Hírek

Komendánt Endre bemutatkozása

2018.07.11
Sorozatunkban az FMT Level I.-es funkcionális edzőképzésen résztvevő hallgatókkal ismerkedhettek meg. Ki, miért választotta ezt az utat, milyen célokkal vágtak bele? Ahány hallgató, annyi történt, s persze épp annyi féle cél is vezérli őket.

Sikeres kézilabdázó volt, jelenleg Veszprémben edzőként dolgozik egy szakmailag kifogástalan teremben, mégsem elégszik meg a meglévő tudással. Sportemberi alázat, amit első pillanatban sugároz, s amivel kapásból elnyeri az ember szimpátiáját. Ismerjétek hát meg Komendánt Endrét.

 

Miként kerültél kapcsolatba a sporttal?

 

Gyerekként a Fekete István Általános Iskolába jártam Ajkán és sporttagozatos suliról lévén szó rengeteg sportágat kipróbáltam, végül testfelépítésem miatt a kosárlabdánál és kézilabdánál ragadtam meg hosszabb távon. Veszprém megyében hagyományai vannak a kézilabdázásnak és nagy népszerűségnek örvendett már akkortájt is. Nagyszerű testnevelő tanáromnak Kovács Tibi bácsinak hála végül kézilabda kapusként kezdtem kibontakozni. Idővel profi sportolóként sikerült tevékenykednem, játszottam az utánpótlás válogatottakban, Veszprémben, Balatonfüreden,a Fradiban majd Németországban.

 

Innét egyenes út vezetett az edzői pályához?

 

Mindig nagyon élveztem a nyári és téli alapozó időszakokat amikor a fizikai felkészülésé volt a főszerep. Nagyon érdekelt a sport ezen oldala és folyamatosan egyre mélyebben kezdtem beleásni magam a témába. Végül megérett bennem az elhatározás, hogy ezzel szeretnék foglalkozni egy életen át és elkezdtem megszerezni az ehhez szükséges tudást és képzettségeket. Lassan ez a hivatás a kézilabda elé került, így most már nyugodtan mondhatom, hogy első sorban edzőként igyekszem napról napra jobbá vállni.

 

Milyen céllal kerestél edzőképzést?

 

Folyamatosan keresem a lehetőségeket, hogy a szakma legjobb hazai képviselőitől tudjak tanulni. Borzasztó elcsépelt és unalmas, viszont igaz a közhely, hogy az ember soha nem hagyhatja abba a tanulást. Ez fokozottan igaz, hogyha valaki az edzői hivatást választotta. Mondhatni, hogy ez kötelessége mindenkinek aki ezzel foglalkozik. Szerencsére most már olyan színvonalas programok érhetőek el idehaza is mint például ez a képzés, így soha nem unatkozom.

 

Miért éppen az FMT képzést választottad?

A képzés tematikája és a szervező személye magáért beszél, engem egyből meggyőzött.

 

Honnét hallottál a képzésről?

 

Régóta szemezek az FMT-vel, mert sok pozitív véleményt hallottam róla különböző csatornákon keresztül. Sajnálatos módon eddig sportolói kötelezettségeim és egyéb korábban megkezdett sport irányú tanulmányaim nem engedték, hogy beiratkozzak.

 

Rövid-, és hosszútávú terveid, céljaid?

 

Szeretném napról-napra egyre jobban végezni a munkámat és jobban működő embereket és sportolókat "építeni", így én is egyre jobban élvezni azt amit csinálok. Ez azt hiszem rövid és hosszú távú célként is megállja a helyét.

Sok sikert kívánunk!

 

Amennyiben a te érdeklődésed is felkeltette a funkcionális edzőképzés, akkor januárban te is bővítheted a tudásod! Részleteket IDE KATTINTVA olvashatsz!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital