Hírek

Dominika Útja

2017.06.23
Hamarosan FMT. Ezért hagyományokhoz híven bemutatjuk nektek a Tanítványainkat. Két hónap múlva közülük valaki a Thor Edzői gárdájához fog csatlakozni. De ki lesz az? Céltudatos, kőkemény csajszi: Dékány Dominika

Pár szóban kérlek írd körbe magad, ki vagy te? Mit érdemes tudni rólad?

Sziasztok.

Dékány Dominika vagyok. Szlovákiából származom, 11 éve élek Budapesten, ahol a további életemet is elképzelem. Ha minden jól és úgy megy, ahogyan azt szeretném, akkor edzőként, remélem a Thor színeiben.

Milyen sport múltad van, milyen úton jutottál ahhoz az elhatározáshoz, hogy belevágj a képzésbe?

Sajnos egyike voltam azoknak, akik fejest ugrottak a konditermi életbe. Szinte egyik napról a másikra született meg az elhatározás, hogy életmódot váltok és ugyan ilyen hirtelen is tettem azt. Napról napra hagytam el a cukrot, fehér lisztet és a feldolgozott élelmiszereket.

Emellett elkezdtem aktívan sportolni, (és itt jön a "sajnos" része) eleinte személyi edző nélkül. Célom első sorban a fogyás volt. Miután elértem a kívánt súlyt és alakot úgy éreztem, hogy megrekedtem egy szinten, nem fejlődtem tovább.

 Felkerestem egy személyi edzőt. Később (és pár rossz tapasztalat után) úgy döntöttem, hogy elvégzek egy személyi edző képzést, ami bár sok tudást adott, mégis egy idő után úgy éreztem, hogy a súlyzós edzés nem visz elég fényt az életembe és nem is tudok tőle úgy fejlődni, ahogyan szeretnék.

Így eldöntöttem, hogy "na akkor cross fit". Interneten találtam rá a Thorra és még aznap egyeztettem Szentes Balázzsal egy állapotfelmérést. A cross fit-ből végül funkcionális edzés lett, ami sok szempontból megváltoztatta a nézőpontomat (természetesen pozitív irányba). Azóta a Thor a második otthonom J

Honnan hallottál az FMT-ről? Miért ezt választottad?

Látva edzőm, Balázs folyamatos fejlődését és motiváltságát, és azt, ahogy élvezi a munkáját számomra sokatmondó. Nem volt kérdés, hogy ha képzés, akkor Thor FMT. Nem sokat tudtam a funkcionális edzésről előtte, de minél többet tudok, minél mélyebbre ásom magam benne, annál jobban szeretem és tisztelem ezt a mozgásformát.

Mik a terveid, céljaid? Mit vársz a képzéstől? Mi lesz utána?

A céljaim jelenleg elég tisztán lebegnek előttem: szeretnék felállni végre az irodai asztal mögül és emberek százát/ezrét segíteni át az életmódváltás rögös útján, mert tudom, hogy ez az út nem egyszerű és sokkal könnyebb megtenni úgy, ha valaki ott van, fogja a kezed, inspirál, motivál, átsegít akár a testi, akár a lelki nehézségeken.

Mivel sok FMT képzést figyelemmel kísértem és az oktatók többségét, hozzáállásukat és szakmai hozzáértésüket személyesen ismerem, biztos vagyok benne, hogy a hétvégéim nagyon hasznosan fognak telni, illetve a számomra olyan értékesnek és követendőnek tekintett példát, tudást, tapasztalatot elsajátíthatom.

Még 10 nap... Várod már? Izgulsz?

Nagyon várom már, kicsit izgulok is, de teljes mértékben pozitív izgatottság van bennem.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital