Hírek

Interjú Nagy Rékával, a Thor Csapat büszkeségével

2015.01.12
A Thor Gym atlétái nagyszerű eredményeket értek el a 2014 év végi Országos Girya versenyen. Ezen kiemelkedő teljesítmények apropóján beszélgettünk Nagy Rékával, aki az IGSF Master of Sport rangjával büszkélkedhet.

Nagyszerű teljesítményed a Girya verseny egyik fénypontjának számított. A Tőled megszokott elszántságnak köszönhetően érted el a rangot. Hogy jött az életedbe a sport szeretete, minek/kinek köszönhető a sport iránti szembetűnő alázat?


Édesapám révén –akinek eredeti szakmája testnevelő tanár- már pici gyerekkorom óta sportolok. Általános iskolában, és a gimnáziumi évek alatt amolyan „mindenes” voltam. Amit csak lehetett kipróbáltam, hiszen mindenem volt a mozgás. Később a főiskolai tanulmányaim során szűkült a kör, és figyelmem a röplabdára koncentrálódott.

Hosszú út vezethetett a röplapdától a Girya-sportig!?


Ahogy elkezdtem dolgozni, az idő szűke miatt maradt a „magányos” fitnesskedés: aerobikoztam, majd ezt megunva elkezdtem gépeken edzeni. Ezt kiegészítendő, idejét éreztem, hogy visszatérjek a természethez is, valamint hogy társaságban is tudjak sportolni, két éve elvégeztem egy alapfokú barlangász tanfolyamot. Azóta is járok túrázni, ahogy az időm engedi. Idővel a barlangászat ugyan maradt, de az aerobik-fitnessgép kombó monotonná vált számomra. Ekkor elkezdtem keresgélni valami mást, ami igazán én vagyok… Ismerősök, és több „városi legenda” révén végül rátaláltam a Thor Gym-re, ahova egy kolléganőmmel karöltve kezdtem el  járni. Ennek már másfél éve.

Itt sikerült megtalálnod Önmagad?


De még mennyire!
Thor beavatás programmal kezdtem, aztán jött az Athletic body, és most már egy jól bevált csapattal toljuk az UST-t ,amit imádok. Azt hiszem révbe értem. Ez nagyban köszönhető az edzőnknek, aki a kezdetektől vezet minket az úton: Tanos Bálint, aki mindig felvidít minket  néhány plusz burpee-vel. Komolyra fordítva a szót, nagyszerű a közeg, jó hangulatú edzéseken veszünk rész, és egy profin felépített rendszerben tudunk fejlődni. Nem mellesleg mindig újabb, és újabb célok vannak kitűzve, ami folyamatos inspirációt biztosít.


Ez nagyszerű, ám az összetett gyakorlatokon, és sok-sok eszközön belül, miképp jutottál egy specifikus sportág nagy versenyére?

Már az UST-s korszakban,- nagyjából tavaly nyáron - Bálint megkérdezte tőlem, hogy mit tudok a girya sportról. Rámutattam egy kettlebellre nagy büszkén, mire ő vigyorogva közölte, hogy nem egészen úgy van, ahogy azt én gondoltam. Végül elmentem hozzá egy személyi edzésre, ahol elkezdett beavatni a sportág rejtelmeibe. Eleinte még a homályban  tapogatóztam, ám kétségtelenül vonzott a dolog. Végül az első versenyem, - ahol szakításban indultam, és a kategóriámban 2. helyet értem el - győzött meg arról, hogy ez jó móka, és érdemes lenne ezzel komolyabban foglalkozni.


Az eredmények alapján ez igen jól sikerült…


Edzőmmel, Bálinttal elkezdtünk egy másik versenyszámon dolgozni; ez a hosszú ciklus, ami egy meglehetősen összetett gyakorlatsor. Már első próbálgatásra is tetszett, valahogy még testhezállóbbnak éreztem ezt a mozdulatsort. Lépésről lépésre építettük fel a gyakorlatot, amihez nem csak részemről kellett sok kitartás, de türelemre is szükség volt az edzőmtől. :) Végül a december 20-i versenyen sikerült megszereznem az IGSF Master of Sport rangját hosszúciklusban, ami teljes mértékben meggyőzött: Mostmár én is 100%-ig hiszek abban, hogy van létjogosultságom e sport berkein belül. Persze sokat kell dolgozni a sikerekért, ám ebben minden támogatást megkapok az edzőmtől, illetve minden körülmény biztosítva van a Thor Gymben.


Mik a terveid?


Rövid távú célok közé tartozik az IGSF hosszúciklus világbajnokságra való kijutás, amit idén rendeznek meg Pécsett. A továbbiakat pedig meglátjuk, igyekszem mindig a következő lépcsőfokra koncentrálni, és fokozatosan kihozni magamból a maximumot.

 

Sok sikert kívánunk Réka, és gratulálunk az eddigi sikereidhez!
 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital