Hírek

Mosolygós üstökös

2017.07.14
Folytatjuk az FMT Level I. képzésen résztvevő hallgatóink bemutatását. A képzés már javában zajlik, ám hogy ki lesz a legjobb, aki elnyeri a vezetőség bizalmát, s edzőként bizonyíthat, még korai lenne megtippelni. Mindenesetre a sok tehetséges és lelkes edzőjelölt között sok egyéniség fedezhető fel. Most ismerkedjetek meg a mindig mosolygós, és pozitív Czunyi Katával.

Szia Kata! Első körben illene azzal kezdenem, hogy valamiféle bemutatkozást csikarjak ki, ám sokkal inkább arra lennék kíváncsi, mi a titka annak, hogy ilyen különleges aurád van, ami megragadja a környezeted?

Zavarba ejtő kérdés, nem gondolom, hogy én magam lennék különleges. Egyszerűen talán abból fakad, amire rákérdeztél, hogy igyekszem pozitívan állni az élethez, s így minden sokkal könnyebb. Ehhez hozzá tartozik, hogy tisztában vagyok önmagam értékeivel, hiányosságaimmal, melyeket egyaránt elfogadtam. Világosan látom a céljaimat, valamint jól érzem magam az életemben, bőrömben. Ezek mind-mind kiegyensúlyozottságot adnak. Nem utolsó szempont az sem, hogy az edzések, és a jóga összhangja, eredendően segítenek abban, hogy a mindennapokat miképpen tudom megélni.

Edzések és jóga?

Elvégeztem egy Ashtanga jóga oktatói kurzust és gyakorlásképp sportklubosoknak tartottam heti rendszerességgel órákat. Néhány évvel ezelőtt pedig elkezdtem komolyabban érdeklődni az edzőtermek világáról és igazán szerencsésnek is mondhatom magam, mert lelkiismeretes és nagy szaktudású edzők motiváltak edzésről edzésre. A két sport között sikerült megtalálnom az összhangot, s a gyakorlásukkal bennem is kialakult az egyensúly. A tapasztalatok azt mutatják, hogy remekül segíti egymást a két irányvonal.

A jóga oktatást miképp követte az, hogy más jellegű edzői úton indulj el, ahol teljesen más célokkal és kihívásokkal kell megküzdeni?

Ahogy teltek a hónapok és az évek, egyre erősebb volt bennem a vágy, hogy a hobbimból, amit napi szinten űztem, valahogy hivatást varázsoljak. Így kerültem egy oslói egyetem 1 éves személyi edzői szakára, ahol megkezdődhetett az álom megvalósítása.

A suli elvégzése után el is helyezkedtem, mint személyi edző, ami mellett heti több, mint 10 csoportos órát is tartottam. Imádtam, hogy az emberek sikereinek aktív részese lehettem. Minden egyes extra burpee, guggolás vagy épp kilométer, amit egy vendég véghez vitt, elképesztő büszkeséggel töltött el. És természetesen nem csak engem, hanem a vendégemet is. Ezek a pillanatok minden izzadságcseppért kárpótolnak.

Oslói egyetemet említettél. Ha jól tudom nem is kevés időt töltöttél külhonban?

Közel 8 évet töltöttem Norvégiában. Erasmus program keretében kerültem ki, majd ott ragadtam. Úgy érzem sokat köszönhetek annak a sokrétű közegnek, melyben volt szerencsém élni. Rengeteget tanultam, s persze az évek során ott nőttem fel, s találtam meg a céljaimat. Nem beszélve arról, hogy más mentalitást sikerült elsajátítanom, ami úgy érzem mindenképpen előnyt jelent a jövőben.

Mikor és miért jöttél haza?

Pár hónapja ismét magyar színekben játszom. Ha minden az elkèpzelèsek szerint alakul, akkor a tricolor nem is nagyon fog már változni. A szívem hazahúzott,s volt bennem félsz, hiszen fel kellett adnom mindent, de bízom benne, hogy itthon is megtalàlom az edzői utamat.

Miképp kerültél az FMT Funkcionális edzői képzésre, milyen célokkal?

A Thor Gym-ről már a kint töltött idő alatt is hallottam, olvastam. Fél szemem mindig is rajtatok volt: Jó volt látni, hogy egy tudatos építkezés folyik, mely a szakmaiságot és a minőséget helyezi előtérbe a külsőségekkel és felszínességgel szemben. Az edzések világában ez egyértelműen olyan üde színfolt Magyarországon, ami a „nyugati” professzionalizmusra törekszik, így nem is volt kèrdès, hogy hol kezdjek neki az itthoni utam kiépítésének.

Azt kaptad, amit előzetesen vártál?

Mondhatnám, hogy igen, de azért volt kisebb meglepetés az első alkalommal: Meglepő volt, hogy a szakmai alaposság mellett mennyire közvetlen az itteni közeg. Ez az az attitűd, mely itthon még ritkaság számba megy, de amire szükség van. Már az első hetek után elmondhatom, hogy másként nézek egy-egy edzésre, sőt a saját programom is átesett néhány apróbb változáson. Úgyhogy bátran tudom kijelenteni, hogy jó döntést hoztam, pedig még bőven a képzés elején járunk.

Köszönöm az idődet, és remélem sokáig színesíted a termet egyéniségeddel.

Én köszönöm a lehetőséget, és igyekszem, hogy a képzést követően a Thor mindennapjainak aktívabb szereplője lehessek és minél több embernek segíthessek abban, hogy kiegyensúlyozottabbá, fittebbé váljon az életük.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital