Hírek

Szakmai Konferencia 2017

2017.07.24
Augusztus 26.-án ismét konferenciát tartunk, ahol a funkcionális edzések, erőnövelés és Crossfit területeiről hallhatunk szakemberek által újdonságokat. Célunk, hogy egységes irányvonalon mozduljunk közösen előre, valamint hogy a tudomány jelenlegi állását illetően a legfrisebb trendekkel megismerkedjünk. Nem csak edzőkhöz szólunk. Várunk mindenkit, akit mélyebben érdekel, merre tart ez a szegmens

A Konferencián minden évben a kiválasztott szakembereink az edzéselméletben legfontosabbnak tartott újdonságokat dolgozzák fel a funkcionális edzések területén. Célunk, hogy az erőedzésben, kondicionálásban érdekelt sportszakemberek és érdeklődők naprakész információkat kapjanak a tudomány jelenlegi állásáról. Emellett a konferencia kiváló alkalom, hogy egy interaktív rendezvényen megismerjétek egymást és kapcsolatot építsetek. Állóképesség, kondicionálás, erőedzés, crossfit – célunk, hogy minden terület képviselője lehetőséget kapjon arra, hogy a tapasztalataikat megoszthassák egymással, közösen épülhessenek, s végül mindenki gazdagabban keljen másnap, plusz információkkal. Nem beszélve arról, hogy a különböző szegmensekből érkező sportolók pontosabb képet kaphatnak a többiekről, ami kohéziót tud teremteni, s remélhetőleg előrébb visz mindannyiónkat.

A konferencia részletes programja.

2017 augusztus 26.

10.00 - 11.30 dr. Tanos Bálint: Erőedzés és kardio - miért, mit, hogyan?

11.30 - 11.40  Kérdések

12.00 - 13.30 Wittmann Zsolt: Periodizációs Para: Biztos, hogy optimális a periodizált edzésprogramod?

13.30 - 13.40 Kérdések

13.40 - 14.30  Ebédszünet

14.30 - 16.00 Kuffler Gergely: Mozgás és idegrendszer kapcsolata a mintaépítésen keresztül

 

Részletek

dr. Tanos Bálint: Erőedzés és kardio - miért, mit, hogyan?

Az orvosi szakirodalomból jól ismert tény, hogy a kardiovaszkuláris állapot nagyon szoros összefüggést mutat a várható élettartammal. Rengeteg kutatás támasztja alá azt is, hogy a nagy súlyos erőedzés olyan adaptációkra kényszeríti a kardiovaszkuláris rendszert, amelyek nem segítik, extrém esetben akár gátolhatják is a várható élettartam időben való kitolását. Sokat hangoztatott nézet azonban az is, hogy a kardiovaszkuláris edzés (a „kardio”) megakadályozza, vagy legalábbis lelassítja az erő és izomtömeg növekedését; ez a nézet oly mértékben elterjedt, hogy az erőedzéssel  foglalkozók közül sokan egyfajta szitokszóként használják a kardio kifejezést.   

Felmerülhet a kérdés: tényleg csökkenti-e a kardiovaszkuláris edzés az erőnövekedést, és ha igen milyen mértékben? Lehetséges-e úgy egyszerre edzeni a két rendszert, hogy az erő is fejlődjön, és a kardiovaszkuláris rendszer is? Hogyan kell ilyen edzésterveket készítenünk, és milyen fejlődésre számíthatunk? Hogyan mérhető a kardiovaszkuláris rendszer állapota, hogyan ellenőrizhetjük, hogy az edzéstervünk megfelelő-e? Mennyire fontos a pulzus mérése egy erősportolónak? Az előadás a fenti kérdésekre keres válaszokat, és javasol megoldásokat. 

 

 

Wittmann Zsolt: Periodizációs Para: Biztos, hogy optimális a periodizált edzésprogramod?

A periodizáció fogalma mára eggyé vált az edzésprogramozáséval - a neves, forradalmi munkát végző szovjet sporttudósok által bevezetett módszerek és rendszerek átitatnak mindent, amit ma az okos edzésprogramozásról tudunk. Azonban egészen biztos, hogy ezeket a 30-40 éve lefektetett elveket szentírásként kell követnünk? Mi történik akkor, ha a való életben egy sportoló nem úgy reagál ezekre, mint ahogyan 'kellene'? Hogyan dolgoznak napjaink legsikeresebb erőemelő edzői, és melyek a közös pontok a - sokszor látszólag teljesen különböző - módszereikben? A nemrég lezajlott Európai Erőemelő Konferencián is részt vevő, és ott sok újdonsággal gazdagodó Wittmann Zsolt osztja meg veletek tapasztalatait. A PowerBuilder erőemelő csapatának vezetője a prezentációjában kritikus szemmel fogja vizsgálni a ma köztudatban lévő periodizációs alapelveket, és olyan 'kínzó kérdéseket' boncolgat az edzésprogramozással kapcsolatban, amelyeken ha közösen elgondolkodunk, egész biztosan közelebb kerülünk majd sportolóink és saját magunk számára tervezhető Legjobb Edzésprogramhoz!

 

Kuffler Gergely: Mozgás és idegrendszer kapcsolata a mintaépítésen keresztül

Az előadás témája a teljesítményfokozás egyik elsődleges lépcsője, a mintaépítés lesz. Egyrészt a magához a mérhető sportteljesítményhez szükséges mozgástani minták felépítése. Másrészt pedig az ezek hátterében elhelyezkedő idegrendszeri minták csiszolása. Végezetül pedig e két aspektusnak a szoros kapcsolata és összehangolása, mely optimalizálja a fejlődést, és a leadható teljesítményt. Gergő személyében a Crossfit Tesseract edzőjét, a sportág elismert szakemberét hallgathatjátok.

Jelentkezni az academy@thorgym.hu címen lehet! 

Részvételi díj: 15.000 .-

THOR FMT oklevéllel rendelkezőknek és érvényes THOR bérleteseknek 5.000.- kedvezmény.

A részvételi díjat készpénzzel a Thor Gymben, vagy banki utalással, banki pénztári befizetéssel lehet befizetni
(THOR ACADEMY KFT bankszámlaszáma: 10104105-67898700-01004000)

Visszamondás esetén a befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni, ebben az esetben a képzés átruházható.

Amennyiben a képzéseink felkeltették érdeklődésed, és a szakmai fejlődésed érdekében funkcionális edzőképzést keresel, vagy már régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy elindulj az edzői pályán, akkor keress minket bizalommal. Januárban újabb FMT Level I. képzésünk indul, melyről a részleteket ITT találod.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital