Hírek

Hétköznapi hősök: Madar Balázs

2014.04.28
Új rovatunkban olyan a Thor Gymben edző személyeket mutatunk be, akik bár amatőrként sportolnak, cseppet sem amatőrként teszik ezt. Emellett pedig méltán képviselik mottónkat: miszerint a Thor Gym megváltoztatja az életed.

Madar Balázzsal bizonyára már sokan találkoztatok a Thor Gym Joutenheim termében. A ceglédi fiú Budapesten éli hétköznapjait, így fél éve rendszeres tagja a Thor családnak.

Balázs Kovács Lacee kezei alatt ismerkedett meg a CrossFittel, két és fél éve űzi ezt az igen komplex sportágat.

A 21 éves főiskolai hallgatót a CF világa és közössége ragadta meg: A CrossFit világában mindenki támogat mindenkit. Egy szuper közösségbe kerültem két és fél évvel ezelőtt, barátságos és segítőkész emberekkel találkoztam. Ezenkívül baráti körben gyorsan terjed a sportág, ha egyszer kipróbálod, nem fogod tudni abbahagyni. Élő példa erre Édesapám, akit váll fájdalmai miatt vettünk rá, hogy próbálja ki a CF-t, és azóta másfél éve CrossFitezik, persze már váll fájdalom nélkül. Teljesen megváltoztatja az embert, mint belsőleg, mint külsőleg. Addig úgy sem hiszed el, amíg ki nem próbálod. A kettlebellt unalmasnak találtam, egész edzésen egy vasgolyóval szórakozni? Nem fogott meg annyira, ellentétben a CrossFittel, amely egy nagyon összetett sport és fixen mondhatom, hogy a két és fél év alatt egyszer sem volt ugyanolyan edzésem.”

Balázs több szinten is műveli ezt a sportágat, hiszen az ép testben ép lélek elv mellett versenyekre is készül: „A legjobb érzés az, amikor hétről hétre sikerül legyőznöd önmagad, a saját határaidat feszegeted és át-át léped őket. Csak így lehet előre haladni. Versenyekre is készülök, májusban két megmérettetésen is indulok. A székesfehérvári HCC-n és a váci Páros versenyen.”

Balázs elhivatottsága olykor brutális eredményekkel is párosul: „A ceglédi Beast & Barbells terem nagyszerű hagyománya az a bevett szokás: miszerint, ha új vagy a teremben, akkor az első gyakorlat, amivel kezdened kell az a Burpee. Minden év végén van ilyen, úgy hívjuk 1000 REPs Challenge. Nekem a második választott challengem a saját testsúllyal guggolás volt (Back Squat @66KG). A taktikám percenként 6 ismétlés lett volna, de sajnos nem sikerült befejeznem, 768 ismétlés után nem tudtam folytatni, begörcsölt az egész combom, és nem tudtam felállni. Nem kívánom senkinek azt az érzést, amit az utána lévő napokban éltem át.”- mondta Madar Balázs.

Egy másik kiemelkedő teljesítmény: 115 centis box jump

Balázs ars poeticája egyébként igen őszinte: „A lehető legjobbat, legtöbbet kihozni magamból. Aztán majd kiderül, mire lesz elég.”

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital