Hírek

Ismerjétek meg Osvalda Norbertet

2018.02.08
Az FMT Level I-es képzésünk újabb hallgatóját ismerhetitek meg. Emígyen kell az élet minden területén példamutatóan teljesíteni!

Norbi üde színfolt a képzésünkön, legyen akár kora reggel hétvégén, vagy késő délután egy tömény infóáramlást követően, ő mindig mosolyog, vidám, s tele van energiával. Ha valaki hiteles az életmódváltás kapcsán, akkor az bizony ő. Ráaadásul mindezt úgy, hogy helytáll apaként, férjként, főállásban dolgozik, becsülettel edzeget, s ezek mellé arra is szakít időt, hogy valós tudást halmozzon fel, s ne csak felületesen érdeklődjön.

Szia, Norbi! Örülök, hogy végre sort tudtunk keríteni erre a beszélgetésre! Mutatkozz be, röviden kérlek.

Halihó! Osvalda Norbert vagyok, harminc éves, nős és egy tündéri kislány édesapja...

Ezek a legfontosabbak! Munka?

Vendéglátásban dolgoztam hosszú ideig és körülbelül öt éve váltottam irodai munkára.

Ha, jól tudom egy szépen induló sportkarrier időközben félbemaradt.

Sajnos, jól tudod. Az amerikai focinak hódoltam több éven át, de sajnos a kelleténél többször gyűlt meg a bajom a térdsérülésekkel, ezért osztottam-szoroztam, és, habár nehéz szívvel, de befejeztem a tojáslabdás pályafutásomat játékosként.

Hol játszottál?

A csapat akkor North Pest Vipers névre hallgatott, ma ők az Újbuda Rebels.

Mostani Super Bowl LII-t nézted?

Munka miatt, csak utólagosan tudtam belekukkantani a meccsbe, és habár én a New England-nek szurkoltam, szép küzdelmet láthattunk, nem bánkódtam nagyon azon, hogy végül a Philadelphia nyert.

Kanyarodjunk vissza. Amerikai foci utáni idők?

Miután befejeztem az amerikai focit, sajnos elhagytam magam. Egészségtelen életmódot folytattam: rossz minőségű, többnyire gyorséttermi ételeket fogyasztottam, és dohányoztam is, nem keveset. 2016 nyarán odáig fajult a helyzet, hogy folyamatos rosszulléteim voltak: szédültem, gyenge voltam és sokszor fulladtam is. Az egyik ilyen alkalommal döntöttem el, hogy még harminc sem vagyok, nem lehetek ilyen ramaty állapotban, életmódot kell váltanom. Ha, már csak a kislányom miatt is...

Hogy sikerült a megvalósítás?

Rátaláltam egy komplex mozgásformára, a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő CrossFit-re. Ebben a sportban igazán megtaláltam önmagam, és rövid időn belül nem kötelesség volt, hanem hobbi, szenvedély lett. Körülbelül egy év alatt érezhetően és láthatóan sikerült javítanom az életminőségemen. Ebben az időszakban határoztuk el két barátommal együtt (akik az edzőim voltak), hogy egy kisebb termet szeretnénk nyitni és meg akarjuk ismertetni másokkal is ennek a remek sportnak a szépségeit plusz rávilágítani a funkcionalitásnak és a prevenciónak (lásd térdsérüléseim) a fontosságára.

Lőn FMT...

Úgy van. A célom hogy egy minőségi és értékes tudással edzhessek más embereket és a fent említettek mellett népszerűsíthessem a funkcionális típusú edzést és annak rendszerét egyaránt.

Sok szerencsét kívánok ehhez! Köszönöm az interjút!

Amennyiben érdeklődsz a Funkcionális edzőképzésünk iránt, akkor bővebb infókért kattints ide!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital