Hírek

Interjú Sárvári Gergővel

2017.11.28
Igyekszünk tárgyilagosan kommunikálni minden esetben, azonban engedjétek meg, hogy több összetevő miatt most kivételesen egy kicsit személyesebb interjút is közöljünk.

Mint minden munkakörben, egy idő után nehéz a hétköznapokban isnpirációt találni, hiszen az ember óhatatlanul is a megszokások irányába mozdul. Azonban abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy rendszeresen találkozom olyan visszajelzésekkel, melyek miatt érdemes korán kelni, későn feküdni, ötletelni, s menni előre. Ebben sokat segítetek.

Kivételesen ez az interjú személyesen is érint, hiszen Gergő nálam járt először állapotfelmérésen, majd egy ideig az én edzéseimet látogatta, ráaadásul nem csupán szakmailag, de emberileg is nagyra tartom.

Az elmúlt pár évben sokan kerültek közel hozzám, sok pozitív változást láttam a Thor falai között. Olyan történeteket, melyek boldogsággal töltenek el. De mind közül talán Gergő a leginkább egyértelmű példa arra, hogy alázattal és kemény munkával, akár rövid időn belül is sikereket lehet elérni. Roppant tehetséges srácról beszélünk, aki személyiségében is "kinyíllt", mióta ismerem: Önbizalommal telve, állandóan mosolyogva, mégis segítőkészen és alázattal látogat el naponta hozzánk. Most Őt kérdeztem a kezdetekről, a jövőről, s a közösségről.

Miképpen találtál ide a Thorba?

Februárban elején lesz két éve, hogy felhívtam a honlapon lévő telefonszámot és időpontot egyeztettem egy állapotfelmérésre. Mikor először beléptem az ajtón, az a furcsa érzés töltött el, hogy ez jó lesz. Egyszerű edzőterem, semmi flanc, semmi máz, csak a szükséges eszközök. Baráti fényképek a váró falán egy-egy sporteseményről vagy egyéb programról, ami máris szimpatikussá tette a helyet.

Bele is vágtunk a közepébe!

Veled volt akkor a „randi” és két-három külön személyi edzés után bele is fogtunk a közös munkába. Mivel mindig is az életem része volt a sport, úgy gondolom hamar ráéreztem a mozgásformákra, az eszközök használatára, mit, miért és hogyan.

Kipróbáltam én is sok féle sportot már ezelőtt (úszás, futball, röplabda, és persze a jó öreg gyúrós konditerem), de ennyire komplex, teljes testet megmozgató és abszolút a hétköznapi mozgásformákra épülő tréninggel még nem találkoztam.

Szerelem volt talán első edzésre, és azóta is lila köd.

Aztán jött egy edzőváltás és kis pihenő…

Fél évnyi munka után úgy hozta a sors, hogy a Szentes Balázs vezette különítményhez kerültem, ahol kb. egy hónapnyi kényszerpihenő után újra megkezdtük a munkát és büszke vagyok, hogy egy ilyen páratlan közösség része lehetek. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a csapatunkról. Az edzőnk szakmailag a legjobbak közé tartozik, szerény, napról napra képzi magát, soha nem elégszik meg a meglévő tudással, nagyon jó ember és sajátos a humorérzéke. Ha kell, biztat, ha kell, megzaboláz. Az edzéstervünk abszolút személyre szabott és változatos. Nem lehet megunni.

Az edzőtársaimmal legalább 2-3 havonta szervezünk közös programokat. Nyaraltunk, telelünk már együtt és már tervezzük is a következő kiruccanást. Bátran mondhatom, hogy igazi barátságok alakultak már ki. Olyan srácokkal hozott itt össze az élet, akikkel máshol biztosan nem találkoztam volna.

Milyen céljaid vannak az edzéssel kapcsolatban?

Talán motiválni és motiváltnak maradni. Ez egy nagyon érdekes öngerjesztő folyamat, vagy talán körforgás és próbálok minél tovább ennek részese maradni. Mert amíg a csoporttársaimat tudom motiválni a kemény edzésmunkára, addig ők ugyanúgy sarkallnak engem egyre jobb és jobb teljesítményre. Ez lehet egy verseny (akár crosstraining csapatverseny, PWB kupa), egy a szintén Balázs fejéből kipattant Spartan Training Camp vagy Challenge24, egy felmérés vagy csak egy sima hétköznapi edzés. Ez hajt, ez visz előre. Míg évekig egyedül edzettem, mára már el sem tudnám képzelni, hogy ne közösen hajlítsuk meg a rudakat.

Ha ennyire lelkes vagy, esetleg edzői céljaid is vannak?

Többen megkérdezték már tőlem, hogy elvégzem-e majd az FMT képzést. Nagyon szívesen segítek bármikor, bárkinek, ha tudok és elfogadja a tanácsom. Szívesen tanulnék erről a mozgásformáról mélyebben, de imádom a „polgári” állásomat, nem szeretném azt feladni. Félgőzzel csinálni valamit… na az nekem nem megy. Az okítás részét ráhagynám az edzőkre, inkább maradnék hálás tanítvány.

Volt szerencsém közelről végig kísérni, hogy mit jelent ide bekerülni oktatóként. Az FMT képzés nem egy egyszerű képzés, aminek ha befizeted a részvételi és oktatási díját, akkor fix papírod van. Nem! Ezért keményen meg kell küzdeni és tanulni. A papír mögött tartalom van, tudás és egy országosan elismert oktató. Továbbá folyamatos szakmai önképzés is elvárás, ha úgy tetszik munkaköri leírás. A tapasztalt edzőkhöz pedig mindig fordulhatunk tanácsért. Ezt látva nyugodt szívvel és teljes mértékben elfogadva szoktam engedni akár Balázs, akár bármelyik edző kollégátok intelmeinek, hogy „Állj! Ebből most ennyi elég!” vagy „Ezt ne így, hanem úgy…” Próbálok is minél több ismerőst, barátot, kollégát rávenni, hogy próbálják ki ezt az életmódot, jöjjön el a Thor Gymbe edzeni, mert megéri.

Minek köszönhető, hogy ennyire lelkes vagy?

Itt nem számít az, hogy milyen ruhában jössz le edzeni, vagy éppen ki vagy, ki voltál ez előtt. Itt csak az számít, amit beleteszel. Az akarás, a kitartás, amit már itt bizonyítottál. A munkát, a teljesítményt süvegelik meg.

Sok olyan apróság van az előzőekben már említetteken felül, ami megfogott a teremben. Például attól nem kell tartanod, hogy ha itt hagysz véletlenül egy cipőt vagy egy bandázst, akkor ne látnád viszont. Velem már többször megesett, és cm-re azon a helyen találtam meg a kulacsom, szorítóm, ahol hagytam előtte két nappal.

Illetve van egy olyan szegmense a Thor Gym-nek, amire ugyan kicsi a rálátásom, de a hatása, fejlődése egyre inkább érezhető. Ez a „back office” munka. A folyamatos fejlesztések, szemináriumok, promóciók, közös programok… mind - mind olyan dolgok, amik csak megerősítenek abban, hogy jó helyen járok.

Öröm hallani, hogy sajátodnak érzed a helyet, a közösséget.

Rengeteg dolgot kaptam ettől a teremtől, amiért nagyon hálás vagyok. Sok jó és még több fantasztikus emberrel ismerkedhettem meg itt. Feszegethetem a határaimat, miközben biztos kezek között és jó társaságban érezhetem magam, illetve újabb és újabb célok eléréséhez kapok motivációt, tudást, eszközt.

Remélem még sokáig járhatok ide és lehetek részese ennek az egész univerzumnak. Köszönöm!

Mi köszönjük Gergő, s bízunk benne, hogy még sok örömteli pillanatban osztozhatunk!

 

Interjút készítette: Kolláth Péter - Thor Team

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital