Hírek

Hammer of Thor díj

2018.02.01
A februári Gála díjátadóján kerül először átadásra a Hammer Of Thor díj. Lássuk kik is a jelöltjeink,akikre szavazhattok.

Amikor a díjak kapcsán ötleteltünk, akkor mindenképpen szerettünk volna egy különleges elismerést életre hívni. Egy olyan kategóriát, ahol azt az embert méltatjuk, aki leginkább megfelel egy általunk kialakított eszményképnek. Ezt nehéz pár szóban megfogalmazni, hiszen egy összetett, de szerencsére jól körülírható etalon az, ami a szemünk előtt lebeg: Van (hála égnek nem is egy) olyan köztetek, aki évek óta bír azokkal az erényekkel, melyek részünkről különlegesnek számítanak. Ezek pedig a következők: Alázat, versenyszellem, odaadás, sportemberi attitűd, s persze maga a már versenyeken bizonyított teljesítmény. Azt az embert keressük, akire valóban illik a "Thor kalapácsa" kifejezés. Akiről bizton tudjuk, hogy nem "csupán" a terem falai között, de akár bárhol megállja a helyét. Aki ha odacsap, akkor valóban dörögni kezd.

Fontos, hogy szeretnénk, ha nem kizárólag az eredmények számítanának, amikor szavaztok, hanem az összkép legyen az, ami az adott jelölt mellett szól. A fent említett kritériumok összessége.

Továbbá az sem elhanyagolható, hogy bízunk abban, hogy ez a gála hagyománnyá válik, s minden évben átadhatjuk majd ezt az elismerést. A jelenlegi jelöltek az utóbbi évek alatt kiérdemelték, hogy erre a szűk listára kerüljenek. Azonban kétség sem fér hozzá, hogy már a soraitokban vannak azok, akik letaszíthatják őket a listáról, vagy legalábbis a jövőben felküzdik magukat a listára. Versenyek idén is lesznek, az edzésmunka, valamint egymás segítése, a pédamutatás lehetősége sokatokban megvan. Engedd ki magadból te is azt a tüzet, mely benned parázslik, s kerülj fel a jövő évi listára .

Addig azonban lássuk, hogy 2017-es év (s az elmúlt 5 év alapján), kik között dől el ez a verseny:

SZŐKE KRISZTINA

Zuglói termünk versenyzője, s az egyedüli női jelölt ezen a listán. 2014-ben diplomázott az Állatorvosi Egyetemen biológusként, és jelenleg ugyanitt végzi a doktori képzés utolsó évét. Zuglóban Plesó Tomi óráit látogatja, így nem csoda, hogy már több versenyen is elindult, nagyon tehetséges és eszméletlen gyorsan fejlődik. Jelenleg az FMT Level I.-es képzésen vesz részt, s talán a jövőben edzői karrier felé indul.

Fontos megemlíteni, hogy nemrég még makacs problémákkal küzdött: amikor már hónapokon keresztül tartott az elmulaszthatatlan migrén, egy gerincklinikára került, s teljesen az alapoktól kellett felépíteni a mozgásmintáit. Mindezek ellenére nem adta fel, hanem kitartó munkával, s eltökélt hozzáállással szorgalmasan, s tudatosan építkezett, egészen odáig, hogy nagyon reményteljes sportjövő áll előtte.

Céltudatossága példa lehet mindőnk számára.

MERK ÁDÁM

Állandóan mosolyog, optimista, és pikirt megjegyzéseivel boldogítja a közösséget. Mellesleg két alkalommal is a Thor legfittebb embere lett 2015-ben, s 2016-ban is. 2017-ben is kiemelkedőt produkált, a Thor kupán is a dobogón állhatott, valamint az erőemelő versenyen is nagyot alakított. Egy hajszállal csúszott csak le arról, hogy harmadjára is övé legyen a Thor legfittebb embere cím. Azonban kétségünk se legyen, hogy jövőre is jó eséllyel indul majd ezért az elismerésért.

Több mint 10 évet töltött cselgánccsal és birkózással, futott, országúti kerékpározott, szeptember óta Spergel Dani az edzője. Az utóbbi időben elkezdett szemezni egy magyar erőemelő csúccsal, ami masters 40-44 korcsoportban 75kg-ban 547,5 kg összetettet jelent. Ádámot ismerve számíthatunk egy új csúcsra...

Amit még fontos kiemelni, az a sportemberi attitűd: Mindig segíti, buzdítja riválisait, s az év végi versenyeket követően is felemelő volt látni, ahogyan Sárvári Gergővel kölcsönösen tisztelték egymást, s örültek egymás teljesítményének.

Egy olyan karakter, aki azt képviseli, ami a sport világában a legnagyobbak sajátja.

WESZP VIKTOR

Viktor  az a személy, aki megkerülhetetlen a díj jelöltjeinek állításakor, s nem csak külleme miatt ideális jelölt a Hammer of Thor díjra. Küzdősport múltat követően csatlakozott Thor seregéhez, jelenleg Becher Kristof a mestere. Amellett hogy versenyeken is rendszeresen megmutatja páratlan erejét - állt már csapatversenyen a dobogó legfelső fokán, s a legutóbbi Thor kupán is a legjobbak között volt - évek óta kitartóan látogatja az edzéseket, s szolgál példaként sokunk előtt, amikor látjuk őt munka közben. Mindezek mellett rendkívül szimpatikus jelenség, szinte lehetetlen olyan pillanatot találni, mikor nem hülyéskedik, de ezek mellett folyamatosan buzdítja társait.

Nem véletlen került a jelöltek közzé, hiszen a mentalitása, s ahogy 100% bedobással odateszi magát, valamint brutális ereje révén bárhol méltán vihetné a Thor Gym zászlaját.

SÁRVÁRI GERGŐ

Immáron kereken két éve, hogy a Thorba került. Korábban kipróbált sokféle sportot (úszás, futball, röplabda, konditerem). Jelenleg Szentes Balázs edzéseit látogatja. Kezdőként éppen - többek között - Merk Ádámmal került egy csoportba, s elismerően nézte Ádám teljesítményét. Azóta a legnemesebb értelemben vett riválisok lettek a versenyeken, s 2017-ben a korona felkerült a kitartó munka és szorgalom gyümölcseként: Ő lett a Thor legfittebb embere.

Jellemző rá, amit télen mondott egy interjú során: "...motiválni és motiváltnak maradni. Ez egy nagyon érdekes öngerjesztő folyamat, vagy talán körforgás és próbálok minél tovább ennek részese maradni. Mert amíg a csoporttársaimat tudom motiválni a kemény edzésmunkára, addig ők ugyanúgy sarkallnak engem egyre jobb és jobb teljesítményre."

Gergő hozzáállása és jelleme egy olyan ember sajátja, melyre büszkék vagyunk, hogy összeforrt a Thor Gymmel.

 

BÍRÓ BALÁZS

Balázs Kvotidián Ági edzettje, aki igen gyorsan felhívta magára a figyelmet a dinamikus fejlődésével, ahogyan Ági mondta róla: "Balázsban megvan minden, amit a Hammer díj kapcsán megfogalmaztunk".

Ő lehet a következő években a legfőbb kihívója Gergőnek és Ádámnak a versenyeken, amit már a téli Thor kupán is bizonyított, hiszen másfél éves Thoros karrierrel a háta mögött a legjobb 4-be küzdötte magát a versenyen. Alázatossága, szorgalma és tehetsége elismerésre méltó, ráaadásul kora miatt még nagyon nagy fejlődési potenciál rejlik benne.

 

Szavazz arra, aki szerinted leginkább kiérdemelte teljesítményével, s hozzáállásával azt, hogy ő legyen Hammer of Thor!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital