Hírek

Bucsai Veronika

2016.03.28
Következő jelöltünk : Bucsai Veronika. Ismerkedjetek meg vele kicsit jobban.

Szia Vera! Mi ugyan ismerünk, de azért mondj pár szót magadról kérlek.

     Bucsai Veronika vagyok, 28 éves. Kicsinek nagyon szerettem tornázni, és sokszor azt játszottam, hogy világbajnokságon vagyok és be kell mutatnom a gyakorlatokat. Mikor iskolát kellett választani, csak annyi volt a kérésem, hogy sok legyen a tornaóra, a többi nem számít. Sok mindent kipróbáltam, mazsorett, tánc, labdasportok (kosár, röplabda és szerettem focizni), defendo, K1, funkcionális edzés, crossfit.

Ilyen szintű sportrajongásnál érthető hogy az edzői pályára szeretnél lépni...

     Hát igen....Még az általános iskolai testnevelő tanárom ültette el a bogarat a fülembe. Tudta, hogy szeretem a tornát, a mozgásomat is megfelelőnek találta, és megjegyezte, hogy testnevelőnek kéne mennem. A középiskolába már konkrét elhatározásom volt, hogy ha nagy leszek a TF-en szeretném folytatni a tanulmányaim, mint testnevelő edző. El is kezdett felkészíteni a tanárom a felvételire, ami egy sportsérülés miatt kudarcba fulladt.

Sokan támogattak továbbra is a döntésedben? 

     Szerencsésnek mondhatom magam a családomat illetően, mivel mindenki az élete részének tartja a sportot. Támogatnak a döntésemben. A környezetem meg úgy választottam meg, hogy nem is kérdés, hogy pozitívan állnak hozzá.

Mi az a tulajdonságod, ami miatt szerinted alkalmas vagy az edzői pályára? 

     A szenvedélyem az edzés, amit észrevesznek az emberek és át is ragad rájuk. Szinte lehetetlen egy lelkes, lendületes kisugárzás mellett unni az órát. Illetve, ha tanításról van szó, végtelenül türelmes tudok lenni. Ezerszer is elmondom ugyan azt a feladatot, úgy mintha először adnám elő. Nem érzi flusztráltnak magát a tanítvány.

Miért éppen ezt a fajta edzésmódszert választottad?  

     Az eddigi edzéseim során rendszeres volt a sérülés, ebből kifolyólag mindig az elejéről kellett kezdenem. A volt defendo edzőm, Bakai Levente felhívott, hogy elvégezte az FMT képzést és megkérdezte, hogy lenne e kedvem csatlakozni a csapathoz. Beleszerettem az edzésformába. Gyorsan fejlődtem és érdekes módon egyre kevesebb volt a sérülés. A bokáim is megerősödtek. Arról nem is beszélve, hogy egyre nagyobb súlyokat tudtam megmozgatni. Nagyszerű érzés volt.

Szerinted kik a követendő szakemberek ma?

     Tanos Bálint, Wittmann Zsolt, Lakatos Péter, Galba Zsolt

Ezek szerint ismereted az FMT képzést?

     Csak jót hallottam a képzésről, és volt szerencsém végignézni milyen felkészült edzők kerülnek ki a rendszerből. Ismertem az oktatókat is, így tisztában voltam vele, hogy tőlük a legjobbat kapom. Stabil alapnak tartom, a későbbi tanulmányok építéséhez. Másrészről tetszett, hogy az alapvető emberi mozgásokat veszi alapul az edzéstervezés során.

Meg vagy elégedve a képzéssel eddig?

     Nagyon jó a csapat, az órák jó hangulatban telnek, és ami lényeges, hogy interaktív. Mindent megbeszélünk, majd gyakorlatban is átismételjük a hallottakat. Tudtam, hogy mire számítsak, és maximálisan eleget tesz a várakozásomnak. A legjobb oktatást kapom, az pedig, hogy mit kezdek a tanultakkal már csak rajtam múlik.

Kinek ajánlanád a képzésünket?

     Mindenkinek, akit érdekel a funkcionális edzés vagy a sportolás megszállottja. Nem csak azért érdemes elvégezni a képzést, mert edző válhat belőlünk, hanem mert rengeteget tanulunk a testünkről, a helyes mozgatásáról, a mobilizálásáról és a légzésről, az edzéstervezésről nem is beszélve. Ez a tudás viszont elengedhetetlen, ha jó eredményeket szeretnénk elérni, bármely sportágban.

Miután elvégezted a képzést, mik a terveid a jövőre nézve?

     A jövőben szeretnék edzőként funkcionálni. Átadni a tudásom új érdeklődőknek. Szeretném, ha sikerülne mindnél több emberrel megszeretetni a mozgás, olyannyira, hogy ne egy plusz kényszer legyen az edzés, hanem az életük része. Továbbá tervezem, hogy tovább képzem magam gyógytornász irányba, hogy rehabilitálás téren is tudjak segíteni az embereknek.

 

Köszönjük Vera és további sok sikert kívánunk! :) 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital