Hírek

Balázs Bogi - Akinek az edzés lett az élete

2015.10.06
Sorozatunkban beszámolunk arról, hogy mi történt az FMT edzőképzésen végzett volt hallgatóinkkal azóta, hogy edzővé váltak.

Balázs Boglárka

 

A második FMT képzésünkre jelentkeztél. Akkor még azzal a céllal, hogy tanulj a saját edzéseidhez...

            Jól emlékszel, hogy tulajdonképpen bennem a képzés alatt született meg az elhatározás, hogy én ezt már nem csak magamért csinálom, nem csak azért tanulom meg ezt a sok mindent, hogy a saját edzéseimet jobbá tegyem. Én is szeretnék másoknak edzéseket tartani!

 

Ezek a tervek miképp alakultak?

 

            Hát nem olyan egyszerű ez! Az első lépések nagyon nehezen mentek. Találnom kellett egy helyet, ki kellett találni a koncepciót, az órákat, embereket kellett szereznem, akiknek tarthatom az edzéseket, ezért kellett valami reklám, plakát, szórólap, stb. Ezt leírni is sok, nemhogy megvalósítani.

Kitalálni saját magam. Nem állt mögöttem egy csapat, egy jól felépített brand vagy egy már jól ismert terem. És azt se felejtsük el, hogy nekem van egy civil foglalkozásom, amit nagyon szeretek és nem is szeretnék feladni, viszont kitölti a napom nagyrészét.

Mégis azt érezem, hogy most ebben szeretném kiteljesíteni önmagam. Ebben szeretnék egyre több mindent megtanulni, egyre jobb lenni. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy kaptam egy olyan örömforrást az életemben, ami kevés embernek adatott meg.

Szóval a lelkesedés, az akarat és a kitartás meghozta az eredményét! Május 26-án megtartottam az első edzésemet. Úgy izgultam, hogy alig bírtam beszélni! Kilenc ember figyelte minden mozdulatomat, szavamat. Rájöttem, mekkora felelősség van rajtam.

De óráról órára egyre jobb lettem, egyre jobban ment minden, ügyesedett a csapatom is. Hihetetlen jó érzés! Tök jó, hogy ha valaki feltesz nekem egy kérdést, hogy ezt miért így csináljuk, akkor én tudok rá válaszolni! Meg tudom magyarázni, hogy miért is jó ez. Most már látom, hogy az embereim bíznak bennem.

Ha pedig olyan speciális helyzettel kerülök szembe, amire nem tudom egyértelműen a választ, vagy a megoldást, akkor tudom, hogy Bálinthoz bármikor fordulhatok tanácsért, amit már néhányszor meg is tettem. (Tanos Bálint, a Thor Gym szakmai vezetője, az FMT képzés oktatója. – a szerk.)

 

Akkor mostmár gördülékenyen mennek a dolgok?

 

Sajnos nem mindig. Képzeld! Augusztus 17-én este elmosta az eső azt a helyet is, ahol én tartom az edzéseimet. Majdnem térdig ért az esővízzel keveredett szennyvíz. Elkeserítő látvány volt. De ami ebben a rettenetben egy szuper dolog volt, hogy a Thor Gymből megkeresett a tulajdonos és felajánlotta a segítségét, a Thor Gym támogatását. Azt mondta, hogy tarthatom ott az edzéseimet addig, amíg helyre nem hozzák a régi helyünket. Nem tudom elmondani, hogy ez mennyit jelentett nekem!

 

Ám nem éltél a lehetőséggel, a probléma gyorsan megoldódott...

 

Szerencsére gyorsan helyre állt a rend! Most már újra mennek az edzések. A napjaim úgy néznek ki, hogy reggel 8-tól délután 6-ig dolgozom (egy hallókészülék szaküzletet vezetek) aztán megyek edzeni vagy edzést tartani. Este 9felé esek haza. Fárasztó, de ha van célod, akkor annak elérése érdekében áldozatokat kell hozni. Ja és nem mellesleg imádom csinálni!

Kitaláltam egy jó kis szlogent is, ami az én edzéseimre abszolút jellemző: A csoportos edzés hajtóereje, a személyi edzésre jellemző odafigyeléssel!

 

Gondolom a visszejelzések is növelik a lelkesedésed?

 

A legnagyobb dícséret amit kaptam az elmúlt hónapokban az volt, hogy “minden igaz volt, amit ígértél!”

Azt gondolom a mai világban  a legfontosabb a hitelesség. Ezért törekszem arra, hogy magam is fejlődjek. Most látom igazán, mennyi mindent szeretnék még tudni. Ezért is örültem, hogy meghirdettétek a Thor FMT level 2-t.

Mivel az FMT hatására megváltozott az életem, így biztos vagyok abban, hogy ez a képzés-sorozat is kihagyhatatlan számomra.

 

Mik a céljaid a jövőre nézve?

 

Célom az, amit elvárok a csapatomtól is. Egyre jobbnak- és jobbnak lenni!

 

Amennyiben te is szeretnél Funkciónális edző lenni, akkor itt a lehetőség, részletek: itt

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital