Hírek

Interjú Szakál Gergő Jánossal

2017.11.21
Régóta jár hozzánk egy kisebb kihagyással tarkítva, de annál nagyobb lelkesedéssel és elhivatottsággal. Megmászta a Thor rendszer lépcsőfokait (Beavatás, Athletic Body, UST), végigcsinálta a múlt hétvégi Challenge 24 nevű huszonnégy órás kihívást, és további célok lebegnek a szeme előtt.

Szia, mióta jársz a Thor Gym-be?

Szia! Emlékeim szerint 2016 márciusában jártam állapotfelmérésen Kolláth Péternél, és egészen augusztusig hozzá jártam a kőkemény edzésekre, amikor is egy sérülés miatt kényszerpihenőre kellett mennem. A pihenő alatt regenerálódás gyanánt mozogtam ezt-azt, de a Thor Gym-be csak 2017. január 2-án tértem vissza. Ekkor sajnos Péter már nem tartott órákat, így az általa javasolt szintén kiváló edzőhöz, Szentes Balázshoz kerültem, az egyik UST csoportjába.

Honnan hallottál a Thor Gym-ről?

Tavaly március előtt még Székesfehérvárról ingáztam naponta, amikor már Budapesten edzettem. Mivel útba esett, a szomszédos zöld-fekete színvilágú terembe jártam, ahol már nem jelentett kihívást, sem örömöt a monoton konditermi edzés. Közösségi mozgásra és izgalmakra vágytam. Mivel mindig szem előtt volt a Thor Gym molinója, rákerestem a neten, hátha ez lesz az én helyem. És így is lett. :)

A Thor előtt sportoltál-e valamit?

Gyerekként versenytánc órákra jártam, de nem nagyon szerettem. 16 éves koromban kamasz fiú lévén nekiestem a kondik világának, de a szakértelem és a tudatosság hiányzott sajnos. Az idő előrehaladtával ugyan képzettebb lettem a súlyzók világában, de valami mindig hiányzott.

Mi az, amiben úgy gondolod más a Thor Gym, mint a többi edzőterem?

Egyértelműen a vendégközpontúság, a családias hangulat, nyitottság. Úgy érzem, itt egy olyan közösség alakult ki - a különböző csoportoktól függetlenül is -, amit szoros kötelék jellemez, és nyitott az új személyek felé is. Na meg a páratlan szakértelem. Sehol nem találkoztam ilyen magas fokú felkészültséggel és alázattal, amelyet a vezetőség, az edzők és a személyzet tanúsít nap, mint nap.

Mi a célod az edzéssel?

Talán közhelyesen hangzik, de a külső és a belső harmónia megtalálására törekszem. Főként a növekvő erőnlét és állóképesség motivál, de a külcsín sem utolsó szempont. Továbbá, szeretném magam megmérettetni az idei Thor Kupán, jövőre pedig a spártai versenysorozaton szeretnék részt venni.

Változtatott-e a privát életeden a Thoros edzés?

Sokkal magabiztosabb lettem, és ez a magánéletben is meglátszik.

Gondolkozol-e esetleg az FMT-képzés elvégzésén?

Jelenleg egyéb folyamatok lekötik az energiaforrásaimat, de egy ideje nagyon érdekel a mozgás, edzés mechanizmusa egy tudományosabb, szakmaiabb oldalról. Így azt mondhatom, hogy igen!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital