Hírek

FMT képzés – Edzőjelöltek

2015.03.06
A következő másfél hétben bemutatjuk a Thor FMT képzésre járó edzőjelölteket. Közülük kerül majd ki az a két tréner, akik a Thor Gym második, zuglói edzőtermében a szakmai munkát elindíthatják.

 

A feladat nem kicsi: A Beavatás program atyja, Tanos Bálint által elkezdett utat kell folytatniuk, melyen a tavalyi edzőképzés legjobbjai - (Nagy Fruzsina, Bakai Levente, illetve most már Gazda Mihály), illetve a Powerbuilderes Wittmann Zsolt - sikerrel vezetik tanítványaikat. És talán ennél is fontosabb: Megőrizni, és népszerűsíteni a Thor Gym védjegyévé vált filozófiát, melynek alapköve a szakmaiság, illetve fő irányvonala, hogy a Vendégeknek olyan szolgáltatást nyújtsunk, ami nem csupán az erő-, és állóképesség javításáról, de az egészségükről is szól…

Lássuk hát, kik szerezhetik meg a nagy becsben tartott, piros edzői pólókat:

Egy igazi csibész

Bemutatkozik: Bujdosó Ádám

 

Vágjunk is a közepébe: Mikor, hol kezdtél el sportolni?

Egészen korán, 6-7 évesen mentem le kosárlabdázni. Ezzel indult a sport-élet számomra: 12 éves koromig csináltam, és ez rendkívül jó alapot adott a későbbiekhez, ruganyosság, dinamika, és persze a sportolói közösség légkörének megismerése tekintetében is.

Persze nyughatatlan gyerekként sűrűn ki-kitekintgettem, aztán el is jött a váltás ideje, és a küzdősportok világában találtam meg azt a közeget, és mozgásformát, ami azóta is végigkíséri az életem. A brazil jiu-jitsutól kezdve, a thai-boxig szinte minden küzdősportba belekóstoltam, és talán ennyi idő távlatában már kijelenthetem, hogy tehetségem is be tudtam igazolni.

Mi vezetett az edzői tervek felé?

Szerintem, azok közül, akiknek tényleg központi szerepet tölt be az életében a sport, mindenkinek megfordul a fejében, hogy edzővé váljon.

Legalábbis én már gyerekként is azt válaszoltam a jól ismert kérdésre, hogy „edzősködni fogok, ha nagy leszek!

Órákig tudnék mesélni, hiszen nem csupán arról van szó, hogy egy munkát választottam, hanem egy teljes hivatást: Az átlag élete teljesen egészség-ellenes, a miértekkel pedig mind tisztában vagyunk. Az a célom, hogy minél több embernek segítsek egy másik utat mutatni. Hiszem, hogy ha már heti 2-3, esetleg négy órát az edzőteremben tölt valaki, akkor az apróságok miatt is változtat az életvitelén. Idővel természetes részéve válnak az életének, hogy például munka előtt bekészíti az edzés-cuccot, vagy éppen amikor munka közben kiugrik enni, akkor nem a „meki” felé veszi az irányt, hanem megpróbál odafigyelni. Szinte észrevétlenül változnak meg a mindennapok szokásai, egyszerűen a közeg hatására. Ez persze látható eredményekkel is szolgál, és jobban érzi magát a bőrében. Persze az edzői élethez nem elég a szakmai háttér: Minden tekintetben követendő példát is kell mutatni.

Mi vezetett el a Thor Gymbe?

            Amikor a Thor megnyitott, én még másutt edzettem, de hallottam, olvastam, tudtam, hogy a terem zászlós hajója egy egészen új irányzatnak. Ám egy jól megszokott környezetet nehéz otthagyni. Mégis, véletlen egybeesés, hogy megismerkedtem Jóni Zsolttal, aki akkor már itt tartott edzéseket. Elcsábított egy edzésre, és azóta minden nap itt vagyok.

Megtetszett a hely,a közeg,az emberek,a hangulat,az edzői és vezetői stáb. Itt nem éreztem a más termekben megszokott "mesterkéltséget".

 

Gondolom edzői tervekkel, a Thor elkötelezettjeként nem volt kérdés, hogy a Thor FMT képzést választod?

Mikor felröppent a hír, hogy újabb edzőképzés indul, nem sokat gondolkodtam, hiszen számomra ez a legoptimálisabb, amit kívánhatnék. Ide járok minden nap, szeretnék edzővé válni, így kézenfekvő, hogy ez az én helyem.

 

Mi a véleményed a képzésről?

 

A terem ahogy mondtam minden téren,így szakmailag is olyat mutat ami közel áll hozzám, és amivel teljes mértékben tudok azonosulni. Ezzel nem sok teremben voltam így: A Thor csapatán belül mindenki a saját  "szakirányában" profizmust képvisel, ami garanciát jelentett számomra a képzés minőségét illetően.

Annak ellenére, hogy a képzés időtartama nem hosszú, és akár azt is hihetnénk, hogy felületes "fussuk át gyorsan dolog", mégis kijelenthetem, hogy egy átfogó,minden részletre kiterjedő,nagy tudásanyagot átadó,precíz képzés.

 

Szabadidődben mivel kapcsolsz ki?

Ez az, amit elsőre mindenki furcsállni szokott, mert nem feltétlen illik a küzdősportok világához: Kedvenc hobbim a horgászat.

Elképzelhető, hogy éppen azért, mert teljesen más tevékenység, mint ami a hétköznapjaimra jellemző. Jó néha elmenekülni a „pörgésből”, és így maximálisan ki tudok kapcsolni, megnyugtat.

A másik hobbi,vagy inkább időtöltés, hogy az adott sportággal -, aminek éppen a bűvöletében élek – foglalkozok. Vagyis az emblematikus figurák, sikeres képviselők térképezgetése: Mit,hogy csinálnak a "nagyok"? Sokat lehet ebből is tanulni.

 

Mesélj kicsit a céljaidról, terveidről.

Célom,hogy edzőként tudjak alkotni, embereknek segíteni, elindítani őket egy helyes irányba.

Rövidtávon az FMT képzés sikeres elvégzésére fókuszálok, és arra , hogy beilleszkedjek a Thor  stábjába.  Szeretném, hogy kreatívan építsük tovább azt a vonalat,  amit ez a terem jelenleg is magas szinten képvisel.

Továbbá hiszem, hogy a folyamatos önképzés elengedhetetlen ebben a szakmában, hiszen gyorsan változnak a trendek, és ezek szinte kikényszerítik azt, hogy napi szinten tájékozottak legyünk. Szeretném ezt a megszerzett tudást, minél több embernek közvetíteni, és ezáltal segíteni abban, hogy jó irányba változzanak életek.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital