Hírek

Bemutatjuk Varga-Torma Rékát

2017.08.23
Hétvégén vizsgáznak az FMT képzésünk hallgatói. Az elmúlt két hónap feszített tempója után a célegyenesben már mindenki gőzerővel készül és tanul. Varga-Torma Rékát is épp a felkészülés közben tartottam fel egy bemutatkozó beszélgetés erejéig.

Szia Réka! Ne haragudj, hogy tanulás közben feltartalak, de pár kérdés erejéig kiszakítanálak az anatómia könyvek kupacából.

Semmi gond, kis felüdülést jelent most kiszabadulni a tanulásból. Bevallom a munka és gyermek mellett nem a világ legpihentetőbb dolga egy képzést elvégezni, de nem panaszkodom, hiszen tudtam mire vállalkozom. Ráadásul a megszerzett tudást figyelembe véve már most kijelenthetem, hogy megérte.

Ezt örömmel hallom, de mi az ami arra ösztökélt, hogy belevágj egy edzőképzésbe?

Mivel a testvérem korábban már elvégezte az FMT képzést, nem volt számomra ismeretlen a szemlélet, a jól felépített edzésrendszer, amit a Thor képvisel. A változatos edzések, a közösség hamar az életem részévé vált, és nem azt éreztem, hogy el kell mennem edzeni, hanem, hogy nem szeretnék kihagyni egyet sem. Amikor hallottam a képzésről, hamar eldöntöttem, hogy belevágok. Sokat érdeklődtem a képzésekkel kapcsolatban, hátha találok olyat, ami közelebb esik Kaposvárhoz, de a konklúzió az volt, hogy nincs még egy ilyen képzés, ahol ekkora hangsúlyt fektetnek az elméleti mellett a gyakorlati oktatásra is.

Miből fakad a sport iránti érdeklődésed?

A sport eddig hobbi szinten volt csak jelen az életemben, általános- és középiskolai éveimet a labdajátékok határozták meg, 2009-ig versenyszerűen kézilabdáztam az NB II-es bajnokságban. Miután abbahagytam, többféle sportot kipróbáltam, de egyik sem hozta meg az elhivatottság érzését: viszonylag hamar elveszett a motivációm.

A klasszikus konditermek világa tőlem mindig is messze állt, olyan sportot kerestem, ami egyszerre növel erőt- és állóképességet, mindemellett formálja az alakot is – hisz melyik nőnek ne lenne ez fontos szempont?!

A funkcionális edzések világa lett a megoldás?

3 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a kettlebellel és csöppentem bele ezzel a funkcionális edzések világába, aztán belekóstoltam a TRX használatába is. Valami azonban még mindig hiányzott… ezután kerültem a kaposvári Thor Gym-be, ahol az első alkalom után tudtam, hogy jó helyen vagyok, ez az, amit kerestem.

Olyannyira, hogy az edzői pálya felé fordulsz?

Hogy egyszer ez lesz-e a munkám? Nem kizárt, de ez egy hosszú – tanulással és tapasztalatszerzéssel teli – út eleje, és ha ezzel csak a saját edzéseim minőségén javíthatok, már sokat nyertem… aztán meglátjuk, mit hoz a jövő még ezen kívül.

Említetted, hogy sok pozitív véleményt hallottál a képzésről. Van olyan, ami mégis meglepett akár pozitív, akár negatív irányban?

Egyértelműen sokat jelent, hogy nem csak „mesterséges környezetben”, hanem különböző szintű edzéseken, testközelből tapasztalhatom meg, hogy mit is jelent, milyen felelősséggel jár az edzősködés a gyakorlatban. Nem olyan egyszerű munka ez, mint sokáig gondoltam…

Köszönöm a válaszokat és vissza is engedlek a könyvekhez. Jó tanulást és sok sikert a vizsgához!

Amennyiben bővebben olvasnál a funkcionális edzőképzésről, kattints IDE információkért!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital