Hírek

Seres Balázs

2016.04.25
Következő jelöltünkkel készült interjúban Seres Balázst ismerhetitek meg.

Szia Balázs! Kérlek mondj pár szót magadról és kapcslatodról a sporttal! 

     Sziasztok! Seres Balázs vagyok, 29 éves. Jelenleg személyi edzőként dolgozok egy zuglói konditeremben. Gyerekkorom óta sokféle sportot kipróbáltam (lovaglás, kosárlabda, küzdősportok, vívás, tenisz) de az igazi nagy szerelem számomra az amerikai foci volt. 4 éven keresztül játszottam Linebacker pozícióban, ám sajnos több térdműtét után kénytelen voltam befejezni. Ezután váltottam a konditermes, izolált edzésekre majd utána a Crossfit és a funkcionális edzésekre.

Edzősködtél előtte vagy ez egy új elhatározás volt? 

     Mindig is jobban szerettem mozogni mint egy székben ülni egésznap a gép előtt. Ennek ellenére sokáig könyvelőként dolgoztam és a sport csak kiegészítés volt. 2012-től fogva elkezdtem képzésekre járni hogy meglegyen a szükséges szaktudásom az edzői szakmához.

Szerinted egy edzőnek fontos a versenytapasztalat? Mi tesz egy jó edzőt jó edzővé? 

     Szerintem egy jó edzőnél az a legfontosabb hogy tudjon válaszolni a „Miért?”-es kérdésekre.Miért ezt a gyakorlatot csináljuk? Miért nem úgy csináljuk mint az a srác a teremben? Miért nem jó ha nem eszek este 6 után? Miért kéne változtatni az életstílusomon? Egy jó edzőnek az ilyen és az ehhez hasonló kérdésekre tudnia kell értelmes válaszokat adnia és azokat meg is kell tudnia indokolni. Ehhez fontos a folyamatos önképzés, utána járás, fejlődni vágyás.

Miért éppen a funkcionális edzés mellett maradtál meg végül?

     Azért szeretem a funkcionális edzést, mert rendkívül változatos, nagyon sok kreativitást bele lehet vinni. Rengeteg eszköz áll a rendelkezésre és mindig vannak újabbak, amiket be lehet építeni az edzésbe.Ez az edzésmódszer arra is nagyon jó hogy sérülés utáni rehabilitációra használjuk vagy épp kiegészíteni valakinek az edzését.

Ismerted a Thor Akadémiát? Egyből az FMT képzésre gondoltál? 

Facebookon jött fel a hírfolyamban. Utána néztem és jónak tűnt úgyhogy jelentkeztem. Az edzőket, előadókat szakmailag felkészültnek látom, jól összeállított a tananyag, sok új / hasznos tudásra tettem szert.

Kinek ajánlanád még a képzést? 

Azoknak akik szeretnének belelátni a funkcionális edzés rejtelmeibe.

További sikereket kívánunk! 

 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital