Hírek

Rip:60: egészséges testtartás és alakformálás

2014.05.05
A felfüggesztéses eszközök kedvelőinek bizonyára nem szolgálunk újdonsággal, ha azt mondjuk, hogy a Thor Gymben ilyen edzéstípussal is találkozhatnak. Újra lehet jelentkezni Rip:60 edzésekre.

A korábban már tartott Rip:60 edzések most visszatérnek Tanos Bálint vezetésével. A Rip:60-ról, mint eszközről és edzéstípusról az órát vezető edzőnk adott felvilágosítást: „a felfüggesztett eszközök, mint például a Rip:60 és a szintén ismert TRX felépítése és működési elve nagyjából azonos: egy felfüggesztési ponton két hevederszár található, amelyeket megfogva, vagy lábunkat beakasztva különböző saját testsúlyos gyakorlatokat végzünk. A gyakorlatok nehézségét a felfüggesztési ponttól való távolsággal, illetve az állás szélességével tudjuk befolyásolni. Ennek köszönhetően ezek az eszközök a kezdőtől a haladó szintig mindenki számára kihívást jelenthetnek, hiszen egyazon gyakorlatot végrehajthatjuk egészen könnyű, és maximális terhelést adó pozícióban is. A felfüggesztési pontról szabadon lógó hevederszárak minden gyakorlatnál instabil helyzetet teremtenek, amely plusz nehézségi elemet jelent a legegyszerűbb feladatok (pl. fekvőtámasz) kivitelezésénél is, és nagymértékben stimulálja a törzs stabilizációját végző izmokat.”

A teljes test átmozgatására alkalmas eszközzel érdemes felügyelet mellett dolgoznunk, hiszen a már említett instabil helyzeteknek köszönhetően fontos a gyakorlatok pontos végrehajtása, amelyhez a Thor Gymben szakmai felügyeletet biztosítunk Tanos Bálint edző személyében.

Az edzések egyetlen egy eszköz használata ellenére sem unalmasak. A gyakorlatok tárháza lényegében kimeríthetetlen. Csak a kreativitás szabhat gátat az újabb és újabb, egyre nagyobb kihívást jelentő feladatok kialakításának.

A Rip:60 edzéseket hölgyeknek és uraknak egyaránt ajánljuk. Ez az edzéstípus a megfelelő táplálkozással kiegészítve remek eredményekhez vezet az alakformálás és testzsírcsökkentés terén. Nem beszélve arról, hogy a Rip:60 edzések a testtartásunkon is javítanak, így egészségügyi szempontból is jó választás ez a fajta edzéstípus.

A Rip:60 ránézésre egyébként épp olyan, mint más felfüggesztéses eszköz (TRX), azonban egy speciális elemnek köszönhetően több annál: a két hevederszár nem csak rögzített, hanem szabadon csúszó üzemmódba is állítható. Ilyenkor a két kéz, vagy láb ellentétes munkát végez. Ez nem csupán azt eredményezi, hogy a lehetséges gyakorlatok köre jelentősen kibővül, hanem lehetővé teszi az egyoldali (unilaterális) munkát is. Így lehetővé válik, hogy a haladók is új kihívásokat találjanak, illetve a megbomlott izomegyensúly helyreállításában is fontos szerep juthat e funkciónak.

Mindazonáltal a Rip:60 a kezdők, újrakezdők számára is tökéletes eszköz, mivel rögzített száraknál hagyományos felfüggesztéses eszközként használható. A Rip:60 emellett talán a legrobosztusabb a hasonló sportfelszerelések között: erős hevederei és masszív fém alkatrészei hosszú távon biztosítják használhatóságát kezdők és haladók számára egyaránt.

Rip:60 edzéseink kis létszámú csoportokban zajlanak, bejelentkezéshez hívd Tanos Bálintot a 06-20-498-3833 számon!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital