Hírek

Interjú a boldog Tulajdonossal

2015.02.24
Most ünnepeltük a Thor Gym 2. születésnapját, úgy időszerű visszatekinteni egy kicsit a magunk mögött hagyott időre. Honnét indult minden, mi szerez most sok-sok örömet, mit hoz a jövő. Hiszen utobbival kapcsolatban vannak új fejlemények, melyek óriási változást hoznak a terem életében. Ezeket foglaljuk össze egy beszélgetés keretében Hosszú Szilárd többségi tulajdonossal.

Itt ülünk a Thor Gym irodájában, ahonnan kitekintve sok felszabadult vendéget, és remek csapatot látunk. Miközben szürcsölgeted a kávéd, folyamatosan tekintgetsz a terem felé, mosolyogva. Kíváncsi lennék, mire gondolsz közben?

Tulajdonképp ezer felé jár épp az agyam, épp beestem a találkozónkra is, aztán rohanok tovább. Amit láthatsz az, az hogy tényleg öröm tölt el, mikor kinézek az irodából. Jó érzés, hogy olyan dolgot hoztunk létre, ahová az emberek nem “csak” edzeni járnak, hanem egy remek közösségbe. Sokat beszélgetek a vendégekkel, és úgy érzem, hogy aki ide jár, az ajtóban leveti a mindennapi problémák okozta terhet, és egy elszigetelt világba lép be. És egészen addig, ameddig itt van, felszabadult tud lenni. Hálás vagyok ezekért a visszajelzésekért nekik, ez ad motivációt minden nap.

Értem, de kicsit kanyarodjunk vissza az időben: Két évvel ezelőtt milyen tervekkel, és miért vágtatok bele?

Két évvel ezelőtt… Igen, decemberben kezdünk el tervezgetni és január elején már bele is vágtunk a munkálatokba 45 nap alatt összehoztuk a dolgokat, melyből mindenki kivette a részét, emlékszem, hogy Gazda Misivel 2 napon keresztül törtük a betont a teremben. Nyárasdi Zsolt az arculat kialakításáért volt felelős, ami valljuk be, igen jól sikerült. A tervezés során voltak egymásnak ellentmondó vélemények, de abban egyetértettük, hogy nem szeretnénk egy sokadik termet nyitni. Valami újat, különlegeset szeretnénk csinálni. Akkoriban az USA-ban már nagyon népszerű volt a Crossfit, ám itthon kevesen ismerték. Egyedül a Hits volt itt a piacon.
Ismerve ezt a sportágat nyilvánvaló volt, hogy, már kész atléták tudják ezeket az edzéseket igazán élvezni. Ezért kitaláltuk, hogy nem csak egy szolgáltatást adunk, hanem egy utat minden vendégnek. Így jött a Beavatás kurzus ötlete, aminek a célja, hogy a funkcionális edzések alapjaiba nyerjen bevezetést a vendégünk. Helyes mozgásminták elsajátítása, eszközhasználat, és persze a légkörbe való akklimatizálódás.
A rendszer azonban itt nem áll meg. Tanos Bálint és Galba Zsolt segítségével egy teljeskörű programot sikerült kidolgozni. Az Athletic Body középhaladói, illetve az UST-re járó már haladó vendégek bizonyítják, hogy kitartással, és persze munkával igen komoly eredményeket lehet elérni. Mindezt úgy hogy egy remek szakmai gárda figyel az egészségükre. Visszatérve Bálintra: Személyében rendelkezünk egy olyan szakmai háttérrel, amely a piac összes szereplőjével szemben óriási előnyt jelent.

Egészségükre? Hiszen általában a cél az minden edzőteremben, hogy minél többen járjanak edzeni, nem pedig az egészségmegőrzés…?

Igen, de mint mondtam, mi más utat álmodtunk meg: Hosszútávon tervezünk.
Így a vendégeinknek is egy olyan alternatívát nyújtunk, hogy lépcsőzetesen jussanak el a kívánt szintre, és érjék el céljaikat. Nagyon sok olyan történetet hallottam, hogy a változás és gyors eredmény érdekében ész nélkül vetette bele magát a delikvens az edzésbe. Jobb esetben nagyon hamar lesérült, és ez megfelelő jelzés a szervezet részéről. Azonban rosszabb szituáció, amikor csak évek után derül ki, hogy bizony hiányoztak az alapok, és maradandó, de legalábbis nagyon nehezen korrigálható deformitások, sérülések keletkeztek.
Mi mindent megteszünk, hogy ezt elkerüljük, és még 10év múlva is úgy jöjjenek hozzánk vissza a vendégek, hogy nem tettük őket tönkre. Idén indul majd egy új project, melynek keretében folyamatos orvosi segítségnyújtást is tudunk biztosítani, azonban erről részletesebben később tudok nyilatkozni.
Visszakanyarodva a kérdésedhez: Nem csak egy edzőteremként szeretnénk az emberek életében részt venni, hanem cél, hogy az egészséggel azonosítsák a termet. Ebben a visszajelzések alapján jó úton járunk. Azonban, hogy teljes legyen a kép, idén már bővül a kínálatunk:
Szervezünk outdoor programokat, ahol egyrészt a közösség is (még-) jobban össze tud kovácsolódni, másrészt több időnk jut külön-külön megismerni, és foglalkozni a vendégekkel. Ezek között bicikli-túra, edzőtábor, és még sok egyéb érdekesség lesz. Az éves kalendáriumban alaposabban megnézhetitek, mit kínálunk.


Azért nem csak ezt kínálja az edzőterem, hiszen a weboldalt böngészve sokféle óratípussal is találkoztunk…?

Már a terem indulásakor is gondolkoztunk küzdősport részben. Így is indultunk, ám kicsit döcögősre sikeredett a történet. Aztán kicsit több, mint egy éve Jóni Zsolt közreműködésével ezen a téren is sikerült kiépíteni egy nagyszerű csapatot, folyamatosan bővülő lehetőségekkel.
Továbbá Szigligeti Attila vezetésével a kettlebell oktatás is magas szinten folyik a teremben.
Bár a Crossfit volt az eredeti ötlet, mégis átadtuk a lehetőséget a CF HollyWOD-nak többek között Balla Zoltánnak, hiszen gyorsan meggyőzött minket, hogy szakmailag nagyon jó kezekben lesznek a vendégek. A legjobb bizonyíték, hogy Zoli óráiról már nem egy versenyző került ki, és bontogatja szárnyait.
Ám büszkén ki kell térnem a többi kollégára is, mert tényleg abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindenki akivel együtt dolgozunk, valamilyen egyediséget kölcsönöz a teremnek. Elég ha arra gondolunk, hogy Bakai Levente edzőnk girja szeretete, és az alázat amellyel e sporthoz áll, igen kecsegtető a jövő szempontjából, illetve meg kell említsem Nagy Fruzsinát, aki amellett, hogy nap, mint nap edzéseket tart nálunk, jut ereje és energiája arra, hogy karrierjét építse: Éppen a napokban nyert MMA magyar bajnoki fordulót. De nem utolsó sorban Wittamnn Zsolt aki most írta meg online könyvét és folyamatosan forgatnak a helyes mozgások oktatásához.
Valóban sokszínű a terem, és a kollégák is, akikre büszke vagyok.

Ismerve a termet, többnyire a vendégkör már családos státuszban van, mégis sok időt töltenek itt akár a hétvégéken is. Ez azért- legalábbis számomra- igen meglepő!?

Igen, és erre igen büszkék vagyunk! Persze talán az is kellett ehhez, hogy amíg a szülők edzenek, addig a gyermekeket sem kell lepasszolniuk, egyszerűen csak eljönnek hozzánk mindannyian, és a kicsik addig a Thor Junior óráin játékosan készítjük elő a később sportok alapjait szakemberek bevonásával. Célunk, hogy már 1-3 éves korban kijavítsuk az esetleges mozgáshibákat és olyan alapokat fektessünk le melyek az egész életükre pozitívan hatnak ki. Illetve most az outdoor programok létjogosultságát is abban látjuk, hogy a vendégeink igenis vágynak arra, hogy a közösséghez tartozzanak, és szabadidejüket egy inspiráló környezetben tölthessék.

Mik a tervek a jövőt illetően?

Büszkén mondhatom, hogy elindultunk egy olyan úton, mely kuriózumnak számít itthon. Ezért lehetőség nyílt arra, hogy ezt a szolgáltatást, és azt amit a Thor Gym képvisel, ne csupán az újbudai, és a vonzáskörzetben élők/dolgozók kapják meg: Március közepén nyitja kapuit a második termünk, a XIV. kerületben, ahol hasonló felépítéssel, néhány újítással, azonban a Thortól már megszokott odafigyeléssel, és alapossággal várjuk a vendégeket.
Aztán nyár végén, legkésőbb ősszel már a harmadik termünk is elkészül, azonban a helyszín még legyen meglepetés.
Ám március közepéig még van három hetünk, és addig sem ülünk tétlenül: Elindult útjára a Thor shop! Itt minőségi eszközöket, és kiegészítőket kínálunk a vendégeink, és a piacon szereplők számára. Funkcionális, és erőedzéshez elengedhetetlen termékek kedvező áron, és a Thortól megszokott magas minőségben beszerezhetőek. Az olimpiai rudaktól, a bumper tárcsákon át egészen a girjákig, mindent be tudnak szerezni nálunk. Nem beszélve a legnépszerűbb termékünkről, az izomlazításhoz, és mobilizációhoz nélkülözhetetlen hengerekről.

Kijelenthetjük, hogy 2015 nagy ugrás a terem életében, hiszen ekkora fejlődést talán nem is reméltetek még két évvel ezelőtt?

Valóban nem, de megtettünk mindent a siker érdekében, és soha egy percig nem döltünk hátra, és ültünk a babérjainkon. Így pedig a sok munkának és remek csapatnak köszönhetően, nem is volt egy pillanatig sem kérdéses az irány. Csupán sodródunk azzal a lendülettel, ami kezdetek óta megvan nálunk. És egészen addig így lesz, míg azt látom, hogy a vendégek szeretnek hozzánk jönni, és minden egyes nap biztosítanak arról, hogy jó úton járunk.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital