Hírek

Hogyan lesz az ember hobbija a munkája. Spergel Dani Története

2016.12.22
Új edzőnk Spergel Dani, Januártól fogja erősíteni a csapatunkat. Egy igazi példája annak, hogyan válhat az ember vendégből edzővé a Thor-ban. Olvassátok el Dani inspiráló történetét arról, hogyan lesz az ember hobbija a munkája.

A sport mindig is részét képezte az életemnek. Az évek során számos sportágban kipróbáltam magamat, mint például a judo, vívás, íjászat vagy a foci. Mind közül azonban az evezés volt az, ami a legnagyobb hatást gyakorolta rám. Itt ismerkedtem meg azzal a szemlélettel, hogy az eredményekért hosszan, kitartóan kell dolgozni, valamint, hogy az edzéseknek jól megtervezettnek kell lenniük a siker érdekében.

Az egyetemi éveim elején háttérbe szorult a sport, és ennek következményeit már a hétköznapokban is érezni kezdtem. Ekkor döntöttem úgy, hogy keresek egy olyan helyet, ahol szakemberek irányítása alatt tudok edzeni, és visszanyerni régi formámat. Így találtam rá a Thor Gym-re, ahol megismerkedtem a funkcionális edzéssel. Az első alkalomtól kezdve magával ragadott ez a világ.

Ahogy teltek a hónapok és a beavatás csoportból Athletic Body, majd UST csoport lett, fokozatosan egyre többet tudtam meg az edzéseink mögött meghúzódó irányelvekről, gondolatokról. Ezen új információk hatására éreztem magamban egy késztetést, hogy tovább mélyítsem a tudásomat a témával kapcsolatban. Részt vettem Wittmann Zsolt mobility és BIG3 szemináriumain, elkezdtem edzéselmélettel kapcsolatos könyveket, cikkeket és fórumokat olvasni. Egyszer csak azon kaptam magamat, hogy a szabadidőm jelentős részében az edzőtermen kívül is az erőedzéssel foglalkozom. Ekkor született az elhatározás, hogy részt veszek az FMT képzésen.

A képzés során megtapasztaltam, hogy milyen edzőnek lenni, valamint el tudtam mélyíteni a tudásomat a funkcionális edzés világában. Ennek hatására lett egyértelmű számomra, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, edző szeretnék lenni. Így tovább folytattam a tanulást az FMT level II-es képzéseken. Most épp a súlyemelés képzést várom, hogy ebben a sportban is el tudjam mélyíteni a tudásomat.

Az utóbbi egy évben az erőemelés világa vált hozzám nagyon közelivé. Edzőmmel, Tanos Bálinttal célirányosan kezdtünk el edzeni, hogy jó eredményeket tudjak elérni ebben a sportágban. Ez alatt megismerkedtem az edzéstervezés egy sokkal, komolyabb világával, ahol minden egyes részlet alapos tervezés következménye. Ez a fajta szemléletmód nagy hatással volt arra, hogyan látom én az erőedzést, a funkcionális edzést.

Úgy érzem, az évek során igen széleskörű tudásra tettem szert. Láttam és megtapasztaltam edéseket, és sokat tanultam a Thor edzőitől. A versenyzéssel szerzett tapasztalataim pedig hasznosak lehetnek, ha valaki versenyzői ambíciókkal keres meg.

Természetesen én is folyamatosan fejlődni akarok, mind az oktatásban, mind a hozzá elengedhetetlen háttértudásban.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital