Hírek

Szentes Balázs az elmúlt időszak

2016.06.02
Balázs mesél nekünk kicsit az elmúlt időszakáról és elért eredményeiről.

Szia Balázs! Sikeresen beépültél a Thor Gym edzői gárdájába. Miként értékeled az elmúlt időszakot? 

     Lassan egy éve, hogy megszületett a nagy elhatározás Bennem, hogy edzőként szeretnék karriert építeni. Mivel már akkor a Thor Gymben töltöttem a reggeljeim a saját edzéseimmel, így képben voltam az itteni rendszerrel. Kívülállóként magával ragadott az a szemléletmód, melyet a terem képvisel. Így határoztam el, hogy jelentkezem az FMT-re, azaz a Functional Movement Trainer képzésükre. Izgatottan vártam az első órákat, és ahogy gondoltam és számítottam is rá hétről hétre sikerült egy olyan gyakorlati- és elméleti tudást szereznem, mely azóta is biztos alapot ad edzői munkámhoz. Minden hétvégén gyarapítottuk a bázisunk és több oldalról közelítettük meg az egyes témaköröket. Ezt gyakorlatba is átültettük, hiszen amellett, hogy a diasorokat és a megfelelő szakirodalmat átvettük, kemény edzésekre is sor került. Az elsődleges célt, miszerint itt szeretnék dolgozni, a vizsgán és a képzés ideje alatt nyújtott teljesítményemmel elértem, és a „piros” póló megszerzése lett az első mérföldkő az önmegvalósítás útján. Azóta is bátran ajánlom Mindenkinek a tanfolyamat, aki bővíteni szeretné szakmai repertoárját.

Úgy tudom nemrég magad is részt vettél az FMT képzésben! 

     Nemrégiben segédkezhettem az utolsó két FMT kurzus tanulóinak vizsgáztatásban is, mely nagy élmény és megtiszteltetés volt számomra. A színvonalas és kellőképp összetett szóbeli és írásbeli számonkérés, hűen kéri vissza a képzés ideje alatt leadott anyagot.

Ez jelentett számodra valami plusz motivációt? 

     A tanulás azonban nem ért végett itt. A Thor Életpálya program második szintjének köszönhetően már lezajlott egy Suspension Trainer és egy Online Coaching továbbképzés is. E modulokon keresztül specifikusan mélyedhettünk el az adott témakörökben. A közeljövőben pedig kettlebell és girya eszközökre épülő instruktori képzésen veszünk majd részt kollégáimmal, Tanos Bálint szakmai vezetőnk előadásában. Továbbá még idén sor kerül egy gimnasztikai és súlyemelő fejtágításra is, így önképzés szempontjából mozgalmasnak mondható a mögöttem és előttem álló időszak. Úgy gondolom, hogy a képzéspalettán, melyet termünk biztosít, minden magát a szakmában továbbfejleszteni akaró ember megtalálhatja a számára szimpatikus tanfolyamot.

És maga az oktatásról és életed mint edző? 

A csapataim nagyon jók nagyon élvezem a munkát velük. Jó látni hogyan fejlődnek és mennyire motiváltak. Ez engem is jó érzéssel tölt el hiszen egy kiváló visszajelzés számomra, hogy jól végzem a munkám.

 

Köszönjük Balázs további sok sikert! 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital