Hírek

Egyéni rekordok születtek a Thor Gym háziversenyén

2014.12.10
December első hétvégéjén rendeztük meg a Thor Gym 2014-es háziversenyét, melyen termünk bérletes vendégei vehettek részt.

A férfiaknál népesebb, 15 fős mezőny mérette meg magát, míg a hölgyeknél 3-an vállalkoztak arra, hogy kiderítsék, ki a Thor Gym legerősebb embere 2014-ben.

Az erőkörrel kezdtek a versenyzők. Ebben a körben három gyakorlatban kellett a lehető legjobban teljesíteni a résztvevőknek. Az első gyakorlat a fekvenyomás volt, ahol három kísérlet állt minden versenyző rendelkezésére, hogy a legjobb eredményt mutassa fel. A súlyemelő versenyek rendszeréhez hasonlító módon zajlott a gyakorlat végrehajtása. Vezényszóra indult a gyakorlat és vezényszóra végződött. A hölgyeknél Nagy Réka bizonyult a legerősebbnek (40 kg-os nyomással), míg a férfiaknál Vitányi Balázs teljesített a legjobban. Balázs 120 kg-os gyakorlatával nyerte meg az első kört.

A második körben guggolás volt a feladat. Az első gyakorlathoz hasonlóan súlyemelő szabályok szerint történt a kivitelezés. A hölgyeknél ismét Nagy Réka volt a legerősebb (68 kg-os teljesítménnyel), míg a férfiaknál Vitányi Balázs utasított mindenkit maga mögé. Balázs 160 kg-os súllyal guggolt, ami egészen elképesztő teljesítmény. Balázs testsúlya ugyanis 81,7 kg volt a verseny napján.

A harmadik erőkörben katonai nyomásban mérték össze erejüket a résztvevők. A feladat szerint minden versenyző a saját testsúlyának 50%-val hajtotta végre a gyakorlatot. Egy 90 kg-os versenyzőnek így 45 kg-al kellett annyi szabályos ismétlést végrehajtania, amennyit csak bírt. A férfi mezőny alaposan kitett magáért ebben a gyakorlatban is, de az egyik hölgy versenyző mindent elsöprő teljesítménnyel zsebelte be a győzelmet ebben a körben. Nagy Réka ugyanis dupla 8 kg-os kettlebell-lel 100 ismétlést hajtott végre. A hölgyeknél ugyanis 60 kg-os testsúly alatt dupla 8 kg kettlebell-lel kellett dolgoznia a versenyzőknek. A férfiaknál ismét Vitányi Balázs volt a legerősebb, 40 kg-os súllyal 20 szabályos ismétlést hajtott végre.

A metcon körben 10 perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy a lehető legtöbb kört teljesítsék az 5 húzódzkodás, 10 négyütemű fekvőtámasz és 10 boxra lépés feladatsorból. Az első helyen Merk Ádám végzett, aki 8 kört teljesített. Második lett Visnyei Gergő 7,5 körös teljesítményével, míg a harmadik helyen Vitányi Balázs végzett 7 körös eredményével. A hölgyeknél Nagy Réka teljesített a legjobban, 149 ismétlést hajtott végre a rendelkezésre álló 10 perc alatt.

Gratulálunk minden résztvevőnek! 2014 legerősebb sportolója a férfiak között Vitányi Balázs lett, míg a női mezőnyben Nagy Réka bizonyult a legjobbnak.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital