Hírek

Hétköznapi hősök: Chytil Mario

2014.09.29
Országosan, Budapesten és általában is egyre népszerűbb a Street Workout, mint edzésrendszer, módszer és sportág. Így van ez termünkben is, ahol Jahn Gergő vezetésével csoportos órák is látogathatók.
A Street Workout művelők azonban akár személyi edzés keretein belül is megismerkedhetnek a sportág rejtelmeivel termünkben. Így kezdett el edzeni Chytil Mario is a Thor Gymben. Cikkünk főhőse, ebből pedig könnyen kitalálható, hogy termünk legújabb hétköznapi hőse több mint egy éve edz Jahn Gergő vezetésével.
 
- Ismered a Hétköznapi hősök című rovatunkat? Szeretnénk téged is megjutalmazni elismerésünkkel.
 
„Köszönöm szépen a figyelmet és elismerést. Természetesen igen, ismerem a rovatot. Azt gondolom, hogy a Thor Gymben többen vagyunk hétköznapi hősök, hiszen adott rendszerességgel és elszántsággal edzünk hétről hétre igen sokan. A csapat jelentős része ezt amatőrként végzi, nem professzionális tornászként, sportolóként.”
 
- A Te történeted hol kezdődött? Mióta jársz hozzánk edzeni?
 
„Úgy körülbelül pont egy évvel ezelőtt egyre többet olvastam a Street Workoutról, mint edzésformáról. Az interneten kutattam információk után, néhány gyakorlatot megnéztem a Youtube-on és nagyon megtetszett ez a sportág. Ezt követően elkezdtem keresgélni, hogy hol van olyan hely Budapesten, ahol ezt űzni lehet. Így bukkantam a Thor Gym honlapjára, ahol már szerepelt az Street Workout, mint edzésforma. Telefonáltam azonnal, de azt mondták, hogy kurzusszerűen nem megy náluk. Szerencsére Hosszú Szilárd segítőkész volt és szerzett nekem egy edzőt.  Így ismertem meg a Jahn Gergőt, aki nagy vehemenciával és szakértelemmel látott neki az edzésemnek. „
 
- Meglepő a gondolkodásmódod. Sokan nem kérnek segítséget. Te miért tetted?
 
„Nem volt más választásom (J). Hamar rá kellett ébrednem, hogy ezek a Street Workout elemek nagyon látványosak, de ha én elmegyek egy játszótérre, akkor ezeket nem fogom tudni megcsinálni, az erre való rávezető gyakorlatok nélkül. Azt gondolom, az ott nem fog egyből működni. A rúdnál állva nem tudsz azonnal varázsolni egy zászlót. A cél így meg volt. Azt mondtam, hogy én ezt szeretném megcsinálni, ehhez találjon ki nekem gyakorlatokat. Gergő pedig segíti a fejlődésem.”
 
- Hányszor jársz edzeni hozzánk?
 
„Egy éve járok edzeni a Thorba, heti kettő, illetve három alkalommal.”
 
- Említetted a zászlótartás tökéletes kivitelezését, ez a legfőbb célod?
 
„Igen, folyamatosan gyakoroljuk és fejlesztjük azokat a mozdulatsorokat és készségeket, hogy létrejöjjön egy elfogadható gyakorlat kivitelezés. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezt Street Workoutnak nevezni nagyképűség lenne. Én úgy fogalmaznék, hogy erre hajazó elemeket csinálunk, majd ezeket kombináljuk össze saját testsúlyos edzésekkel.”
 
- Elszántságban nem szenvedsz hiányt. Régóta sportolsz?
 
„Igazándiból én gimnázium utolsó évétől kezdve jártam konditerembe edzeni, heti rendszerességgel. Sok mindent kipróbáltam, csoportos edzésformákat, egyéni edzésrendszereket és folyamatosan elkezdtem kiábrándulni belőle. Egészen egyszerűen azért, mert rájöttem, hogy nem elég az erőfejlesztés és az izolált gyakorlatok művelése. Készségekkel kell kombinálni az erőt.”
 
- A jelenlegi, Street Workoutra hajazó edzésformában megtaláltad azt, ami máshol hiányzott?
 
„Itt sikerült megvalósítanom azt, amit korábban nem tudtam elérni. Megtartottam a súlyomat, de a felesleges zsírtól folyamatosan megszabadulok. Leadott zsírt pedig izomtömegben szedem fel. Nem szoktam naponta mérlegre állni, de elértem, amit szerettem volna. A tükörben látom, hogy honnan hova jutottam. Természetesen táplálkozás és életmódváltás is történt. A rendszeres edzés és táplálkozás vezet a sikerhez.”
 
- Miért döntöttél a változás mellett?
 
„Az a helyes út, ha az ember életében megjelenik az igényesség. Ez értendő a környezetére, a munkájára és jelenti azt, hogy legyenek elvárásai magával szemben. Ezeket az elvárásokat kell betartani. A hangsúly a rendszerességen van. Fókuszálni kell a célokra.”
 
- Mi a fegyelmezettséged titka? Szoktad motiválni saját magad?
 
„A változás mindig nehéz, de ennek egy határozott döntésnek kell lennie. Nem szabad halogatni. Egy módszer van: ezt a hetet másként fogod elkezdeni. Csak így megy. Ha rálépsz erre az útra, akkor beleivódik a napirendedbe és tudni fogod, hogy neked feladatod van itt a teremben. „
 
Voltak nehéz pillanatok?
 
„Igen voltak, de talán a személyi edzésnek van egy olyan titka, hogy ha valamit megígérsz, akkor nem mondod le és itt vagy minden időpontban, amit ígérsz.”

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital