Hírek

FMT VI. Edzőjelöltek - Urr Balázs

2016.08.25
A következő jelöltünkkel beszélgettünk.

Mesélj kérlek kicsit magadról hogy kezdtél el sportolni?

Általános iskolás éveim kezdetén atletizáltam, majd egyre inkább előtérbe kerültek az életemben a különböző labdajátékok. A középiskolás évek alatt kézilabdáztam, illetve fociztam. A sport kisebb nagyobb megszakítással - melyek főleg különböző sérülés okán történtek - mindig az életem része volt. A középiskolai éveket követően a "klasszikus" konditermi edzés volt a fő csapásirány, viszont egy idő után rá kellett jönnöm ez nem az én világom. Nem okozott elég változatosságot a mell-bicepsz-hát-láb napok monoton váltakozása és ezáltal a motivációm is jelentősen hanyatlott. Valami újat, valami többet kerestem. Ekkor találkoztam a méltán egyre népszerűbb kettlebellel, melyet saját testsúlyos edzésekkel egészítettem ki. Valami azonban még mindig hiányzott, de csak addig amíg először beléptem a kaposvári Thor Gym ajtaján.

Mik voltak az első benyomásaid?

Az első edzés után tudtam, hogy jó helyen járok ez az ami kell nekem. A jól felépített edzésrendszer, melynek köszönhetően folyamatosan erősödtem, a változatos egész testet átmozgató edzések és a remek hangulat amit a Thor közösségen belül megtapasztaltam az életem részévé tette az itt képviselt szemléletet. Mikor hallottam az FMT képzésről a kaposvári terem vezetőjétől, egyből tudtam hogy részt kell rajta vennem nekem is.

Mit vártál a képzéstől?

 A képzéssel az volt a célom, hogy a lehető legjobban megismerjem a funkcionális edzés világát és ezt a mindennapjaimban kamatoztatni tudjam a saját életminőségem további javításán keresztül. Az első képzési napon kiderült számomra, hogy szakmailag és minőségben a lehető legjobb képzésen veszek részt. Az oktatók magas szintű tudása, gyakorlati tapasztalata garancia arra, hogy a megfelelő alapokat megszerezzük a tanfolyam végére. Az alapvető emberi mozgások megismerése, elsajátítása, a mobilitási korlátozások felmérése, javítása, az erő és allóképesség fejlesztésének alapjai, mind nagyon fontos részét alkották a képzésnek. Mindezeken keresztül lehetővé vált számomra, hogy az itt tanult technikák mindennapjaimba történő beépítésével egyre nagyobb erőre, allóképességre és mobilitásra tegyek szert. Az egyik legfontosabb a rengeteg új ismeretet mellett, amit a képzés során felismertem, hogy a tanulás egy életen át tart és soha nem állhatunk meg elégedetten, hogy most mar mindent tudunk. Ezt én sem fogom tenni!

Mik a célok amiket kijelöltél magadnak?

 További célom, hogy a lehető legtöbb tudást pakoljam magamra, aminek segítségével a jövőben, ezt átadva, más emberek életet is jobbá tehetem a funkcionális edzések világán keresztül.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital