Hírek

Interjú a Thor legfittebb emberével

2017.11.30
Jelenleg Merk Ádám a Thor legfittebb embere. Meglátjuk, hogy a következő másfél hétben le tudja-e bárki taszítani a trónról. Ám ehhez neki is lesz egy-két szava... Ahogy most hozzánk is akadt pár.

Több, mint 3 éve majdnem minden nap felbukkan a teremben egy szőke fiatalember. Állandóan mosolyog, optimista, és pikirt megjegyzéseivel boldogítja a közösséget. Mellesleg két alkalommal is a Thor legfittebb embere lett, így jelenleg ő ül a trónon. Hogy le tudja-e taszítani bárki, az a következő hetekben kiderül, azonban a felkészülés jól sikerült, így optimistán várja a szombati versenyt.

Nagyon szorítok a magam részéről, hogy a Thor kupát is "behúzza"!

Hogyan lettél törzsvendégünk?

2014. szeptemberében teljesen véletlenül bukkantam rá a Thor Gymre. Emlékszem is még szegény Bálint (Tanos Bálint) fejére, ahogyan betoppantam a recepcióra, és mondtam, hogy én most itt bizony edzeni szeretnék, de igazából fogalmam sincs, hogy mit.

Ezután olyan dolgok történtek, amiket akkor nagyon furcsállottam. Állapotfelmérés… Nekem… Minek?

Több mint 10 évet töltöttem cselgánccsal és birkózással, azóta futottam, országúti kerékpároztam, köredzésekre jártam, jó kondiban voltam, legalább is akkor azt hittem. De ugye kiderültek a mobilitásbéli problémák, és persze a termi eszközök, bellek, rudak használatában sem volt túl sok rutinom, szóval utólag nagyon örülök, hogy az alapokról kezdtünk el akkori edzőmmel, építkezni. Jött a Beavatás, az Athletic Body, aztán az UST.

Mivel adott többet a program, amiért lehorgonyoztál?

Itt a Thorban találkoztam először rendesen megtervezett és periodizált edzésekkel, fokozatosan, tervezetten növekvő terheléssel, és ez teljesen megváltoztatta az edzésről alkotott nézeteimet. Meg ugye a hangulat és a légkör is teljesen más, mint egy szokványos „modern” konditeremben. Nincsenek különféle csilli-villi gépek, csak egy nagy halom rack, rúd, tárcsa meg bell, de aki kicsit is komolyabban elkezd edzeni, az rájön, hogy igazából más nem is nagyon kell.

Illetve de: Jó társaság kell. Sok hasonló beállítottságú emberrel ismerkedtem itt meg, a jelenlegi baráti köröm igen jelentős részét teszik ki az edzőtársak, akikkel a termen kívül is rendszeresen összejárunk.

Életed során találkoztál néhány edzővel, így hitelesen tudod megítélni a szakmai munkát...

Beszéljünk egy kicsit az edzőkről: szerintem ez a Thor egyik legnagyobb erőssége.

Részemről kivétel nélkül az összes újbudai Thor edzővel baráti a viszonyom, és bármelyiküket nyugodt szívvel ajánlanám (és szoktam is ajánlani) ismerőseimnek, mert jónak tartom a munkájukat. Ugyan szerencsére a terem edzői gárdája elég stabil, nekem mégis sikerült több edzőváltáson is átesnem az elmúlt jó három év alatt, de csak pozitív tapasztalataim voltak ebből a szempontból! Sokat tanultam és fejlődtem minden edzőm keze alatt.

Most ki az edződ?

Jelenleg azt a munkát folytatom, amit még előző edzőmmel, Bálinttal csináltunk egészen augusztusig, amikor is sajnos a Head Coach egyéb feladatai miatt kénytelen volt leadni a csoportjait. Szeptember óta Spergel Dani az edzőm, akivel anno nagyjából egy időben kezdtünk el a Thorba járni, régóta jó haverok vagyunk, csak aztán ő edzősködésre adta a fejét.

Nem is olyan régen még Danival versengtetek a 80 kg alattiak kategóriájában, hogy melyikőtök erősebb.Nem kellemetlen olyasvalaki tanácsait megfogadni, akivel hajdan riválisok voltatok?

Kicsit furcsa egy olyasvalaki „tanítványának” lenni, akivel annak idején még együtt kezdtétek az edzést, de Dani nagyon beleásta magát a szakmába, profi, felkészült edző lett, akinek abszolút adok a szavára.

A következő kihívás a nyakunkon: Szombaton Thor kupa

Gőzerővel készülünk a két decemberi versenyre, a Thor Kupára és a PWB Kupára. A cél az összetett győzelmen és a személyre szóló szekrény megőrzésén túl a Thor Kupa megnyerése végre valahára. Eddig ugyan kétszer sikerült az összetett győzelem, nagy szívfájdalmam, hogy a Thor Kupát még soha nem sikerült megnyernem, három alkalommal lettem második. Jó lenne idén győzni, de elnézve az eddig publikált feladatokat és az ellenfeleket, idén sem lesz könnyű jó helyezést elérni, oda kell majd tennie magát minden indulónak.

Mik a hosszabb távú céljaid a sportban?

Konkrét hosszú távú célom a sporttal az egészségem és az edzettségem megőrzésén kívül nincs, bár az utóbbi időben elkezdtem szemezni egy magyar erőemelő csúccsal, ami masters 40-44 korcsoportban 75kg-ban 547,5 kg összetettet jelent, ami azért annyira nem tűnik megközelíthetetlennek ha a jelenlegi formámon sikerülne kicsit javítani az elkövetkezendő 3-3,5 évben, de ugye ez még kicsit odébb van.

Ha már szóba került Dani, Te sosem gondolkodtál azon, hogy jelentkezz az FMT edzőképzésre?

Egy ideje gondolkozom FMT képzésen, de inkább csak privát érdeklődésből, hobbiból, edzősködni nem szeretnék. Meglátjuk mikor szánom el magam...

Köszönöm az idődet Ádám, amit most rám szántál, s nagy kalappal a következő két hétvégére!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital