Hírek

III. Spartan Training Camp értékelés

2017.03.16
III. Spartan Training Camp után Szentes Balázzsal beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.

"Az előző két tábor tapasztalatai alapján izgatottan vártam a harmadikat, hiszen újfent rekordot döntöttünk a jelentkezők számával. A srácok eddig nagyon kemények voltak és határaikat átlépve küzdöttek végig. Nem titok számukra sem, hogy minden alkalommal új és új kihívások elé állítom őket.

Az idei év első Spartan Race-je előtt szép számmal gyűltek a nevezések a Thor Fighters csapatunkba, ezért nagy reményeket fűztem ehhez az eseményhez is. Ezek szerencsére beigazolódtak és a tábor első napját 21 fő nyomta végig, a második napra bár megfogyatkozott a csapat de a hangulat kiváló maradt.

A felépítés hasonló volt az eddigi menethez. Napi négy edzésen vettek részt a táborozók, amiből az egyik délelőtti a már hagyománnyá vált Gellért-hegyi futás.

Segítségemre volt Becher Kristof kollegám, aki a feladatok bemutatásában, koordinálásban vette ki a részét, hiszen ekkora létszámnál elengedhetetlen volt az Ő jelenléte is, ezúton köszönöm még egyszer a munkáját!

Örömmel látom, hogy táborról táborra nő a létszám és külön pozitívum, hogy egyre több külsős vendég is megkeres, akik szempillantás alatt beépülnek a csapatba, akikkel egymást bíztatva kőkemény feladatokat teljesítenek erejükön felül.

Nagyszerű kezdeményezés vette kezdetét pár éve a Spartan Race csapata által, hiszen lehetővé teszik az kalandvágyó emberek számára, hogy próbára tegyék magukat és ellenőrzött körülmények között, kilépjenek a komfortzónájukból. Ezt a kezdeményezést szeretném támogatni azzal, hogy felkészítem az embereket a várható kihívásokra. Bizton állíthatom, hogy a funkcionális edzés és annak eszköztára a specifikus gyakorlatokkal együtt megfelelő felkészülési és edzési lehetőséget képes nyújtani. Sőt a megfelelő felkészültség nélkül nekivágni egy ilyen kihívásnak, rendkívül veszélyes. Ezért egy olyan 2 napos edzőtábort terveztem, mely hatékonyan készít fel a résztvevőket a várható nehézségekre. Hiszem, hogy egy tudatos társadalomban, mindenki számára evidens, hogy ez nélkülözhetetlen egy sikeres akadályfutáshoz. Hitvallásom, hogy inkább a prevencióra fordítsuk a hangsúlyt, mint a későbbi sérülések kezelésére.

A társadalmi felelősségvállalás és szakmaiság mellett, fantasztikus élmény egy ilyen közösség tagja lenni. Hiszen a tábor szellemiségét a bajtársiasság, a kitartás és a jó hangulat jellemzi alkalomról alkalomra.

Még az elején járunk, hiszen a Spartan Training Camp most lesz 1 éves, ez alatt az idő alatt nagyon sokat tanultam a résztvevőktől és hiszem, hogy én is hozzáadtam valamit az ő sikereikhez. Szeretném ezt folytatni és a dinamikusan fejlödő Thor hálozaton belül mindenhova eljuttatni a tábort. Azt tüztem ki célul, hogy egy napon az összes Thor Gym-ben egyszerre lesz Spartan Training Camp és egyszerre több mint száz ember fogja ugyanazt a hétvégi edzésprogramot végigcsinálni. Majd ezzel a csapattal egy nagy zászló alatt indulunk harcba az egyik Spartan Race-en, ahol egymást támogatva mindenki sikerrel ér célba."

 

Szentes Balázs

 

A következő Spartan Training Camp időpontja: 2017. május 20.-21.

jelentkezés itt...

 

 

Néhány gondolat a tábor résztvevőitől:

 

Adél: ,,Nagyon örülök, hogy rám talált a tábor a Facebookon. Még most, három nappal később is érzem az izmaimat. Hihetetlenül jó volt a csapat, nyitottak és nagyon kemények a tagok. Az edzőknek meg külön köszönet, hogy mindent ilyen türelmesen elmagyaráztak egy zöldfülűnek. Bármikor lesz újra hasonló, szeretnék ott lenni!”

 

Ádám: ,, Már a harmadik táboromat tapostam végig. Hatalmas élmény volt, tagadhatatlan, hogy amik ilyenkor történnek már nem a testet edzik, hanem a lelket. Az idegrendszerem olyan terhelést kap, amit más helyzetben nem igazán tudok előidézni. Nevezhetnénk akár "El Camino" tábornak is. Ugyanakkor remek állapotfelmérő is a tábor egyben, a második, és a mostani táborban is éreztem, hogy fejlődtem az előzőhöz képest. Vitathatatlan, hogy eddig ez volt a legkeményebb a három közül, de nem bánom. A következő táborban találkozunk! Pacsi Balázsnak és Kristofnak a munkájukért!”

 

Márk: ,,Nekem ez volt a harmadik táborom, de továbbra sem tudom megunni, annyira változatosak. Talán ez volt eddig a legkeményebb. Jó volt, hogy ketten is figyeltetek ránk. A közösség és a hangulat megint kiváló volt. Számomra az a legizgalmasabb része mindig a két napnak, amikor megtapasztalhatom, hogy mennyivel kitartóbb és erősebb vagyok a csapatnak köszönhetően!Köszi mindenkinek! „

 

Boci: ,,Balázs, ez volt eddig a legmenőbb tábor!!! NAGYON jól kitaláltad a WOD-okat, mondhatni két talppal rúgtál a komfort zónámón túlra. Ezért nagyon köszi, mint ahogy azért is, hogy volt szíved és ahol kellett megkímélted az életünk egy 20 perc erejéig. Mind a két nap ráadásul zéró gixer üzemmódban, teljesen flottul ment, profi szervezés! A csapatban mindenki annyira jóarc volt, hogy én végig mosolyogtam, még a földön lihegve is. Gratula srácok, akinek a helyszínen nem adtam pacsit, annak innen küldök! Nem is tudok negatívumot írni (Balázs kézírásán kívül)”

 

Gergő: ,,Szuper hangulat, kitartó brigád, jól összerakott tematika, gördülékeny lebonyolítás! Iszonyat pacsi, köszönöm Srácok az új élményt! „

 

Csaba: ,,Én is köszönöm a szuper napot! Nagyon jól felépített edzés volt, tökéletes szervezés, magasan motivált edzőkkel!!Tényleg király volt!”

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital