Hírek

FMT VI. Edzőjelöltek Bíró Gabriella

2016.08.26
Következő jelöltünkkel készült interjút olvashatjátok.

Kérlek mesélj kicsit magadról, milyen sportmúlttal rendelkezel?

 

Nem számolhatok be rettentő hosszú sportmúltról; tehát nem kezdem úgy, hogy már gyerekkoromban is imádtam mindenféle sportot... A "kattanás" igazából csak felnőttként jött, de akkor aztán úgy igazán elkapott a gépszíj. Először csak heti 1-2 edzésre mentem el, aztán hirtelen azt vettem észre, hogy egyre több lett. A családom mindig azzal heccel, hogy átestem a ló túlsó oldalára, és a soha nem sportolásból mostanra egyfolytában sportolás lett. Igazából nem tudom megcáfolni őket, tényleg az életem központi részévé vált a mozgás. Most már úgy kell rákényszeríteni magam néha a pihenőnapra.

 

Hogy jött az FMT képzés?

 

Az elmúlt években sokféle sportot kipróbáltam a spinningtől kezdve az aerobikon át a futásig, de igazi szerelembe a funkcionális edzéssel estem. Ez megad mindent, amire szükségem van - folyamatos és töretlen fejlődést, méghozzá preventív módon. Növekszik az erő, feszesednek a formák, beton az állóképesség, és közben nem fáj semmim: mi kellhet még? Jó lenne, ha minél szélesebb körben elterjedne ez az edzésrendszer és a szemlélet, amit képvisel. A THOR közössége és edzőgárdája élen jár ebben Magyarországon. Úgy veszem észre, hogy sajnos vidéken még kevésbé elterjedtek ezek a típusú edzések, mint a fővárosban, de én magam is azon vagyok, hogy ez a tendencia minél rövidebb időn belül megváltozzon.

 

Mik a további tervek , célok?

 

Márciusban belekezdtem egy hosszabb sportoktatói képzésbe, aminek novemberben lesz vége. A nyári szünetben pedig beiratkoztam a THOR képzésére, hogy minél előbb elkezdhessek "ténykedni" funkcionális trénerként. Jelenleg még sajnos irodai munkával keresem a kenyerem, de nagyon szeretnék minél előbb a szenvedélyemből: a sportból, edzősködésből megélni; ez nem csupán egy munkát, hanem az igazi hivatást jelentené számomra. Nagyon inspiráló a tudat, hogy egyszer majd én lehetek az, aki pozitív irányba tereli mások életét a mozgás, és talán akár életmódváltás által. Hiszen a jó és lelkiismeretes edző végső célja nem feltétlenül az, hogy minél többet nőjön fél év alatt a vendégek bicepszének az átmérője, hanem hogy az edzéseken végzett közös munka eredményeként jobban érezzék magukat a bőrükben, javuljon a testtartásuk, jól működjenek az ízületeik, és hosszú távon javuljon az életminőségük. Magam is ezt tűzöm ki célul a leendő edzettjeim kapcsán.

 

Összegégében akkor úgy érzed jó úton haladsz?

 

A neten keresgélve a THOR azonnal kitűnt a többi hasonló képzés közül, az erős jelenlétével, a meghatározó arculatával, a profi fellépéssel: egyszóval a thorsággal :). Amint elolvastam a tematikát, tudtam, hogy itt a helyem. Az azóta itt tapasztaltak mindenben megfeleltek a várakozásnak, sőt, néhol túl is szárnyalták azt. Hihetetlen, hogy most már edzésterveket írok, és el tudok beszélgetni a quadratus lumborumról is. A jövőben is arra törekszem, hogy ezt a szellemiséget, hozzáállást és szakmai alázatot képviseljem, amit itt, a képzés alatt kaptam útravalóul. 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital