Hírek

Street Workout verseny a Thor Gym születésnapján

2014.02.18
Mint már beszámoltunk róla a Thor Gym I. Születésnapján izgalmas versenyekkel és igazán színes sportági kínálattal várja a sportolni vágyókat. Az egyik legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a Street Workout versenyét fogja övezni, bár a freestyle kategóriában most nem rendeznek versenyt.

A verseny főszervezőjével, Jahn Gergővel a Thor Gymben beszélgettünk. A hazai Street Workout berkein belül meghatározó szerepet betöltő sportoló és sportvezető szerint jó irányba halad a sportág magyarországi megítélése, hiszen a sportolók számának növekedése mellett a közönség is pozitívan fogadja a különböző hazai rendezvényeket.

Jahn Gergő ennek fejében a Thor Gym születésnapi rendezvényén is komoly érdeklődésre számít. A ünnepi versenyen most csak és kizárólag az alapgyakorlatokban mutathatja meg mindenki tudását, illetve azt, hogy mire képes a saját testsúlyos street workout gyakorlatok bemutatás közben.

„Mindenképpen azt szerettük volna elérni, hogy ez a verseny mindenkinek szóljon. Olyan gyakorlatok lesznek, amit az átlagos fizikai állapotú emberek is képesek végrehajtani. Természetesen nem mindegy, hogy milyen ismétlés számmal. Az alapgyakorlatok közül lesz guggolás, húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, muscle up és L-tartás is.” – mondta Jahn Gergő, a verseny főszervezője.

A résztvevők három versenyszámban mérhetik össze tudásukat. A guggolás a végsőkig című versenyszámban 10 guggolást kell végrehajtani egy perc alatt, majd percenkét 10 guggolással többet kell elvégezni, a percből fennmaradó időben van lehetőség pihenni.

A pontgyűjtő versenyszámban a Jahn Gergő által felsorolt alapgyakorlatokból kell elvégezni 10 perc alatt minél többet, akár plusz súllyal is, hiszen azért plusz pontok járnak.

 Az L-tartás című versenyszámban rúdra merőlegesen kell tartania magát a versenyzőnek minél tovább.

A verseny pénzdíjas, 1000 forint a nevezési díj / fő. A győztesek között pénznyereményt osztanak szét.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital