Hírek

Becher Kristof : a Thor Gym új edzője

2016.05.05
Kristof most hétvégén végzett a Thor FMT képzésen nem is akármilyen eredménnyel. Alább olvashattok róla miként jutott el idáig.

Szia Kristof, először is gratulánunk az eredményedhez. Kérlek mesélj egy kicsit miként jutottál el idáig? 

     Mindig is nagyon aktív életet éltem. A sportolás nálam Karate-val kezdődött, sokat segített mivel ez még a kezdeti időszakban volt, később a menő gördeszkázást választottam, jött a kézilabda, később miután elköltöztünk pest mellől az ökölvívással folytattam, úgy érzem, hogy remek emberekkel hozott össze a sport, a kézilabda edző, később a box-kickbox edzők. Olyan 15 éves koromban jártam először konditeremben. Nagyon megtetszett a légkör az egésznek a hangulata. Ahogy minden kezdő én is mindenféle tudás nélkül vágtam bele az edzésbe. Láttam és hallotam dolgokat és ezeke alapján építettem fel az edzéseim. Ennek meg is lett az eredménye, sokszor sérültem edzettem, mindig fájt valamim. A sporttól ez azonban nem tántorított el, inkább a tanulás felé vettem az irányt.

     Első körben a Nyíregyházán testnevelő edző szakon kedztem tanulni. Itt tovább erősödött a sportolás iránti elkötelezettségem annyira hogy elkezdtem egy jó barátommal a felkészülést egy natural testépítő versenyre. (94 kg-ról indultam-75-el versenyeztem, gondolom egyértelmű, hogy a 94 kg nem volt esztétikus fizikum. Mindketten dobogós helyen végeztünk. Késöbb elvégeztem egy OKJ-s Testépítés és Fitness Sportedzői képzést de úgy gondoltam, hogy ennyi nem elég. Kerestem különböző képzéseket, különböző szervezeteknél. Végül a Thor Gym Academy által meghirdetett Fukcional Movement Trainer képzésre jelentkeztem.

 

Mesélj kicsit milyen volt a képzés? Azt kaptad amit vártál? 

     Márciusban elején kezdtük el az FMT-t közel két hónap telt el a vizsgáig. Nagyon mozgalmas volt ez az időszak, új emberek, új információk, sok tanulnivaló.

     Nagyon intenzívnek éreztem, elméleti órák és a gyakorlati rész a hétvégén, aztán jöttek a hospitálások.

  A hospitálások is nagyon hasznosak voltak, mivel segítőkészen megválaszoltak az edzők minden kérdésünket, és láthattuk, hogyan is néz ki a funkcionális edzés élesben. Ez utón is köszönöm a többi edzőnek a sok-sok választ.

    Azt, amit az elméleti és gyakorlati órákon tanultunk alkalmazni is kellett, volt, hogy edzéstervet kellett készítenünk, ezeket átbeszéltük, hogy mi a jó illetve mi a rossz benne és min lehet még javítani. A gyakorlati blokkban mindig volt 1-2 személy, aki megtartotta az előzőleg megírt edzését, ez egészen izgalmas volt hisz, volt akinek ebben még rendelkezett tapasztalattal. Miután lement a „próba” edzés szintén megbeszéltük, hogy mi a jó vagy ha volt ami kevésbé jó volt megbeszéltük, hogy mi és miért, és, hogy hogyan lehet javítani rajta.

     Àtvettük az alapvető mozgásokat illetve azt, hogy hogyan kell felépíteni egy edzést, javítani, oktatni.  A képzés alatt nagyon sok új információval gazdagodhattunk, ha esetleg valamit nem értettünk első nekifutásra, mindig volt lehetőségünk kérdezni és tisztázni mindent.

 

Mik az elvárásaitok a jövőre nézve? Milyen tervekkel vágtok bele az edzői munkába?

     A képzésben tanultakat alkalmazni, és sok-sok edzést tartani. Teljes gőzzel előre.

    Remélem, hogy minél több ember megszereti, vagy újra megszereti a mozgást az edzések áltál, és minőségi javítást tudunk az életmódra vonatkozóan elérni. Nagyon várom az elkövetkezendő időszakot, természetesen még sokat akarok tanulni. Szeretnék segíteni azoknak, akik eddig úgy gondolták, hogy neki nem megy, nem sikerült, hiába minden erőfeszítés.. legyen szó fogyásról, hízásról, erősítésről, izomépítésről. Megfelelő információkkal, és instrukciókkal mindenki képes rá!

   Én az a fajta edző vagyok aki nem csak beszél róla hanem példát is mutat. A célom hogy a vendégeim ne csak eljöjjenek edzésre, hazamenjenek és ennyi. Egy csapatot kiépíteni és életmóddá formálni az edzésüket az a legfontosabb. Ezt viszont csak egy hiteles ember tudja átadni nekik, akiben megbíznak. 

Akkor úgy érzed felkészültél az edzői állásra. 

     Mindenképpen. A képzés segített, hogy lássam a pályát, igen ez egy kicsit Dan John-os volt. Ahogy már említettem kaptunk egy erős alapot mind az elméletre mind a gyakorlati részre vonatkozóan. Betekintést nyerhettem az edzői munkába, hozzáállásba. Remek szakembereket ismerhettem meg, illetve rengeteg kedves csoporttárssal is.

     Úgy gondolom a funkcionális edzés a naturál testépítés alapja, ha erős vagy jobban megy, ha mobilis vagy jobban megy, ha okosan állsz a dolgokhoz minden könnyebben megy. Ez az az edzésmódszer ami leginkább alkalmazkodik egy hétköznapi ember igényeihez.

     Ezen felül úgy gondolom sokat segít, hogy két éve versenyzem naturál testépítésben. Nem gondolom a versenyzői múlt feltétlen előnyt jelent, de úgy gondolom ez a fajta tapasztalat sok mindenre megtanít. Kitartás, fegyelem, odaadás. Ezek az edző szakmában is nagyon fontos tulajdonságok. Ezen felül egy edzőnek tudnia kell mit vár el a vendégeitől. Ehhez elengedhetetlen az aktív sportélet, bele tudd magad képzelni a vendégeid helyzetébe. 

Most , hogy túl is vagy az első héten, hogy tetszett? 

     Lement az első hét, nagyon izgalmas volt. Hétfő első csoport. Gyors bemutatkozással kezdtük, illetve elmondtam, hogy mi vár rájuk az elkövetkezendő 8 hétben, és el is kezdtük az első edzést. Nagyon jó érzés volt elöttük állni, de azért nem mondom nem izgultam kicsit. 

     Meglepően jól teljesített minden eddigi csoportom, motiváltak és ügyesek. A többi edző nagyon segítőkész mindenben, ez nagy segítség. A pultos lányok is nagyon kedvesek és segítőkészek, úgy gondolom, hogy összességében egy remek csapat található a Thor Gymben.

További sok sikert, reméljük jól fogod érezni magad Nálunk! 

Amennyiben a Te érdeklődésedet is felkeltette az FMT képzés kattints ide! 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital