Hírek

Spergel Dániel

2016.04.23
Sziasztok! Spergel Dániel vagyok, 24 éves, és a sport mindig is az életem részét képezte. Sok sportágban kipróbáltam magamat az évek során, és végül az evezésben leltem meg azt a világot, amit mindig is kerestem.

Miután abbahagytam az evezést, sokáig nem akadtam olyan helyre, ahol újra olyan környezetben edzhetek, mint régen. Ez akkor változott meg, amikor megtaláltam a Thor Gym-et. Ez már lassan két éve volt, és még mindig ugyan olyan lelkesedéssel járok edzeni, mint az első alkalommal.

 

Miért döntöttél úgy hogy edző leszel?

 

Amikor elkezdtem edzeni a Thorban megismerkedtem egy olyan rendszerrel, ami a hétköznapi emberek számára is lehetővé teszi, hogy olyan jól felépített és tesztelt programokkal edzenek, mint a versenysportolók. Ez annyira megtetszett, hogy én is elkezdtem foglalkozni az edzések mögött rejlő részletekkel, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy a szabadidőm egy jelentős részét a sportnak és hozzá tartozó tudománynak szenteltem. Ekkor merült fel bennem a gondolat, hogy edzőként tevékenykedjek, és ezzel átadjam a tudást és a sport szeretetét másoknak. 

 

Szerinted mi tesz egy edzőt jó edzővé? 

Első sorban a tudást kell kiemelni.Egy edzőnek ismernie kell a különböző gyakorlatokat és edzésmódszereket, de önmagában ez kevés, ha ezen tudását nem tudja átadni a vendégeinek. Emiatt úgy gondolom, hogy a tudás mellett a jó kommunikációs képesség a másik legfontosabb tulajdonság. Ezen kívül egy edzőnek képesnek kell lennie arra, hogy önmagát is folyamatosan fejlessze edzéselméletben és gyakorlatban is. A versenyzői tapasztalat nagy előnyére válhat egy edzőnek, különösen akkor, ha a vendégei között vannak, akik ki szeretnék próbálni magukat valami versenysportban.

 

Miért éppen ezt a fajta edzésmódszert választottad?

A Thorban megismert edzésmódszer nagyon hasonlított a korábban az evezésben megismerthez. Tetszett, hogy jó felépített, átgondolt edzésterveink voltak, és hogy ezekhez kiváló technikai oktatást is kaptunk. A csoportos edzés is nagyon megtetszett, jó érzés egy közösen fejlődő csapat tagjának lenni. Ezért döntöttem úgy, hogy én is ebben a rendszerben szeretném tanítani az embereket.

 

Szerinted kik ma Magyaroszágon a funkcionális edzés szakmai gurui?

Sajnos a magyar szakmai társadalmat nem ismerem, de abban biztos vagyok, hogy a Thor Gym edzői a legmagasabb szintet képviselik az erőedzés világában Magyarországon.

 

Mi volt az oka, hogy az FMT képzést választottad?

Amikor először hallottam a képzésről azért akartam részt venni rajta, hogy önmagamat fejlesszem. Ez később megváltozott, és most már az a célom a képzéssel, hogy edzőként tevékenykedjek. A Thorban eltöltött időm alatt, pedig egyértelművé vált, hogy ha valahol edzőnek fogok tanulni, akkor az itt lesz.

 

Mit vártál a képzéstől előzetesen? És hogy érzed, mit kaptál?

Magas színvonalú elméleti és gyakorlati oktatást vártam, és hogy megtapasztaljam, hogy minket az edzések megtervezésére, lebonyolítására, és arra is, hogy hogyan építsük a saját karrierünket, milyen egy edzői életpálya. Úgy érzem minden elvárásomat teljesítette a képzés, mivel mindezekre felkészít.

 

Kinek ajánlanád a képzésünket?
Bárkinek, aki szeretne megismerkedni a funkcionális edzésmódszerek világával, és a megszerzett tudást később át akarja adni másoknak.

 

Köszönjünk Dani További sok sikert!!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital