Hírek

Hétköznapi Hősök- dr. Tivadar Krisztián

2016.12.22
Hétköznapi hősök címmel cikksorozatot indítunk a honlapunkon, hogy példaképeket mutathassunk. Példaképeket, akik energiát, időt és pénzt áldozva képzik magukat. Nem nyugszanak meg a jelen adott lehetőségeivel, folyamatosan haladnak előre. Mai világunk megköveteli a folyamatos fejlődést. A tanulás egész életen át tartó folyamat.

Egy rövid bemutatkozót szeretnék kérni tőled…

Tizenéves korom óta mozgok rendszeresen. Számos sportágban kipróbáltam magamat, egyesekben a "hétvégi harcos" szintig is eljutottam (pl.: futás, triathlon). Az utóbbi években a munkám miatt sokat ültem számítógép előtt, ezért is kerestem olyan sportot, ami rövid idő alatt jól átmozgat és kellőképpen elfáraszt. Fontos volt az is, hogy az állóképességi sportokhoz képest most már jobban vágyom a változatosságra. 

Miért jelentkeztél a Thor FMT képzésére?

Úgy gondoltam, hogy ideje tudatossá tenni azt, amit eddig is lelkesen, csak éppen megérzések alapján, komolyabb stratégia nélkül csináltam. Tetszik az is, hogy az FMT 1 képzés során az edzés elmélete mellett a gyakorlatot is ki lehet próbálni.

Miért pont a funkcionális edzés?

Mindig is közelebb álltak hozzám az összetettebb mozgások, mint a body-building. A funkcionális edzésmódszerekben az fogott meg, hogy új mozdulatokat, koordinációt lehet tanulni, végtelen a variációs lehetőség és folyamatosan találok kihívásokat, csiszolgatnivalót. A sport járhat agymunkával:)

Milyen kapcsolatban állsz vagy álltál a Thorral, illetve honnan értesültél a képzésről?

Sok jót hallottam a terem és a képzés színvonaláról is. Van olyan barátom, aki a Thor-ba jár edzeni és nagyon dícsérte az edzőt és a társaságot. Ezek után a honlapotokon láttam, hogy indul egy tanfolyam - tetszett, hogy komolyabb és részletesebb a tematika, mint sok más hasonló cégnél. És azóta már személyesen is bekukkantottam hozzátok.

Mit vársz a képzéstől?

Alapvetően azt, hogy megértem, hogyan lehet biztonságosan fejlődni. Sajnos több sérülésen is túl vagyok, ezek részben a saját tudatlanságomnak, részben edzői hibának a következményei. Tudni szeretném, hogy mitől lesz valaki jó edző.

Mit gondolsz hogyan és hol fogod tudni hasznosítani a tudást, amit nálunk kapsz?

Bízom abban, hogy az eddigi, saját tapasztalatokon alapuló tudásomat magasabb szintre emelve eszesebben tudok majd sportolni és másoknak is segíteni. Volt már sikerélményem ezen a téren, de nyilván nem szakemberként adtam tanácsokat.

Milyen terveid vannak a képzést elvégezve, hogyan tovább?

Ezt a kérdést egyelőre nyitva hagyom. Mindenképpen célom, hogy a családomnak, barátaimnak adjak hasznos ötleteket a fejlődéshez. Ha pedig nagyon bejön az edzősködés, akkor szívesen tanítok majd másokat is. De most még a tanfolyam sikeres elvégzésére koncentrálok. 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital