Hírek

Bemutatkozik Bíró Kornélia

2018.01.24
Az FMT Level I.-es képzésünk hallgatóinak bemutatását Nellivel folytatjuk. Miért is vágott bele a tanulásba? Mik a céljai?

Szia Nelli! Kezdjünk is mindjárt bele!

Szia! Amit röviden érdemes tudni rólam, az az, hogy Budapesten születtem és itt is élek. A sport gyerekkorom óta része a mindennapjaimnak. Négy éves voltam, amikor a szüleim levittek egy tanuszodába, mondván, hogy úszni mindenkinek meg kell tanulni. Aztán az akkori oktatóm tanácsára elvittek a Budapesti Honvéd Sport Egyesületbe, ahol tíz évig versenyeztem. Tizenhat éves korom környékén kirajzolódott, hogy nem lesz belőlem Egerszegi Krisztina, illetve egy térdsérülés is közbejött, ezért a versenyszerű úszást abbahagytam. Ez persze nem azt jelentette, hogy egyik napról a másikra már nem csináltam semmit. A trénerem tanácsára „levezettem” két évig. Az első évben még heti ötször, a második évben már csak heti háromszor úsztam.

Sport, úszás. Ha jól tudom, most is szerves részei az életednek.

Igen, már a gimnázium vége fele tudtam, hogy olyan munkát szeretnék csinálni, ami közösségi, nagy aktivitást igényel, és nem kell egy helyben ülnöm, na meg köze van valamilyen módon a sporthoz. Így esett a választásom a Testnevelési Egyetemre. Az alapképzésen mindenkinek választania kellet egy sportági gyakorlatot, és én nem hezitáltam az úszást választani. Így az alapképzés befejeztével testnevelői, illetve úszó szakedzői diplomát kaptam. A mesterképzésen testnevelő,- gyógytestnevelő diplomát szereztem.

Munka, FMT?

Az alapképzés után elkezdtem elsősorban úszóedzőként, másodsorban oktatóként dolgozni az TFSE-nél (Magyar Testnevelési Egyetem Sport Egyesülete). A mesterképzés elvégzése után az úszás mellett elkezdtem egy gimnáziumban dolgozni testnevelő tanárként, de hamar kiderült, hogy más felé szeretném venni az irányt. Ez az irány pedig a funkcionális edzőképzés lett. Végigböngészve rengeteg képzési lehetőséget, a Thor FMT mellett döntöttem.

Miért pont a mi képzésünket választottad?

Az egész rendszer felépítése nagyon szimpatikus volt, például, hogy nem csak kéthetente találkozunk, hanem a hetek között hospitálnunk is. A gyakorlati részt meglehetősen fontosnak tartom, hiszen enélkül csak fél-tudásra tennénk szert. 

A tanfolyamot elsősorban saját magam miatt továbbképzése miatt csinálom, illetve az itt szerzett tudásomat szeretném hasznosítani a versenyúszóimnál.

Sok sikert kívánunk, és köszönjük, hogy időt szántál ránk!

Én köszönöm!

Amennyiben többet szeretnél megtudni a képzésünkről, akkor kattints IDE.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital