Hírek

Sithonia félszigetkerülő túra tengerikajakkal

2017.03.14
Sithonia tagolt partvonalán szikla szirtek és homok fedte öblök váltogatják egymást, ami akár a part, akár víz felől, változatos, látványos élményekkel kecsegteti a kirándulókat. A Halkidiki félsziget keleti ujján magasodik az Athos hegy, ami állandó útitárskén, és állandóan változó látványosságként tart velünk tengeri utunk során.

Az öblökben található kis falvakban, tavernákban ízletes Görög ételeket kóstolhatunk, és sima fövenyeken pihenhetjük ki a napi fáradalmakat.

Helyszín: Görögország, Chalkidiki. Sithónia

Időtartam: 6 nap + utazás

Létszám: 12-20 fő

A program ára: 70 000 Ft.

 

Program:

1 nap: találkozó a Thalatta kempingben (Kalamitsi öböl - kb. dél). Miután kicsit megpihentünk az utazás után kipróbáljuk kajakjainkat, bejárjuk a környező kis öblöket, szigeteket. Este megesszük első görögsalátánkat a helyi tavernában, majd rápihenünk az első komolyabb távra.

2.nap: Kihajózunk a már ismerős öbölből és egy kisebb félsziget megkerülése után elénk tárulnak a Sithónia félsziget déli sziklái, barlangjai. Nem rohanunk, tehát lesz idő fürdőzésre is.

3. nap: Reggel összecsomagolunk és elindulunk északi irányba. Néhány napig állandó útitársunk marad a szerzetesek lakta Athos hegy éles, vagy éppen homályba vesző körvonala.  Estére a Sikiai öböl egyik homokos partján pihenünk meg, ahol kedves vendéglátásban részesülünk az egyik tavernában.

4.nap: Korai indulás után célpontunk Sarti üdülő falu, ahonnan pár óra pihenő után megyünk tovább. Az estét a Platanitsi kempingben töltjük.

5.nap: Számtalan barátságos öböl mellet hajózunk el míg elérjük utolsó előtti táborhelyünket, a Lacarna kempinget.

6. nap: Utunkat szinte nyugati irányba folytatjuk és több kis öblöt és beach bárt érintve Vourvourou öblét, ahol a Rea kempingben az éjszakát és finom görög ételek közül válogathatunk kemping tavernájában.

7. nap: Utolsó kajakozós napunkon a környék szigetei között kalandozunk és keresünk elhagyatott öblöket romantikus napozásokhoz. Estére visszaérkezünk a Rea kempingbe, ahol rendbe szedjük kajakjainkat és magunkat a másnapi hazautazásra.

Partnerünk már évek óta tölti nyarait ezen a gyönyörű tengeren. Nézd meg térképen az Útvonalunkat és utánna kattints a Videóra.

Szállás: kemping, vadkemping

Utazás:

  • egyénileg (célszerű telekocsival)

Étkezés: egyénileg

 

Az ár tartalmazza:

Felszerelés bérlését (hajók, evezők, mentőmellény, spricó, vízhatlan zsák)

Hajószállítást

Szervezést

Túravezetést

 

Az ár nem tartalmazza:

Helyszínre utazás

Szállások díja

Étkezések

Utasbiztosítás

 

Kérlek Szavazz

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital