Hírek

Ezermester a fedélzeten

2017.03.27
Eisenbacher Dóri a harmadik interjúalanyunk, aki sikeres vizsga után egyből Óbudai termünkbe siethetett. Suli után a buszon értem utol telefonon. Tartalmas beszélgetés és egy újabb FMT siker sztori.  

Ákos: Épp végeztél az iskolában és tartasz Óbudára. Láttam a facebookon, hogy pszichológiát tanulsz… Hogy is van ez? 

Dóri: Igen, most lett vége az órámnak és épp tartok a terembe. A Károli Gáspár Református Egyetemen tanulok Pszichológiát, most vagyok első éves a mesterképzésen, Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia szakirányon. 

Á: Akkor, hogy jött az ötlet, hogy belevágj az FMT képzésbe. 

D: Gyerekkorom óta sportolok, mindig is érdekelt az edzői hivatás. Első körben a Testnevelési Egyetemen tanultam és BSc-t végeztem humánkineziológiából. Mindeközben kezdtem el dolgozni fitneszteremben. Még a TF közben végeztem az úszásoktatóit. Az évek során a funkcionális edzés felé fordultam, de az elején kezdtem. Nem akartam ismeretlenül egyből az FMT képzéssel kezdeni, először ki akartam próbálni magamon a rendszert. Végigjártam a Beavatást és utána az Athleticbody-t, hogy belülről, saját magamon láthassam a hatásokat. Közben elvégeztem egy TRX oktatói és egy funkcionális edzői képzést is. Amikor meghirdettétek a VII. Képzést, akkor jött el az ideje számomra az  FMT képzésnek. Mindeközben elkezdtem a pszichológiát is, mert érdekelt a fizikum mellett az ember belseje is.

Á: Álljunk meg egy pillanatra. Jól értem, hogy párhuzamosan ment a TF, a pszichológia és a beavatás, ATH kombó?

D: A TF-et 2013-ban befejeztem. Mostanra csak a Pszichológia maradt, így szabadulhatott fel időm és energiám, hogy végre feltegyem az Í-re a pontot és nekikezdhessek az FMT-nek. 

Á: Hogyan tovább? Hogy kapcsolódik a pszichológia és az edzői szakma? 

D: A hogyan tovább egyértelmű most számomra. Ezért a lehetőségért sokat dolgoztam, úgyhogy sok mindent át kell alakítanom magam körül. Hosszútávon gondolkodom és edzőként szeretnék dolgozni Óbudán. Első célom, hogy edzőként érjek a szakma csúcsára. Mindeközben elvégzem a pszichológiát, de még évekig kell fejlesztenem magam, még előttem áll a szakirányú továbbképzés is… Úgyhogy először az edzősködés, aztán majd évek múlva, ha már úgy érzem elértem amit szeretnék, akkor lesz lehetőségem a psziché felé fordulni. 

Á: Akkor mondható rád, hogy life long learning? 

D: Igen, mind a két szakmámban  fontos a tanulás és az, hogy fejlessze magát az ember. Sok minden érdekel, így sok mindent tanulok, tanultam. 

Á: Mik a céljaid edzőként? 

D: Én már tizenévesen triatlonoztam. Nagyon jó csapatunk volt, így többet jelentett lejárni, nem csak edzettünk. Egy szuper közeg, egy csapat vett körül. Ezt az élményt szeretném átadni. Nagyon fontos a jó hangulat és a társaság, jobbak lesznek az eredmények is. Persze egy csapat néha belevisz a hülyeségbe, de az szerintem kell! 

Á: Köszönöm az interjút és üdvözlünk a Thor csapatában. 

D: Köszönöm!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital