Hírek

Nagy Fruzsina - az elmúlt egy évről

2015.09.18
Új sorozatunkban megszólaltatjuk edzőinket, sporttársainkat, akik betekintést engednek abba, hogy mi is történt velük azt követően, hogy elvégezték a THOR FMT képzést.

NAGY FRUZSINA

 

A sikeres FMT vizsgám után azon szerencsések között tudhattam magam, akik a Thor Gym edzôi csapatához csatlakoztak. Egy egészen új fejezet kezdôdött az életemben, akkor a célom elsôsorban az volt, hogy megálljam a helyem az új "szerepben".


Az elvárásaimat magammal szemben úgy érzem sikerült beteljesítenem, ám azóta új, konkrétabb terveket és célokat állítottam magam elé. A közeg, ahol a mindennapjaimat töltöm nagyon inspiráló, a szakmai fejlôdés minden esetben prioritás. Amellett, hogy az edzéseimet igyekszem a lehetô legnagyobb odafigyeléssel felépíteni és levezetni folyamatosan keresem a lehetôséget, hogy tartsam a lépést rendkívül dinamikusan fejlôdô szakmánkkal. Úgy gondolom a Thor Gymben mostanra felállt szakmai stáb a lehetô legjobb hátteret biztosítja erre, mind emberileg, mind szakmailag. A Thor FMT kibôvült rendszere egy pompás lehetôséget ad erre, az FMT Level 2 képzései nagyon érdekesnek ígérkeznek.

Amellett, hogy az UST csoportjaim az edzôtermi közösség állandó tagjai, a közelmúltban saját küzdôsport csoportot sikerúlt elindítanom, ami régi nagy vágyam volt. A Phoenix Fighting és az UST csoportjaim közel hatvan embert számlálnak, rengeteg kedves és izgalmas ember vesz körül a mindennapokban és ez nagyon sok energiát ad nekem. Ebben az évben sem lesz tétlenkedés, tervezem, egy kifejezetten nôi sportolókra szabott szemináriumsorozat elindítását, a tavaly elindított Bootcamp sorozatomat szeretném folytatni és egyben bôvíteni, illetve a nyári edzôtábor sikere után további edzôtáborok is tervben vannak a 2016. évre.

Az elsô csoportom szeptemberben ünnepelte elsô "születésnapját", nagyon büszke vagyok rájuk, a mentális és fizikális változás, amin átmentek ez idô alatt példaértékû. Akinek motivációra lenne szüksége, ajánlom, hogy olvassa el az ô történetüket!


Vass Balázsnak hívnak, 24 éves vagyok, Budapesten Zuglóban lakom. Nyáron fejeztem be az egyetemet, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának, Automatizálási Szakos hallgatója voltam. Jelenleg az Elcon Electronic ControlAutomatizálási és Kereskedelmi Kft.-nél dolgozom Szerviz technikusként.


Bánhidy Krisztián vagyok, 29 éves informatikus. Hobbi szinten szoktam tûzzsonglôrködni, és búvárkodni. Célom, hogy fogyjak, erôsebbé váljak, és jobban bírjam állóképességgel. Legjobban a mosolyomról es a furcsa humoromról lehet megismerni.


Gyenes Bernadett vagyok, 25 éves leszek, egy éve a Thor Beavatással lett része újra az életemnek a mozgás. Az általános iskolában kézilabdáztam, középiskolában, és az egyetem első félévében röplabdáztam.


Nagy Franciska vagyok, 25 éves, az ELTE magyar szakán végeztem, a magánegészségügyben dolgozom, ahol nagyon jó hasznát veszem kommunikációs képességemnek. Szeretem a munkámat, mert változatos, viszont zömmel ülômunkát végzek, így szinte minden nap igényem van az edzésre, kikapcsolódásra. Konditeremben kezdtem edzeni, ezzel párhuzamosan thaiboxoltam, majd belecsöppentem a fitness versenyek világába. Hosszú távon azonban nem sikerült megtalálnom benne motivációmat, így egy kisebb kihagyás után a nôvérem újonnan induló Thor Beavatás edzésein kezdtem újra edzeni, gondoltam, adok egy esélyt a funkcionális edzésnek. Jó ötlet volt


Merk Ádám vagyok, 34 éves, és egy rövidebb időszakot leszámítva mindig az életem része volt a mozgás. Alapvetően küzdősportos múltam van (judo és birkózás), de az elmúlt években nagyobb hangsúlyt kaptak az állóképességi sportok is, főleg a futás, bár nem tartom magamat különösebben jó futónak. A különféle funkcionális edzésekkel néhány éve kezdtem foglalkozni.


Hajdú Tamás vagyok, gyerekkoromban rengeteget sportoltam, versenyszerűen úsztam, karatéztam, de aztán elmaradt minden mozgás az életemből. Kipróbáltam ezt azt én is de semi nem fogott meg, néhány hét után mindent abba hagytam. A Thorban Fruzsi hajt minket, plusz a csapat is erôt ad, így van sikerélmény.


Ország András vagyok, 28 éves. Mindig túlsúlyos gyerek voltam, ellenben nagyon sportos. Anyukám testnevelô tanár, így gyerekkorom óta mindig része volt az életemnek a mozgás. 21 évesen aztán bekövetkezett az életemben a hôn áhított változás, 120 kilós önmagamat hátrahagyva megszabadultam a súlyfeleslegemtôl. Egy éve szerettem volna elkezdeni rendszeresen edzeni, hogy az elért testalkatomat izommal turbózzam fel. Mivel Fruzsival 8 évig osztálytársak voltunk adott volt, hogy elkezdek nála edzeni.


Vass Bettina vagyok. Egészen 3 évvel ezelőttig egyáltalán nem volt életem része a mozgás. Mindig is azt gondoltam, hogy a sport nem nekem való. Egyik barátnőm unszolására három évvel ezelőtt kiváltottam egy sportkártyát amellyel sokféle edzőtermet kipróbálhattam. Így rájöttem arra, hogy nem arról van szó, hogy a sport nem nekem való, hanem arról, hogy még nem találtam meg azt amit szeretek. Mindig voltak aktuális kedvenceim, de egyik mellett sem tartottam ki hónapokig. Ekkor párom már a Thorba járt edzeni, és az ő tanácsára gondoltam én is kipróbálom. Ennek már több mint egy éve, függő lettem.

Molnár Csaba vagyok, aki így 30 körül úgy gondolta, hogy nem ártana mozogni egy kicsit. Sajnos eddig nem volt a testmozgás az életem szoros része, viszont az edzés hatására ez megváltozott, mára már igénylem a rendszerese testedzést. Célom, hogy tovább folytassam az edzést, látni akarom, hogy mit érek el egy éve alatt.


Emlékszel rá, hogy az egy évvel ezelôtti önmagad milyen célokkal vágott bele a Thor Beavatásba?

B.K: Igen, emlékszem. Le szerettem fogyni, és életmodomon változtatni.

H.T : Egy évvel ezelött azért mentem le mert nagyon hiányzott a mozgás, ugyanis autóban ülök egész nap.

V.B. : Általános iskolás koromtól, az egyetemi első évemig, az életemben folyamatosan jelen volt a sport. Aztán sajnos az egyetem utolsó éveiben már nem sportoltam semmit. Észrevettem magamon egyfajta „leépülést”, ami eddig nem volt rám jellemző.Elhatároztam, hogy ennek véget vetek.
 

O.A. : Néhány évnyi semmittevés után szerettem volna valamilyen mozgásformát rendszeresíteni az életemben.

N.F : Mivel már ismertem a terem munkáját nagyon kíváncsi voltam, hogy bírni fogom-e azt a tempót, ami kívülről jó kis terhelésnek tűnt.

M.Cs.: Az egészségem miatt kezdtem el a Beavatást egy éve, azaz szerettem volna levegôt kapni, ha felmegyek az elsôre. Javítani szerettem volna az állóképességemen.

M.Á : Nagyon konkrét céljaim nem voltak, annyit tudtam, hogy változtatni szeretnék a korábbi edzéseimhez képest, egy-két korábban nem-, vagy csak alig használt eszközzel (pl. kettlebell) szerettem volna kicsit jobban megismerkedni, kicsit más szemléletet bevinni az edzésmunkába. Ekkoriban még nagyon idegenkedtem a súlyoktól, alapvetően saját testsúlyos, esetleg kisebb súlyzóval végzett gyakorlatokat csináltam. Szerintem kicsit még húztam is a számat, amikor először előkerültek a barbellek és a nagyobb súlyok, ennek nyilvánvalóan az volt az oka, hogy egyrészt a konditermi „gyúrásra” asszociáltam, másrészt pedig nem tudtam hogyan kell ezeket az eszközöket megfelelően használni, tartottam tőlük és féltem a sérüléstől.

V.Betti: Egy évvel ezelőtt kíváncsiságból vágtam bele a Thor Beavátásba. Szerettem volna kipróbálni magam a funkcionális edzés világában, és mint minden nő csinosodni, formálódni akartam.

Gy.B : Amíg nem mozogtam, az egyetem és a munka mellett sokkal gyorsabban fáradtam, feszültebb voltam, így az egyik legjobb dolog volt, hogy egy barátnőm a figyelmembe ajánlotta a Beavatást. Tavaly szeptemberben az elsődleges célom az volt, hogy szebb alakom legyen.

Sikerült megvalósítanod azt, amit akkor kitûztél vagy idôközben megváltoztak a céljaid?

Gy.B : Az elmúlt egy évben alakultam, erősödtem, továbbra is dolgozom azon hogy jobb legyek, de már nem csak ez hajt, az edzés, a tartalmas és folyamatos mozgás előnyeit is élvezhetem.

V.Betti: Nekem is, mint szinte mindenkinek vannak mozgásszervi problémáim, amik hol jobban előjönnek, hol háttérbe szorulnak. Jó érzés, hogy az edzéseket nem futószalag módjára végezzük, hanem minden esetben ezek függvényében edzhetek. Erre korábban más termekben nem voltak ennyire tekintettel.

V.B. : Sikerült. Az edzés segítségével visszanyernem a régi életformám.

O.A. : A cél a rendszeresség volt a testmozgást illetôen, ez mostanra egész jól megvalósult. Szerettem volna több izmot, kevesebb zsírt, a többiek azt mondják, hogy ez is összejött Még a házimunkában is jobban teljesítek!

B.K: Életmodom jó irányba változott, Fruzsi felügyeli az étrendemet, és segít a diétámmal. Fogyokúrám halad, még nem értem el a célomat,
és azóta lettek új céljaim is.

M.Cs.: Sikerült azt elérnem, hogy irodai dolgozóként sokkal jobb az állóképességem, mint azoknak a kollégáknak, akik fizikai munkát végeznek. Most a célom az, hogy Ádámra ráverjek az állóképességi gyakorlatokban.

V.Betti: Sokat fejlődtem, erősödtem, sokat tanultam a funkcionális edzésről és, nem utolsó sorban magamról, és arról, hogy mégis van bennem kitartás, hogy többre vagyok képes mint amit gondoltam. Amikor azt hittem, már nincs bennem több ismétlés, Fruzsi bebizonyította hogy dehogy nincs!


M.Á : Mint mondtam, kezdetben eléggé homályos céljaim voltak csak, és nem is tudtam, hogy pontosan mire számítsak, de az biztos, hogy a testedzéssel kapcsolatos nézeteim jelentősen átalakultak, és ahogy egyre magabiztosabban és egyre jobb technikával tudtam végezni az egyes gyakorlatokat, úgy tudtam egyre nagyobb súlyokat megmozgatni és egyre több ismétlést csinálni. Aztán egy idő után szinte maguktól jönnek az újabbnál újabb célok, elérni egy bizonyos súlyt egyes gyakorlatoknál, növelni az ismétlésszámot másoknál, csiszolni a technikán, javítani az állóképességet, vagy akár jobban fejleszteni olyan izomcsoportokat, amelyek valamiért aránylag gyengébbek a többinél.

N.F : Nagy sikerélményt jelentett, hogy hétről-hétre jobban terhelhetőek lettünk,és a Beavatás második felére már éreztem, hogy ebben az edzésmunkában megtaláltam azt ami motivál. Látványos fejlődés,változatos edzésmunka, így igen sikerült a célom elérni: felvettem a terem tempóját, megfeleltem az edzőnk elvárásainak.H.T : Sikerült elérnem azt ,hogy olyan edzésre járjak amit szeretek és varom a következőt, nem pedig valahova csak azért járjak mert mozogni kell de nem élvezem.

Most, egy év után mit szeretnél elérni az edzéseiddel?

V.B. : A saját határaimat szeretném túllépni, illetve erőt és állóképességemet szeretném fejleszteni.
 
O.A. : Az egy éve elkezdett úton szeretnék tovább haladni.

N.F: Mára a heti 3 edzésünkön túl is jó pár órát lent töltünk a teremben. Másik csoporthoz csatlakozunk,illetve részt veszek a Pheonix Fighting tréningeken, ami régóta tartó nagy „szerlmem” a küzdősportok világa segítségével hoz formába. Fokozni nem szeretném a tempót, hanem ezt tartani és továbbra is így élvezni a Thorba töltött időt napról-napra.

M.Cs. : Szeretnék fejlôdni még minden fronton, mind az erôgyakorlatokban, mind állóképességben. Ha látom a fejlôdést, akkor motivált maradok.

Gy.B :A cél most a deadlift 100 kg-mal, és hogy tudjak gumiszalag nélkül húzódkozMost egy év elteltével, hogy már látható az eredmény, szeretnék sportosan kinézni, mert akkor a közérzetem is jobb igy jobb a napom is, boldogabb vagyok.

H.T : Most egy év elteltével, hogy már látható az eredmény, szeretnék sportosan kinézni, hogy tetszek magamnak, mert akkor a közérzetem is jobb igy jobb a napom is, boldogabb vagyok.

M.Á : Azon kívül, hogy folyamatosan javítani szeretném az általános edzettségi szintemet, néhány területnek szeretnék kiemelt figyelmet szentelni az elkövetkező hetekben, hónapokban. Szeretnék fejlődni például a különféle nyomásokban (fekve nyomás, katonai nyomás), mert úgy érzem, hogy ezek gyenge pontjaim. Azokban a fogásnemekben pedig, amik már most is viszonylag jól mennek, szeretnék tovább faragni az eredményeken ahol lehet. Mindezt ráadásul úgy, hogy ez ne menjen az állóképességem rovására, mert nem elég ha az ember nagy súlyt képes megmozgatni, hanem a pörgetős, jó állóképességet igénylő feladatokban is jónak kell lenni, tehát tömegnövelés helyett inkább a meglévő zsír egy részéből izmokat kell építeni, a maradéktól pedig meg kell szabadulni. Ezen dolgozunk most éppen.

B.K : Jobbá válnom, erősebbé és egészségesebbé. Jövöre teljesíteni szeretnék MMA-ban, és Spartan versenyen célom a 3 as trifecta megszerzése.

Sokan lemorzsolódnak idôvel az edzésekrôl, Ti viszont egy éve rendszeresen edzetek hétrôl hétre. Mi tartja benned a motivációt?

V.Betti: Sajnos ülő munkát végzek, ami sokszor rosszabb a testünknek mint a fizikai munka. Ezt saját bőrömön is tapasztalom. Szellemi munka után felüdülés a mozgás. Nagyon jó feszültséglevezető, és nincs annál jobb mint az edzés legvégén a földön ülve/elterülve - ahogy az a jóleső fáradság átjárja a testem - azt érezni, hogy igen, megcsináltam!


M.Á: A legfontosabb motiváció számomra az, hogy egyértelműen van eredménye a befektetett munkának. Ha nem érezném azt, hogy fejlődök, valószínűleg nem járnék. Sokat segít még az is, hogy vannak többen a csoportban, akikkel hasonló szinten vagyunk és folyamatosan keményebb edzésre sarkalljuk egymást.

M. Cs. : Egyfelôl a fejlôdés. Másfelôl nemcsak amiatt járok le edzeni, hogy súlyt emeljek, vagy burpeezzek, hanem a társaság miatt is. Barátokat szerztem a teremben, akikkel jó együtt tölteni az estéket a teremben és a termen kívül is.

O.A. : Megnôtt az önbecsülésem, ami nagyon sokat számít nekem. Megváltoztak a prioritások az életemben, észrevettem magamon, hogy most már fontos, hogy a megszokott idôben a teremben edzek a csapattal, meg Fruzsival találkozzam, akivel 10 éves korunk óta ismerjük egymást

B.K: Az eredményeket látom magamon, érzem hogy jobban teljesítek versenyeken. Mindig vannak új célok amikért küzdök és edzek.

H.T : A motivációmrol beszéltem néhány sorral feljebb, nem nyugszom amig nem kockás a hasam. Ha meglesz majd kitalálok újat :

N.F : Számomra új tapasztalás volt milyen jó csapatban dolgozni, szerencsések vagyunk, hogy így sodródtunk össze, szerintem ez is sokat hozzá tesz a mindennapi lendülethez. Régen magányosan edző típus voltam,ma már csak futni járok egyedül,az UST edzéseinket el sem tudnám képzelni a társaságunk nélkül. Szabadidőnkben is csinálunk programokat, hogy az edzőtábort ne is említsem, ami remekmegkoronázása volt az elmúlt 1 évnek.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital