Hírek

My Story díj nyolcadik története

2018.01.31
A februári Thor gála díjazottjai között lesz egy különleges díj. Hogy ez mit is jelent bővebben, s kik szerepelnek a jelöltek között? Kövessetek minket és ismerjétek meg az egyedi történeteket.

Ezt a kategóriát azért alkottuk, mert a jelölések folyamán, ahol több mint húszan ültünk össze, rengeteg olyan ember, karakter volt, akik kiemelkedőek a közegben, azonban a többi kategória elvárásai nem száz százalékban illenek rájuk. Sok olyan történet van, akik óriási fejlődést értek el, s mindezt nem csupán fizikailag és sportteljesítményt illetően, hanem olyan fejlődésekről beszélünk, ami minden esetben egy siker story. Olyan élettörténet, vagy változás, mely mindenképp megsüvegelendő. Amikre méltán lehet büszke minden egyes jelölt.

BÍRÓ JÓZSEF

Sziasztok Bíró József vagyok. Fiatalkoromat egészen a gimnáziumi érettségiig Gyulán töltöttem. Gimnázium után felvételt nyertem a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karára, így kerültem fel Budapestre és annak elvégzése után is itt helyezkedtem el. Jelenleg egy épületgépész tervező és projektmenedzsment irodában dolgozom, mint projektcsoport vezető.

Milyen sportmúlttal rendelkezel?

Sportmúltamat tekintve 18 éves koromig a helyi NBIII-as csapatban fociztam, ami igen jól ment, egészen korosztályos válogatottságig jutottam. Azonban 18 évesen el kellett döntenem, hogy foci vagy egyetem. Némi szülői segítséggel a továbbtanulást választottam. Mint majdnem minden fiatalt az egyetemi évek engem is elkényelmesített, rám szakadt a nagy szabadság. Szülőktől távol, csapatsport összetartó ereje nélkül mindenben és mindenről én dönthettem. És inkább a bulizást, a lazulást választottam, a sport egyre jobban háttérbe szorult. Így először a csapatsportot leváltottam egyéni sportokra. Ekkor kezdtem el küzdősportra járni, ami először még heti 3-4 nap volt, majd ezek az edzések kezdtek elkopni és már csak heti 2 edzésre jártam, majd végül teljesen elmaradtak.

Valamilyen szinte mégis megmaradt a sport?

Ennél kényelmesebb volt az egyetem konditermébe eljárni, úgyhogy maradt a „gyúrás”. Megfelelő ismeretek és táplálkozás nélkül, csak az ott szintén erősítő „nagyoktól” ellesett technikák alkalmazásával próbáltam magamat fejleszteni, de valahogy nem fejlődtek olyan ütemben az izmok, ahogy azt én gondoltam. Egyszer meg is kérdeztem, egy izmos és nem utolsó sorban erős srácot, hogy mitől sikerült neki ezt elérni. Erre azt a választ kaptam, hogy „jól főz a Mamám…”, ami persze teljesen mást jelentett... Friss diplomásként csak a munkámra koncentráltam, egyetlen célom a szakmai karrier építése volt, ami mellett a sportolás teljesen elmaradt. Elég gyorsan kiderült, hogy ez csak sok munkával és az építőiparban ismert stressz faktorral lehetséges. Múltak az évek, elkezdtek felcsúszni a kilók, és szellemileg is megterhelt a sok munka.

Ekkor határoztam el, hogy el kell kezdjek újra sportolni.

Honnét hallottál a Thor Gym-ről?

A Thorról először az egyik kollégámtól hallottam, akinek a nővére és a nővérének a férje is ide jártak edzeni.

Annyira jókat hallottam az edzésekről, hogy 2016 augusztusában egy reggel 7 órakor kezdődő beavatásra elmentem. Azóta is járok és igyekszem minden edzésen részt venni.

A történethez hozzá tartozik még, hogy ekkor már kb egy éve kerestem azt a mozgásformát, ami minden szempontból megfelelő számomra.

Mik a tapasztalatok?

Az első hetek, hónapok nagyon kemények voltak a Thorban. A sokévnyi sport nélküli élet elég komoly kihívások elé állított. Gyakorlatilag még a bemelegítés sem ment elsőre...

Azonban a hozzáértő szakmai támogatás és a jó társaság segített átlendülni a nehéz pillanatokon, és kitartást adott elérni azt a pontot, ami után már azt mondtam, hogy ez az a hely, amit kerestem, ahol jól érzem magam sportolás közben, még akkor is, ha sokszor fáj az elvégzett munka.

Ki az edződ?

Az edzőm a beavatástól kezdve Kvotidián Ágnes. Kezdeti bizalmatlanságom ellenére, rá kellett jöjjek, hogy fiatal kora mellett szakmailag nagyon felkészült és emberileg is mindig segítőkész. Bátran fordulhatok hozzá, ha problémám van, mindig tud tanácsot adni. Ági személyében egy nagyon kedves, nyitott lányt ismertem meg, de ha edzésről van szó, akkor következetes, határozott ember, aki folyamatosan képezi magát és nagyon jó közösséget épített az edzéseken résztvevők (és nem résztvevők) számára. A csapatot annyira összekovácsolta, hogy a termen kívül is rendszeresen találkozunk.

Nagyon örülök, hogy Ő az edzőm és remélem ez még sokáig így marad!

Mik a céljaid?

Terveim között szerepel a házi versenyeken való részvétel, illetve tavaly már sikerült a Spartan Race versenysorozaton begyűjteni a Trifecta érmet, amit az idén lehetőleg jobb időeredménnyel ismét szeretnék elérni. A teremmel is nagyon elégedett vagyok, szakmailag Budapest legjobbjai közé tartozik. Az ott dolgozó összes munkatárs nagyon kedves, segítőkész. A szakmai továbbképzések nagyon hasznosak a kezdő szinttől egészen a profiig. No és persze tetszenek a csapatépítő szabadidő programok, amiken igyekszem mindig részt venni.

Összeségében nagyon szeretek idejárni és együtt edzeni a csapattársaimmal.

Köszönjük a válaszokat!

Amennyiben szimpatikus számodra József története, szavazz rá, s nyerje Ő a My Story díjat!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital