta technikát kell hoznom. Bálinttal azon dolgozunk, hogy sikerüljön."

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital