Hírek

Hétköznapi Hősök- Zmák Szilárd

2017.01.05
Amerikai football, PWB, FMT... Zmák Szilárd

Zmák Szilárd vagyok, 23 éves, budapesti lakos. A Budapesti Gazdasági Egyetemen végeztem felsőfokú tanulmányaimat, idegenforgalmi közgazdász diplomát szerezve. Kisgyerekként több sportot kipróbáltam, de egyik se tudott magával ragadni. Aztán 2009 januárban jött el az áttörés, mikor a televíziót nézve először láttam amerikai footballt és bár a szabályokkal még alapfokon se voltam tisztában, mégis szerelem volt első látásra és biztos voltam benne, hogy ha van sport, amit űzni akarok, akkor ez az. Így kerültem le a Budapest Wolves juniorjainak edzésére. Már az első pár edzések után feltűnt, hogy ebben a sportban az emberek nagyok. Emiatt egyértelmű lett, hogy kell valami kiegészítő edzés, ahol nem csak a pályán szükséges mozdulatokat tanulom meg, de az erőmet és kilóimat is feltornászom. 

 

Mivel magamat edzettem a teremben, így nagyon sokat olvastam a témában a neten és szakkönyvekben egyaránt. Így jutottam el kisebb vargabetűkkel ugyan (testépítés, fegyencedzés, kettlebell stb), de az erőemeléshez, a Thor Gym-hez és azon belül a PWB-hez és Wittmann Zsolthoz. Először csak a cikkeiket olvastam és az oktatóvideóikat néztem, de nagyjából fél éve elszántam magam, hogy el is menjek egy edzésükre. Hatalmas volt a differencia a saját edzéseim és a Thor-os, PWB-s edzések között. Őrületesen gyorsan fejlődtem (3 hónap alatt +8 kg és +80 kg az összetettemben!!!) természetesen illegális szerek használata nélkül (ezt fenntartom).

 

Egyre jobban beilleszkedtem az amúgy családias környezetbe, egyre többet beszélgettem az emberekkel és megfogalmazódott bennem, hogy ha én ilyen drasztikusan tudtam fejlődni (márpedig nem teljesen kezdőként kerültem a Thor-ba), akkor miért is ne segíthetnék ebben másoknak is? Ehhez edzővé kell képeznem magam, amihez az FMT képzésen át vezet az út. A képzés során az lesz a célom, hogy minél több új információt, szemléletet szívjak magamba a Thor kiváló szakembereitől.

 

Őszintén remélem, hogy a jövőben be tudom teljesíteni ezt az álmomat, hogy edzővé tudjak válni és egy olyan munkakörben tudjam kipróbálni magam, ami iránt őszinte lelkesedést érzek és hogy ebben még másoknak is segíthetek. Ez maga lenne az álommeló :)

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital