Hírek

Powerband: a tökéletes húzódzkodás többé nem csak álom

2014.10.06
A funkcionális edzésrendszerek egyik nagyszerű eszköze a Powerband, melyet magyar nyelven csak gumiszalagként ismerünk. Az edzőtermek kedvelt mobileszközével szinte bármilyen gyakorlatot elvégezhetünk. Csak saját fantáziánk szabhat gátat elképzeléseinknek.

A gumiszalag ideális eszköz ellenállási edzésekhez. Kiválóan alkalmazható erősítésre és rehabilitációs gyakorlatokra egyaránt. Segítségével az összes izomcsoport átdolgoztatható. Mivel az ellenállás a szalag feszítésével erősödik, a mozgástartományok más pontján kell nagyobb ellenállást kifejteni, mint pl. a súlyzós edzés során.

Az eszköz főleg az aerobic világában terjedt el korábban, de a funkcionális-edzések előretörésével új lendületet kapott, így egyre többen kombinálják edzéseiket gumiszalagos gyakorlatokkal. Hatalmas előnye a súlyzós edzésekkel szemben, hogy használatakor a gerinc nem terhelődik jelentős mértékben, így derékfájósok is komolyabb terheléssel stimulálhatják izmaikat.

A gumiszalagot önmagában, erőedzésre is használhatjuk. Utazáskor, nyaraláskor vagy egyszerűen csak a változatosság miatt, ideiglenesen remekül kiválthatjuk vele a súlyzós gyakorlatokat. Használhatjuk a saját testsúlyos edzés nehezítésére vagy könnyítésére. Az utóbbi tipikusan ilyen esete, amikor húzódzkodásnál az eszköz segítségét vesszük igénybe annak érdekében, hogy az ismétlésszámot növeljük vagy egyáltalán a gyakorlatot végre tudjuk hajtani. Alkalmazhatjuk a súlyzós, Kettlebelles edzéseinkhez is a gyakorlatok nehezítésére, illetve az ellenállás növelésére is.

Elismert sportolók is gyakran alkalmaznak gumiszalagokat edzéseikhez, hogy növeljék az erejüket és teljesítményüket.  Ezt számtalan tanulmány feldolgozta és bizonyította: a gumiszalagok a szabad súlyokkal együtt statisztikailag jelentős mértékben képesek növelni az izmok csúcs feszülését és csúcs teljesítmény-leadását.

A Powerband használatának előnyei:

  • Tartós
  •  Kis helyen elfér
  •  Sokoldalú eszköz
  • Növeli az erőt
  • Használatakor a stabilizáló izmok is dolgoznak
  • Többfajta ellenállással is kapható
  • Sérülések esetén is jó lehet
  • Gerincbetegek is tudnak vele edzeni
  • Fegyencedzéshez is kiváló (a holtpontok áttörésére például)
  • Küzdősportolóknak különösen ajánlott

A Powerband többféle erősségben kapható, így lehetőség van az edzettségnek vagy életkornak megfelelő választásra. Megvásárolhatod személyesen termünkben, vagy hamarosan a Thor Shopban 3000-8000 forintos áron erősségtől függően.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital