Hírek

Hallgatóink bemutatását folytatjuk

2019.01.31
FMT Level I. funkcionális edzőképzésünk hallgatóinak bemutatását folytatjuk. Céltudatosság, határozottság és vidámság, azaz Abonyi Ádám.

 

Ádám sok-sok dolgot, sportot és munkahelyet kipróbált, ám úgy tűnik, rátalált a helyére, s a valódi céljára. Élmény volt egy ilyen céltudatos és intelligens sráccal beszélgetni. Ráaadásul ennyi tapasztalattal valóban hiteles a véleménye. Ismerjétek meg ti is Ádámot, a történetét és motivációját:

Ha jól tudom, akkor szinte mindenbe belekóstoltál, ami a sportot illeti. Így legalább hitelesen képviseled mindazt, ahol végül kikötöttél...

Már egészen kiskorom óta foglalkoztatott a sport, illetve a szüleim intézték úgy, hogy foglalkoztasson, mert sportolni KELL. Kezdetben ping-pongoztam, ami nem annyira tetszett (6 éves ha lehettem), pedig az edzők láttak bennem fantáziát és már akkor mondták, hogy később első osztályú játékos is lehet belőlem. Ám ilyen fiatalon ez kevés embert érdekel, a szüleim pedig nem erőltették. Ha emlékeim nem csalnak, ezután jött az úszás, amire viszont rá voltam kényszerülve a gerincferdülésem miatt. Aztán ez később átcsapott versenyzésbe, de nem igazán éltem meg sikereket benne. Ezt követkette a vizilabda. Ezután végleg kiszáltam a vizből és csak egy röpke kajakozás erejéig tértem vissza. A labdajáték viszont megmaradt. Próbálkoztam a focival, még a régi, Tornyi Barna vezette DFC-ben. A foci nem bizonyult hosszú életünek, mivel átnyergeltem a kosárlabdára, amit általános iskolás koromtól kezdve üztem 10 éven keresztül. Még emlékszem a kis Plesó Tomira (Thor Gym Zugló edzője - a szerk.) is, ahogy pofozta a labdát, aztán kapott egy óriási sapkát tőlem. Aztán jöttek a főiskolás évek és Budapestre költöztem, ahol már nem nagyon találtam lehetőséget a kosárlabdázásra és ismét sportágat váltottam. Az új választás a testépitésre esett, mert hát jól kellett kinézni és az a 60 kiló vasággyal, 182 cm-es magassághoz nem igazán passzolt. Innentől kezdve a testépités végigkisérte az életemet és mindmáig meg is maradt valamennyire.

 

Ahogy az edzéseidet nézem, azért picit mégis eltávolodott mindez a testépítéstől.

Mostanra beláttam rengeteg dolgot a sporttal kapcsolatosan, de ez nem csoda, hiszen ahogy érettebbé válik az ember gondolkodása, úgy válnak az élet dolgai is tudatosabbá. Többek között azt is sikerült felismernem, hogy nem a szépségért kell edzeni, illetve azt, hogy a sportban megszerzett tudást az élet más területein is remekül lehet hasznositani, csak tudni kell hogyan implementálni.

 

Tehát elkezdtél az edzői pálya felé kacsingatni. Azonban a karriered épp olyan változatosan alakult, ahogyan a sportmúltad.

Gyárilag miskolci vagyok, egészen a középiskola befejezéséig itt tengettem az életemet. Kéttanyelvü idegenforgalmi szakon végeztem, majd Budapestre kerültem a BGF-re. A főiskolát már elég nagy nyugalommal sikerült elvégeznem (rá is húztam 3 évet, amit csak lehetett kihasználtam, sőt amit nem, azt is... többször is). Végül csak sikerült befejeznem és vendéglátóipari közgazdász lett belőlem. A főiskola mellett igyekeztem dolgozni is. Kezdetben éjszakai recepciósként hotelekben, de ezt fel kellett adnom, mert a 12 óra esti meló és utána délután 6-ig suli már nem volt annyira egészséges. Óbudán kezdtem el dolgozni, egy táplálékkiegészitő boltban (sic. ez fogalom a szakirodalomban nem létezik). Eleinte csak a hétvégéket vállaltam be, de ahogy fogytak a tantárgyaim és már csak a diplomamunka maradt végül a főiskolán, átálltam teljes müszakra. 6 évet sikerült lehúznom itt eladóként és "szaktanácsadóként", majd a diploma után egy svájci anyacégü startup vállalkozáshoz vezetett az utam. Egy speciális kozmetikai késztményt forgalmaztunk, melyre nem térnék ki, mert hosszas magyarázkodásba torkollna. 3 évet töltöttem el itt, majd a jobb fizetés reményében egy magyar vállalathoz kerültem, ahol kb. fél évet sikerült maradnom. Kénytelen voltam tovább lépni és a mostani munkahelyemhez vezetett az utam, ami nem más, mint a TATA consultancy services (TCS). Foglalkozásomat tekintve hivatalosan Level 1 German speaking service desk analyst vagyok és mellette még az angol nyelvet supportálom. (írjon e-mailt, aki ezt feldolgozta - a szerk.)

 

Ám akkor, hogyan vetődött fel az edzői pálya lehetősége? Egyáltalán a funkcionális edzés?

A Thoros pályafutásomnak viszonylag az elején vagyok -de remélem vége nem lesz soha, legalábbis én nem tervezem. Kb. két hónapja edzem az újbudai Thorban. Miért Thor? Mert Odinson. Valójában rég óta szimpatizáltam az itteni mozgásformával, de eddig a testépités elhivatottja voltam. Most viszont döntöttem. Kicsit unalmassá vált a monoton edzés, nem is igazán maradt célom vele, úgyhogy új "kaland" után néztem. Mégpedig eleget szeretnék tenni a versenyzői ambiciómnak. Hiányzik a megmérettetés. Sokan azt mondják, ha magadat legyőzted, akkor az már jó. Én azt vallom, ha nálad jobba(ka)t legyőztél, abban is benne van ez és még több is. Márpedig én a legjobbra törekszem.

 

Miként hallottál rólunk először?

Kapcsolatba úgy kerültem a Thorral, hogy egy szakmailag nem releváns internetes fórumon megismerkedtem egy Tanos Bálint nevü emberkével, aki akkor még "csak" edzőként dolgozott a Thorban. Sajnos idő hiányában nem tudtam sosem eljönni, megismerkedni a bellezéssel, de úgy gondoltam, ami késik nem múlik. És ez igy is lett.

 

Mit kaptál, mi az inspirációd?

Az itt töltött két hónap alatt is rengeteg hasznos információval gazdagodtam, amit ezúton is köszönök Szentes Balázs -remélhetőleg leendő kollégámnak. Remélem ez az információ áradat sosem fog megállni és én is bekapcsolódhatok majd a tudásommal, hogy segitsek másoknak.

 

Ha már szóba került Balázs, mi a véleményed az edződről?

Az első két hétben kénytelen voltam személyi edzéseket venni és az első nap, a recepciós hölgyike tanácsára Szentes Balázsra esett a választás - éppen ő jött szembe. Már ez alatt a két hét alatt is rengeteget tanultam a mozgásfajtákról, a gyakorlatok helyes kivitelezéséről, a bemelegitésről, úgyhogy a két hét után belevághattam a haladó csoportos edzésekbe. Talán mindent elmond a szakmai háttérről, hogy itt vagyok a képzésen...

 

Ez valóban beszédes. Nem is volt kérdés, hogy ha képzed magad ebben az irányban, akkor a Thor FMT-t választod?

Bálintot lehet azt mondani, hogy régóta ismerem, 99%-ban egyezik a véleményünk és olyan megbizható tudással rendelkezik, amit véleményem szerint máshol nem nagyon produkálnak az előadók (tisztelet a kivételnek). Legalábbis kishazánk határain belül. A célom kezdetben az volt, hogy majd mellékállásként edzéseket tartsak, akár valamelyik Thorban. Aztán szépen körvonalazódott bennem, ahogy az első órák véget értek, hogy az itt megszerzett tudást gyakorlatilag saját magamon is hasznosíthatom, hamarabb elérhetem vele a célom. Illetve ha úgy hozná a sors, akkor már miért ne vállalnám főállásban is? Ez egy olyan munka lenne számomra, amibe sose fáradnék bele és megérné keményen hajtani. Egy régi matematika tanárom mondta, hogy belőlem milyen jó tanitó lenne, szerintem igaza volt. Egyébként pedig rengeteget gondolkoztam, hogyan adhatnám vissza azt, amit a sport adott nekem, s úgy tűnik sikerült megtalálnom a választ.

 

Elégedett vagy ezek szerint az eddig tapasztaltakkal?

Ezt igazából már meg is válaszoltam. Tudtam, mit fogok kapni, hiszen ezért jelentkeztem pont ide. Néztem máshol is edzőképzéseket, de végül a józan ész az diktálta, hogy azt válasszam, akiben 100%-ban megbizom. Az már csak hab a tortán, hogy a Thor vica versa ugyanígy gondolkodik és ez nagyon szimpatikus nekem. Éppen ezért is lenne megtiszteltetés, ha a csapat tagja lehetnék.

 

Sok sikert kívánunk a képzéshez és a céljaid eléréséhez!

 

Amennyiben a te érdeklődésed is felkeltette a funkcionális edzőképzés, akkor már most jelentkezz! Te is bővítheted a tudásod! Részleteket IDE KATTINTVA olvashatsz!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital