Hírek

Merk Ádám, a Thor Gym legfittebb embere - 2015

2015.12.16
A december elején megrendezett PWB- és Thor kupa összetett győztesével beszéltük, aki annak idején a Beavatás kurzussal kezdte nálunk a programot.

Az összetett győzelemnek köszönhetően az öltözőszekrényeden egész évben kint lesz majd a felirat, hogy "a Thor Gym legfittebb embere". Mégis miként kezdted el, hogy mára ilyen kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhess?

Ehhez visszakanyrodnék egészen régre: Valamilyen szinten mindig is az életem része volt a rendszeres testmozgás. Közel tíz évig judoztam fiatal koromban, és a birkózással is próbálkoztam pár évig, és a mai napig nagyon jól tudok építkezni az alapokra, melyeket ezekben a sportágakban szereztem. Az évek során aztán persze próbálkoztam még több sporttal is, és szép lassan megszerettem például a korábban annyira gyűlölt futást is. Rendzseresen járok futni, lehetőleg erdőben, terepen. Funkcionális edzésekre néhány éve kezdtem járni, főleg pörgősebb, saját testsúlyos gyakorlatokat csináltunk.

Mikor kerültél a Thor Gym-be?

Tavaly szeptemberben keveredtem le a Thorba, pusztán kíváncsiságból és itt ragadtam. Korábban nem nagyon edzettem súlyokkal, nem tudtam hogyan kell használni ezeket az eszközöket, féltem a sérülésektől, ráadásul a súlyzós edzésről azonnal a konditermi „gyúrásra” asszociáltam, ami szintén eléggé ellenszenves volt számomra. Elsőre kicsit fura érzés volt egy kezdő (Beavatás) csoportba járni, de így utólag belegondolva nagyon is hasznos volt az alapoktól kezdeni az építkezést.

Miben kaptál pluszt a korábbiakhoz képest?

Ami azonnal feltűnik legtöbb más teremhez képest, az az edzésterv, az órák felépítettsége. Az óravázlat nem attól függ, hogy az edző éppen mit álmodott meg előző este, nem csak random WOD-okat csinálunk, hanem egy követhető terv szerint haladunk óráról-órára. És persze ott vannak szakemberek, akik végig követik az ember fejlődését. Ezzel sem találkozik az ember túl sok teremben. Persze mindezt egy nagyon baráti közegben kapjuk meg, azért ez sem utolsó szempont.

Milyen céljaid vannak a jövőt illetően?


Elég sűrű őszi menetrend áll mögöttem, most decemberben kicsit lazábbra vesszük a figurát! Aztán januártól ismét belecsapunk a lecsóba!

Még nem tudom pontosan mire szeretnék fókuszálni jövőre, ezzel kapcsolatban még egyeztetni fogok edzőimmel, Fruzsival és Bálinttal.

Valamikor majd részt szeretnék venni az FMT képzésen is, nem feltétlenül azért mert edzői ambícióim lennének, hanem a használható tudás elsajátítása vonz. Bár sosem lehet tudni...

Gratulálunk a győzelmedhez Ádám, és sok sikert kívánunk a továbbiakban! Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen elhivatott, céltudatos, és tehetséges emberek tisztelnek meg minket!

Amennyiben szimpatikus számodra az Ádám által elkezdett út, és csatlakoznál a Beavatás programhoz, akkor IDE kattintva válaszd ki a számodra optimális időpontot, és az info@thorgym.hu címen tudsz jelentkezni!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital