Hírek

My Story díj hetedik története

2018.01.31
A februári Thor gála díjazottjai között lesz egy különleges díj. Hogy ez mit is jelent bővebben, s kik szerepelnek a jelöltek között? Kövessetek minket és ismerjétek meg az egyedi történeteket.

Ezt a kategóriát azért alkottuk, mert a jelölések folyamán, ahol több mint húszan ültünk össze, rengeteg olyan ember, karakter volt, akik kiemelkedőek a közegben, azonban a többi kategória elvárásai nem száz százalékban illenek rájuk. Sok olyan történet van, akik óriási fejlődést értek el, s mindezt nem csupán fizikailag és sportteljesítményt illetően, hanem olyan fejlődésekről beszélünk, ami minden esetben egy siker story. Olyan élettörténet, vagy változás, mely mindenképp megsüvegelendő. Amikre méltán lehet büszke minden egyes jelölt.

VARGA GÁBOR


Sziasztok! Gabi vagyok! Egy Szabolcsi kisvárosban Fehérgyarmaton születtem. Gyakorlatilag az egész gyerekkoromat itt töltöttem. Aztán a továbbtanulás miatt elkerültem Hajdúböszörménybe kollégiumba. Itt hivatásos vadászként érettségiztem, majd a tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Agrármérnöki szakán folytattam, később pedig Sopronba jártam vadgazdamérnöki szakra. Aztán végül Budapestre költöztem és itt is ragadtam.

Milyen sportmúlttal rendelkezel?

Ez egy jó kérdés! Talán a legfőbb, ami annak számít a lövészet! Ezen belül az agyaggalamb és a sziluett lövészet, valamint a Field Target, de mára inkább csak hobbi szinten. Ja és nyolc évig kézilabdáztam általános iskolában. Tehát olyan igazán nagy sportmúlttal nem rendelkezem!

Hogyan kerültél a Thor Gymbe?

Számomra ez a legnehezebb kérdés! Tudom meglepő, sokat gondolkodtam rajta, hogy leírjam-e, de igazából ennek így látom értelmét. Miután befejeztem a tanulmányaimat, nem a saját szakmámban kezdtem el dolgozni, hanem kaptam egy akkoriban visszautasíthatatlannak tűnő állásajánlatot, egy kaszinóban, kasszásként. Az éjszakai élet, stb.... sikeresen bele is rántott minden rosszba, ami ezzel jár.....Az évek során először elég súlyos metamfetamin-, majd gyógyszerfüggő lettem. Jártam sorra a pszichiátriákat, addiktológiákat, stb...de semmi eredménye nem volt, sőt inkább még lejjebb csúsztam. Aztán 2015-ben csináltam egy hülyeséget és ez által egy darabig a baracskai börtön vendégszeretetét élveztem. Mikor bekerültem alig voltam 60 kg. Nagyon nagy szerencsém volt, mert olyan emberek közé kerültem, akik támogattak mindenben. Velük kezdtem el úgy igazán edzeni és ők voltak azok, akik minden nap tömték belém az ételt, hogy erősödjek. Közben a börtön orvosai sikeresen szépen lassan leszoktattak a drogról, stb...Nem nagyon szeretném itt húzni az időt, mert erről órákat lehetne beszélni. A lényeg, hogy a szabadulásom után rögtön elkezdtem valamilyen sportolási lehetőséget keresni, így találtam rá a Thor Gym Beavatás csoportjára 2016 januárjában.

Ez egy óriási dolog, s megsüvegelendő, hogy erról őszintén beszélsz nekünk. Milyen elvárásokkal kezdted a beavatást?

Természetesen, hogy tovább erősödjem és, hogy meglegyen az a "mindennapi" mozgás, amit igényel a szervezetem.

Megfelelt a program az elvárásaidnak?

Személy szerint én nagyon jól érzem magam a Thorban! Már az elejétől kezdve megfogott az, hogy csoportos edzések vannak, ezáltal egy nagyon hangulatos "kis" közösség részévé válsz, amiből később akár barátságok is születhetnek! Sok olyan közös program van-volt-lesz, ami nagyon szimpatikus. Pl. a paintball, vagy most éppen ez a gála!

Milyen változásokat eredményezett az itteni munka?

Ezt talán az edzőmtől kellene megkérdezni! Érzésem szerint nagyon sokat fejlődtem. Mikor a Thorba kerültem pl. nem tudtam egyáltalán guggolni. Tényleg kimondottan béna voltam. Igazából én nem akartam és nem is nagyon szeretnék sem fogyni, sem hízni, inkább, csak erősödni. Jelenleg 76 kg. vagyok. Azt hiszem az állóképességem is nagyon sokat fejlődött, bár ezen a téren, néha úgy érzem, hogy van még egy kis csiszolni való.... 

Mik a jelenlegi céljaid?

A sportban? Folytatni mindent, így tovább, minél többet beleadni a jövőben is, ja és megpróbálni minél egészségesebben élni! Jelenleg próbálok eléggé odafigyelni a helyes táplálkozásra is, mert úgy érzem nagyon sok mindent befolyásol. Közérzet, stb... 

Ki az edződ?

Eszes Lili! Ő az-az ember, akinek nagyon sokat köszönhetek! Rengetegszer kiállt mellettem, észreveszi, ha valami bánt és odajön, hogy beszéljük meg! Tényleg odafigyel az edzéseken is mindenkire, de tudom, hogyha bármi más gond van, ő az egyik olyan ember, akire mindig számíthatok! A Thornál töltött több, mint két éves időszakom alatt, volt egy 3-4 hónapos kihagyásom. Hirtelen minden összejött és elkezdtem lezülleni. fogalmazhatunk úgy, hogy az alkoholba menekültem. Senki másnak nem sikerült ebből az állapotból kirángatnia, egyedül Lilinek, amit ezúton is szeretnék megköszönni!!!! Igazából azt hiszem Lilire már tekinthetek úgy mint az edzőm és egy nagyon jó barát is!

Köszönjük, hogy megosztottad ezt a kivételes történetet, s remélem a jövőben is a jó úton maradsz!
 

Amennyiben szimpatikus számodra Gábor története, szavazz rá, s nyerje Ő a My Story díjat!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital