Hírek

POWERBUILDER TRAINING SYSTEM: elektronikus könyv a Thor Gym edzőjétől

2015.01.28
... mi van azokkal, az 'okos gyúrósokkal', akik izmot szeretnének építeni, naturál módon, de nem hoz számukra eredményt a konditermi edzés? Én nekik írtam ezt a könyvet. Hidd el, rengetegen vannak, én már csak tudom, hiszen én is ide tartoztam! :)

Az év eleje mozgalmasan indult a Thor Gym csapata számára, a kezdődő kurzusokon rengeteg új, lelkes tanítvány kezdett ismerkedni a súlyzós edzéssel és saját testük határaival, valamint a haladó csoportokban is mindenki kettőzött erővel tért vissza a karácsonyi pihenő után.

Wittmann Zsolt edzőnk és PowerBuilder csapata számára azonban nem csak erről szólt a 2015. év első hónapja, ugyanis megjelent Zsolt már régóta készülő elektronikus könyve, PowerBuilder Training System címmel! A következő interjúnkban erről olvashattok pár szót.


- Zsolt, aki ismer, az tisztában volt vele, hogy az elmúlt évben az edzői feladataidon kívül egy másik projekten is dolgoztál, de nem igazán hangoztattad, mi ez. Aztán jött az év eleje és a hír, hogy elkészült a könyved! Hogyan jött az ötlet?

Az edzői pályámon az indított el a kezdetekkor, hogy mindig is segíteni szerettem volna az embereken és átadni azt a tapasztalatot és tudást, amelyet a súlyzós edzéssel eltöltött éveim és a rengeteg elolvasott könyv és cikk alapján szereztem. Egy olyan utat szeretnék mutatni az embereknek, amely segítségével hatékonyan, élvezetesen és biztonságosan fejleszthetik a fizikumukat, a maximális eredményekre törekedve. Erre lehetőséget kaptam a Thor Gymben, - itt szeretnék külön köszönetet mondani Nyárasdi Zsoltnak aki támogatta az akkori álmaimat - szépen lassan kezdtem bemutatni a saját fejlesztésű rendszeremet, PowerBuilder néven… de tudtam, hogy nem csak azokon szeretnék segíteni, akiknek lehetősége van lejönni hozzám, hanem mindenkin, aki nyitott arra, hogy egy új megközelítés szerint új szintre emelje a fejlődését. Ezért, és mivel sosem tagadtam grafomán mivoltamat :) , elkezdtem dolgozni egy olyan könyv írásán, amellyen akkor még csak reméltem, hogy friss lendületet hozhatok a magyar testépítés és erőfejlesztés területére.


- Mi újat tudsz mondani ebben? Hiszen gyakorlatilag végtelen számú cikket találhatunk a neten erről.

Figyelj, a testépítés, erőfejlesztés tudománya egy rendkívül dinamikusan fejlődő terület. A legnagyobb külföldi szakemberek folyamatosan kutatják azokat a módszereket, amelyek segítségével a legeredményesebbek lehetünk. Azonban rengeteg edzőteremben megfordulva és rentegeg emberrel beszélve úgy látom, hogy hazánkba sajnos nemhogy a legfrissebb információk nem jutnak el, de a legtöbben olyan módszerek és alapelvek szerint edzenek, amelyek már 10-20 éve elavultnak számítanak és amelyeknél már sokkal eredményesebbeket ismerünk. Ha valaki beleássa magát mélyen a témába, akkor napi több órányi olvasgatással innen-onnan, külföldi forrásokból össze tudja szedni az infót. De mi van azokkal, akiknek nincs ennyi idejük? Ők csak a legnépszerűbb magyar magazinokra és az edzőtermi haverokra hagyatkozva tudnak döntéseket hozni, ez pedig nem vezet optimális fejlődéshez. Márpedig ki ne akarna a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legtöbbet erősödni és izmosodni?


- Sokak szerint a funkcionális edzések elterjedése már ezt a modern megközelítést 'hozta be' hazánkba. Mit gondolsz erről?

Szerintem rendkívül üdvözölendő ez a trend, amely azt mutatja, hogy egyre több funkcionális edzésmódszer terjed el itthon, gondolok itt a kettlebellre, crossfitre, a saját testsúlyos edzésekre és még sorolhatnám. De azt látom, hogy kettészakadt a testedzők tábora: az izomépítést és külsőségeket kereső 'gyúrósok' maradtak a hagyományos konditermekben, a funkcionális erőt és az egészséges mozgást kereső 'átlagemberek' pedig valamelyiket válaszották az előbb felsoroltak közül. De mi van azokkal, az 'okos gyúrósokkal', akik izmot szeretnének építeni, naturál módon, de nem hoz számukra eredményt a konditermi edzés? Én nekik írtam ezt a könyvet. Hidd el, rengetegen vannak, én már csak tudom, hiszen én is ide tartoztam! :)


- Az én érdeklődésemet már felkeltetted. Elmondod pár szóban, hogy mit várhat az, aki letölti az ingyenes PowerBuilder Training System könyvet?

A könyvben egy olyan rendszert mutatok be, amely segítségével mindenki megtervezheti saját edzéseit és táplálkozását, a saját testére szabva. Természetesen ez sosem lesz olyan hatékony, mint egy minőségi edzővel való közös munka, de akinek erre nincs lehetősége, annak tökéletes alternatívát jelenthet. A PowerBuilder Training System 130 oldalában átvesszük az izom- és erőnövekedés elméleti alapjait, a mozgásminőség felmérésnek jelentőségét és módszereit, bemutatom a kezdő, középhaladó és haladó edzésprogramozás alapelveit, konkrét edzéstervekkel és edzést kiegészítő technikákkal. A kajáról is esik szó: két táplálkozási rendszert állítunk fel amelyből mindenki választhat céltól függően. Emellett már 50 gyakorlatról található edzéstechnikai videó a YouTube csatornánkon, és még folyamatosan készülnek az újak!


- Nos, akkor nincs más hátra, minthogy sok sikert kívánjak a további munkáidhoz! Remélem, még fogunk beszélgetni hasonló alkalmakból!

Köszönöm az interjút! És szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a támogatást Páromnak, valamint a Thor Gym csapatának, akik nélkül ez az E-Book nem jöhetett volna létre! :)
 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital