Hírek

Beszámoló a Girya-sport Budapest Kupáról

2014.12.30
Az ünnepek előtti utolsó hétvégén rendezték az idei egyik legnagyobb országos girya versenyt a Thor Gym rendezésében. A versenyen a több tucat kiváló teljesítmény mellett nemzetközi szintű eredményeknek és ezzel együtt természetesen a méltán kiérdemelt rangok átadásának is tapsolhattunk.

December 20-án, szombaton a Thor Gym látta vendégül az utolsó országos Girya versenyen induló sportolókat. Az idei év egyik legnagyobb giri-összejövetelén IGSF, illetve MKMGS szabályrendszerek keretein belül mérhették össze tudásukat, erejüket, valamint állóképességüket a versenyzők, mely lehetőséget biztosít mind a rutinos Giryáknak, mind a még e sporttal csupán ismerkedőknek egyaránt, hogy megmutathassák elszántságukat.
A megmérettetés remek hangulatban zajlott, a körülmények kifogástalanok voltak, és szép számmal kísérték el a közel 50 indulót az őket bátorítók is. Mintha nem is egy hazánkban még csak feltörekvő sportágról lenne szó: a profi feltételek, profeszionális teljesítményeket is generáltak.

Érdemes kiemelni a lelkes kezdők meglepően jó eredményeit, valamint a senior kategóriában indulók megsüvegelendő kitartását. Nem beszélve a más sportágakban sikeres atléták sikeres kirándulásáról a Girya világában: Üde színfolt volt a szombati események sorában a streetworkout tehetség Jahn Gergő teljesítménye, aki szemmel láthatóan közeli barátságot ápol a 32 kilós golyókkal (5perc – 31 nyomás). Illetve Bánkuti Gabriella világbajnok fitneszmodell és Spartan Gear nemzetközi oktató nyakába is méltán került a nap folyamán három aranyérem (5perc-109 szakítás, 8kg; 67 hosszú ciklus-5perc, 12kg és 108 lökés 12kg, ugyancsak 5perc).
Gabriella remek teljesítménye nem véletlen, hiszen az őt felkészítő Bakai Levente, a Thor Gym ifjú edzője maga is megmutatta hogyan is kell 5percen belül 32 dupla lökést abszolválni (24kg) kifogástalan technikával.

Méltán hallhattuk hát a lelkes nézők tapsát a tucatnyi remek teljesítményt látva, mégis a legnagyobb tapsot a már rutinos versenyzők zsebelhették be:
A verseny fénypontjaként több atléta is rangos elismeréssel zárta a kihívásokat:
Nagy Réka (hosszú ciklus)110 ismétlése;Hajagos Lilla (szakítás) 155ismétlése olyan teljesítmény, mely igencsak megsüvegelendő, kiváltképp, ha látszólag törékeny hölgyekről beszélünk. Barcsik László (biatlon) 45 ismétlése dupla lökésben, valamint 129 sikeresen megismételt szakítása pedig hatalmas vastapsot kapott. Ráadásul mindkét számban 32kg-os girya volt a kezében. Ők mindhárman Masters of Sport rangot értek el.
Bódis-Szabó Katinka (szakítás) Candidate for Master of Sport ranggal büszkélkedhet,és Piszmán Zsófia (hosszú ciklus) 1.rangot érdemelt ki szombati ellenállhatatlan teljesítményével.

Remélhetőleg jövőre is láthatunk majd ilyen színvonalú versenyeket, és szurkolhatunk minél több atlétának, akik megmérettetik magukat a giri-sportban.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital