Hírek

FMT VI. Edzőjelöltek - Urr András

2016.08.16
Mint már megszokthattátok, az FMT képzésünkön résztvevő hallgatókat bemutatjuk nektek. Közülük kerül majd ki az a szakember, aki a Thor Gym új edzője lesz. Ismerkedjetek meg hát az edzőjelöltekkel!

 

Mikor és hogyan kerültél a sport közelébe?

 

Általános iskolás korom óta sportolok, a labdajátékok (labdarúgás, kézilabda) álltak hozzám mindig legközelebb. Ezt a sportszeretetet szerettem volna továbbadni, ezért a főiskola után általános iskolás gyerekeknek tartottam testnevelés órát.

 

Innét egyenes út vezet az edzősködéshez?

 

Felnőttként a saját testsúlyos edzéssel kezdtem ismerkedni. Eddig könyvekből, cikkekből olvastam, s próbáltam így építeni a saját edzéseimet. Ahhoz, hogy saját magamat is kijavítsam, illetve szakmailag másnak is továbbadhassam a megfelelő mozgáskultúrát, ehhez képzést kerestem. Egy barátom elvégezte az FMT edzőképzést a Thor Gymben. Remek edzéseket tart, s szakmailag is rengeteget fejlődött. Tehát az ő példája volt előttem. Szeretném magam olyan szintre fejleszteni, hogy bátran segíthessek másoknak megismerkedni a funkcionális edzésekkel.

 

Miért épp a funkcionális edzésforma mellett tetted le a voksod?

 

Kisgyermek korban alakulnak ki a funkcionális mozgások (kúszás, mászás, járás, ugrás), majd ezt felnőttként egyre több embernél a mozgásszegény életmód veszi át. A funkcionális tréning egy erős alapot nyújt ahhoz, amihez az életben szükségünk van, hisz cipekedünk haza a boltból, vagy akár „lakberendezünk”, ahol húzunk, nyomunk, guggolunk, stb.. Ezeket a mozgásokat rendszerint rossz mozgáskultúrával végezzük vagy nem is tudjuk helyesen kivitelezni.

Másrészt sajnos sok sportoló küzd sérüléssel, ebben nagy szerepe van annak is, hogy nincsenek meg a megfelelő alapok. A funkcionális edzésrendszer az alapvető emberi mozgások (guggolás, nyomás, húzás, csípődöntés, cipelés) minőségének javítására, erősítésére szolgál, melyre lehet építeni a későbbiekben.

Aki erőt szeretne fejleszteni, aki izomtömeget akar növelni, aki állóképességén szeretne javítani, aki fogyni szeretne, vagy csak szimplán mozogni, mindenki megtalálja ezt ebben az edzésmódszerben. Így én ebben hiszek!

 

Ezek szerint ez nem csak munka, hanem hivatás is lenne számodra…

 

A jól felépített edzésrendszernek köszönhető, hogy egy hétköznapi felnőttből, aki mozgásszegény életmóddal rendelkezhet, hetek múlva egy jó mozgáskultúrával rendelkező felnőtt válik, mely közben mobilitási problémái javulnak, ereje és állóképessége növekszik. Ezt megtanulni edzőként, hogy ebben tudjuk segíteni, na ez az, ami tetszik!

Különösen tetszik, hogy itt a Thorban nem úgy épül fel egy edzésprogram, hogy „ez Józsi bácsinak is működik, akkor hajrá”, hanem tudományos alapokon nyugszik minden tényező.

 

Elégedett vagy az FMT képzéssel?

 

Már az első képzési napon látszott, hogy az edzői stáb szakmailag nagyon felkészült. Magas szintű elméleti és gyakorlati oktatást kaptam. Jó helyen járok. Rengeteg hasznos tudást kapunk mind a hospitálások alkalmával, mind pedig az elméleti-gyakorlati képzésnapokon. Az oktatók magas szinten képviselik a funkcionális tréning szakmai világát. Interaktív képzés folyik, ahol a sok éves tapasztalataikat is átadják, így megtanítva azt, hogy mi az, ami működik, s mi az, ami nem. Minőségi mozgás megtanítására, megtaníttatására törekednek, s ez kell ahhoz, hogy a vendég biztonságban érezhesse magát edzés közben.

Egy most kezdő, mozogni vágyó, hétköznapi ember, s a már rutinnal rendelkező sportoló is megkapja a megfelelő terhelést a saját részére, személyre szabott edzésprogrammal.

Teljesen professzionális mind a képzés, mind pedig a gyakorlati felépítés a Thor termekben.

 

Ezt követően nem nehéz megtippelni, hogy mik a céljaid, jövőképed?

 

Célom, hogy a képzés elvégzésével, s az utána lévő folyamatos szakmai fejlődéssel átadhassam a megszerzett tudást, azoknak, akik szeretnék jól érezni magukat a testükben. Nem titkolt vágyam, hogy akár a kisgyermekek mozgásfejlődését játékos mozgolódással támogatni, fejleszteni tudjam. Hiszen esetükben különösen lényeges a több oldalról ingert kapó mozgásrendszer fejlesztése. Hasonló területen tudom elképzelni magam a jövőben.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital