Hírek

Interjú Merza Márkkal

2016.02.08
Merza Márk vendégünkkel beszélgettünk...

"Merza Márk vagyok. 1991. március 22. születtem. Szentendrén nőttem fel családommal, majd 2010 ben költöztem Budapestre. Jelenleg a Gozsdu udvari DiVino borbárban vagyok üzletvezető, két éve dolgozom itt. Mellette borszakértőnek tanulok, valamint szőlész borásznak. Szabadidőmben sokat foglalkozok a szakmámmal, ami egyben a hobbim is. Szeretek moziba, színházba, fürdőkbe járni és időt tölteni a családommal."

 

 Mit sportoltál korábban?

„Több sportot is kipróbáltam, de amit kiemelnék az a kosárlabda, kenuzás valamint a kettlebellezés.”

 Hol találtál a Thor Gymre?

„Egy cikket olvastam a funkcionális edzésről és nagyon megtetszett a sport, utána elkezdtem termet keresni, ahol ki lehet próbálni ezt a fajta edzésmódot. A Thor Gym volt mind közül a legszimpatikusabb. Nagyon jók voltak a vélemények az edzésekről és a terem hangulatáról. Megtetszett a közeg és meggyőző volt minden edző szakmai háttere.”

 Hogyan kezdődött a közös munka Balázzsal?

„2015. május elején vettem részt először csoportos edzésen a Thorban, akkor még Balázs az FMT képzésen tanult, majd később, mikor sikeresen elvégezte és felvették edzőnek, pont akkor szerettem volna személyi edzővel folytatni a munkát. Így elmondhatom, hogy én voltam az első tanítványa a Thorban. Első órán felmérte az állóképességemet, mobilitásomat, átbeszéltük mit szeretnék elérni és Ő ezek után elkészített egy rám szabott programot.”

 Mióta dolgoztok együtt?

„2015. Szeptember első hetében volt az első órám Vele, azóta heti három alkalommal edzünk.”

 Milyen célkitűzéssel érkeztél? Mik voltak a terveid?

„Nagyon szerettem volna bevezetni a rendszeres edzést az életembe, mert előtte 2 évig szinte semmilyen sportot nem űztem. Elsősorban a fogyás és az erősödés volt a cél. Valamint egészségesebben táplálkozni és élni.”

 Hogy érzed, mennyit fejlődtél és miben mutatkozik ez meg?

„Úgy érzem rengeteget fejlődtem és alakultam. Minden program végén egyre nagyobbak voltak a maxolásaim, javult az állóképességem, mobilitásom, technikám. Súlyom sokat változott, több kiló izomtömeget szedtem fel és megszabadultam rengeteg feleslegtől is. Ezeken kívül elmúlt a fáradékonyságom is.”

 Hogy tetszik Neked a funkcionális edzés? Megtaláltad azt, amit kerestél?

„Sok sportot próbáltam, de mind közül ez az edzésmód tetszik a legjobb. Nagyon is megtaláltam benne magam, rengeteget köszönhetek a funkcionális edzésnek, a Thor Gym-nek és Balázsnak. Előtte rendszeresen dohányoztam, ahogy vége lett a legelső edzésemnek letettem és azóta nem gyújtottam rá. Sokkal nagyobb lett az önbizalmam az élet minden területén. Egyszerűbben ment az egészséges táplálkozás, a reggeli ébredés. Mindig jókedvűen léptem be és ki a teremből. Egy nehezebb életszakaszomból segített kimászni és azóta is segít, mind a pozitív, mind a negatív helyzetekben, a stressz levezetésében. Továbbá edzéseken kívül bevezettem a futást is az életembe. Ahol szintén sokat fejlődtem. A legjobban az tetszik, hogy szinte minden gyakorlatnál ki lehet tűzni a nagyobb súlyt, jobb időt, több ismétlés számot, hosszabb távot, hosszabb kitartást. Vagyis hétről hétre megpróbálom legyőzni saját magamat. Engem ez mindennél jobban motivál, hogy egyre jobb és jobb legyek magamnál, hogy le tudjam körözni a korábbi statisztikáimat. A legfontosabb, hogy végre jól érezem magam a bőrömben, elfogadóbb és szigorúbb lettem magammal szemben.”

 Van valamilyen terved a későbbiekben? Mik a hosszútávú céljaid?

„Tavasztól, szigorú diéta mellett egy álló képesség fejlesztő és szálkásító programot fogunk elvégezni. Szeretném csökkenteni a testzsír százalékomat, valamint több gyakorlatnál kitűztem egy adott súlyt vagy ismétlésszámot, amit el szeretnék érni. Pluszban pedig a héten elkezdünk önvédelemmel is foglalkozni. Idén pedig szeretnék dobogós helyet elérni a Thor kupán.”

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital