Hírek

Elite Challenge: öt nap a pokolban

2014.03.15
Mint arról már korábban beszámoltunk írásunkban, a Thor Gym a hamarosan egy elit katonai jellegű edzésrendszernek is otthon fog biztosítani.

Az Elite Challenge egyedi  és embert próbáló program, mely  a Magyar Honvédség Rohamlövész tanfolyamának és az US Army Ranger Iskolájának első öt napját öleli fel, azok fizikai és pszichikai követelménytámasztásával megegyező módon. Az Elite Challenge „atyja” Koltai Arnold alezredes, akinek a neve ismerősen cseng a Különleges Alakulatok világában.  Az Elite Challenge kiválasztó programra bárki jelentkezhet, aki betöltötte a 18. életévét és egészségügyileg, fizikailag terhelhető és megfelel a bekerülési követelményeknek.   Az Elite Challenge – hez kapcsolódik már egy speciális edzésmódszer is, melynek részleteiről Mátrahegyi Zsolt, tréning vezetővel beszélgettünk.

„Az Elite Challenge immár V. alkalommal kerül megrendezésre és egyre népszerűbb. Tekintettel arra, hogy az E.C. egy nagyon speciális fizikális és mentális felkészülést igényel, létrehoztunk egy olyan tréning programot, mely lehetővé teszi ezt a speciális felkészülést.  Az edzésekre bárki jelentkezhet, aki szeretné fejleszteni magát. Kortól és nemtől teljesen függetlenül lehet jelentkezni,  viszont az érvényes sportorvosi engedély szükséges. Szeretném kihangsúlyozni hogy nem csak azok vehetnek részt a tréningeken, akik az Elite Challenge-re készülnek, hanem bárki, akinek ez a „különleges világ” a maga értékrendjével szimpatikus.

A tréning programban minden résztvevő először egy felmérésen esik át, ahol az  alapgyakorlatok segítségével képet kap önmaga fizikai állapotáról, majd következik az igazi munka: elkezdjük az egyént a saját szintjéhez igazítva fejleszteni.

Mindegy, hogy milyen fizikai állapotban van az ember, jöjjön bátran,hisz az a cél, hogy a maga szintjén az ember képes legyen előre lépni és fejlődni. Az edzések nem csak egy különlegesen kiemelkedő rétegnek szólnak, hanem mindenkinek!  Az majd menet közben dől el hogy ki milyen képességekkel rendelkezik, és meddig halad előre a rendszerben.

Természetesen az a cél, hogy a jövőben minél többen megmérettessék magukat majd az Elite Challenge öt napján, melyet nem véletlenül neveznek „a pokol 120 órájának”. Erről azonban a rendszert bemutató három szemináriumon bővebben mesélnek majd a meghívott és már végzett „E.C. elitek”. Azt hiszem, hogy az ő életszerű beszámolójuk igen érdekes oldalát mutatja be ennek a különleges világnak.

Az edzésprogramban szereplő gyakorlatok körülbelül 3-400 variációt tartalmaznak, de igazából az egyénen múlik a siker. Az oktatók megadják a segítséget a rendszer és a közösség pedig a motivációt…. viszont az egyéni hozzáállás és akarat a siker igazi kulcsa. A jól bevált és a haderőben is előszeretettel alkalmazott saját testsúlyos és egyéb eszközös gyakorlatok játsszák majd a főszerepet, amelyekkel főleg az erő állóképességet fogják fejleszteni, de a variációk száma és az eszközök melyeket igénybe veszünk, összességében egy olyan programot alkotnak, mely mindenképp „ sikerre van ítélve„ - mondja mosolyogva a program vezetője. „Számunkra az lesz az első számú szempont, hogy a végrehajtás minőségét javítsuk, mely egyben teljesítményjavulást is  eredményez. Nem a súlyok nagyságának emelése, hanem a tökéletes kivitelezés és minőségi végrehajtás cél és akkor a siker sem marad el.”

Ha érdekel az Elite Challenge katonai jellegű kiválasztó program, akkor gyere el a Thor Gymben sorra kerülő Elite Challenge szemináriumra, amely március 22-én délelőtt lesz. A további részleteket hamarosan közzé tesszük honlapunkon.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital